10,341

Odp: GG FORUMOWE

a ja dzisiaj pierwszy raz kosiłem samodzielnie kombajnem nh clayson m140 to był mój rydwan koszenia kosiłem mieszankę z wsiewka trawy i nawet ładnie szło

Nie ma to jak FORTSCHRITT

10,342

sarast napisał/a:
rudemenes napisał/a:

Dziś, po raz pierwszy w zyciu, skończyłem ze spadochronem. Polecam wszystkim. Porządny reset psychiczny.

o kurcze. Brawo ty.

Moja koleżanka z klasy z liceum utonęła 2 tyg temu skacząc ze spadochronem. Sprawa głośna była. Także gratki za chęć i odwagę. . .

Siły na zamiary zmierz....

10,343

Piotrek1990 napisał/a:
sarast napisał/a:
rudemenes napisał/a:

Dziś, po raz pierwszy w zyciu, skończyłem ze spadochronem. Polecam wszystkim. Porządny reset psychiczny.

o kurcze. Brawo ty.

Moja koleżanka z klasy z liceum utonęła 2 tyg temu skacząc ze spadochronem. Sprawa głośna była. Także gratki za chęć i odwagę. . .

Piotrek to w Kołobrzegu.

Straszne czytałem o tym wiatr zniósł ich z plaży  na otwarte morze dwie dziewczyny utonęły 2 chłopaków dopłynęło do brzegu.
Czytałem kiedyś wywiad z byłym komandosem i on tam opisywał ze skoki do wody są najbardziej niebezpiecznymi ze wszystkich skoków to pisał komandos, a one znalazły się w złym miejscu.

10,344

Ja obserwowałem skoki naszych żołnierzy do wody. Skakali ze śmigłowca ładnie po kolei, jednemu zaplątał się spadochron i dopiero nad granicą lasu zauważyłem jak otworzył się zapasowy. Ciekawe czy nadal skacze?

Kiedy brak jakichkolwiek argumentów, najlepiej siłą narzucać swoje przekonania, a kiedy brak jakichkolwiek przekonań, pozostaje już tylko siła.

10,345

Pietia napisał/a:
Piotrek1990 napisał/a:
sarast napisał/a:

o kurcze. Brawo ty.

Piotrek to w Kołobrzegu.

Straszne czytałem o tym wiatr zniósł ich z plaży  na otwarte morze dwie dziewczyny utonęły 2 chłopaków dopłynęło do brzegu.
Czytałem kiedyś wywiad z byłym komandosem i on tam opisywał ze skoki do wody są najbardziej niebezpiecznymi ze wszystkich skoków to pisał komandos, a one znalazły się w złym miejscu.

Niestety tak było. I nic nie dało 11 letnie doświadczenie i setki skoków....

Siły na zamiary zmierz....

10,346

Jeżdżę motocyklem 20 lat,g dzisiaj wyjechała z pola platforma z balotami. Niewielu jest motocyklistów, którzy potrafią przewidzieć, że zaraz za nią wyjedzie ciągnik z ładowaczem. Bądź co bądź zrobił to bezczelnie. Sezon żniwny wink

Kiedy brak jakichkolwiek argumentów, najlepiej siłą narzucać swoje przekonania, a kiedy brak jakichkolwiek przekonań, pozostaje już tylko siła.

10,347

Potrzebuję pewnej firmy windykacyjnej :box::box::box::box::box::box::box::box:
nie takiej co tylko dzwoni i wkurwia.....
Zna ktoś takową? Wygrałem sprawę w sądzie ale widzę że gość nie zapłaci jak się go nie przyciśnie
Kwota około 7tyś

10,348

Zadzwoń do Mecenat mi cały czas odzyskują długi.

10,349

Krzysiek, dawaj szczegóły... Gość aż taki ciężki? Nienawidzę takiego czegoś...

10,350

Gość nie odbiera korespondecji .... żadnej.  Prawdopodobnie ma konto na Azorach. Jego była prawniczka śmieje mi się w twarz gdy mówię że chce odzyskać moje pieniądze.
Nie wiem gdzie pracuje a firma zawiesiła działalność. 
Jest znanym i szanowanym kartografem.  Udziela się w Polskim Związku Kartograficznym i śmie pisać recenzje na temat różnych kartograficznych wydawnictw. Wszyscy wiedzą że jest zwykłym złodziejem który pier**l mapy od głównego geodety kraju i zrobił na nich kasę. A upiekło mu się bo zanim ktoś się tego dopatrzył sprawa się przedawniła....

10,351

Tzn. chcesz odzyskać pieniądze które wyłudził niby zgodnie z prawem od Ciebie ?

10,352

Panowie użytkuje ktoś takie prasy new holland ? https://www.olx.pl/oferta/prasa-new-hol … d77fcfe55c
Muszę coś kupić na przyszły sezon , bo dokupuję od ludzi sporo słomy , tutaj królują głownie bizony i moim hesstonem z wąskim podbieraczem słomę po bizonie a szczególnie żytnią zebrać to masakra.

10,353

androl napisał/a:

Tak jak piszesz.
Komornik mi zabrał.  Sąd po moim odwołaniu zmienił wyrok....

10,354

Massey napisał/a:

Panowie użytkuje ktoś takie prasy new holland ? https://www.olx.pl/oferta/prasa-new-hol … d77fcfe55c
Muszę coś kupić na przyszły sezon , bo dokupuję od ludzi sporo słomy , tutaj królują głownie bizony i moim hesstonem z wąskim podbieraczem słomę po bizonie a szczególnie żytnią zebrać to masakra.

Z tego co kojarzę to masz bydło tak ? Sianokiszonke w balotach robisz  ? Jeżeli tak to daruj sobie tą prasę i szukaj varianta 180, siła zgniotu i jakość pracy taką prasą jest bardzo dobra , mam taką i polecam , mi brakuje tylko noży i siatki do pełni szczęścia.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

10,355

Albo jakąś krone 1250 tyle że to już większe pieniądze. Rollant 250 też chwalą.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,356

Andrew tak mam bydło ,nad variantem też myślałem tylko też różne opinie o nich czytałem , jedni chwalą drudzy ganią. No i zapotrzebowanie na moc , forszem z variantem idzie przyzwoitą wydajność osiągnąć? Laszek , rollan to chyba walcowe prasy z tego co wiem a one do kissonki to raczej się nie nadają...

10,357

Takim new hollandem robił mi dawniej sianokiszonki i były dobrze sprasowane. Jedynie co mi w nich się nie podoba to że siatka nie dochodzi do krawędzi beli. Nim kupiłem Johna oglądałem i varianta 180 i newholandy 544 644 to Claas wydawał się być mocno przekombinowany z 50 łańcuchów paski klinowe sprzęgła sterowanie olejem i inne cuda. Odpuściłem go dość wcześnie mimo że miał rotor, siatkę i był tylko nieco droższy new Holland I John. Stał jednak dwa lata na placu więc chyba nie tylko ja go nie chciałem. Ostatecznie zdecydowałem się na Johna ale jak bym miał ponownie wybierać znów bym się wahał między czerwonym a zielonym. New Holland minimalnie bardziej skomplikowany za to części zamienne tańsze (chociaż walec to wydatek 1500 zł- sąsiad zmieniał jak złapał kamień między walce) John ma bardzo prostą konstrukcję że wręcz nie ma się co zepsuć ale jak coś wysiądzie to kosztuje. Trzeba zwłaszcza pasy sprawdzić w jakim są stanie i ile spinek mają i czy wszystkie funkcje sterownika działają.

Z tym zapotrzebowaniem na moc claasa to chyba coś jest skoro za miedzą chodził 190 konny w prasie moja wg instrukcji potrzebuje min 66 kM a new Holland ok 100.

10,358

Że walcowa to do kiszonki się nie nadaje? Brata sąsiad ma rollant 340 i maszyna idzie jak burza. Kichy robi w roku coś koło 2 tyś sztuk, słomy chyba 4 tyś i daje radę. O wcześniejszych modelach 250, 255 też dobre opinie znam. My mamy jd 550. Maszyna prosta jak cep. Pasy jeszcze maja dobry bieżnik ale już trochę kruche i co jakiś czas któryś pęka. A wymiana pasów to już nie mały wydatek. Na twoim miejscu szukał bym walcowej. Może też welger rp 200/220

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,359 Ostatnio edytowany przez tomek 323 (2019-08-26 23:03:11)

Majstry takie pytanie mam czy były lub są E514 które miały klimatyzację ?

i jeszcze jedno czy E 514 radzi sobie w mieszance z wsiewka przy koszeniu np mieszanki z trawą lub koniczyną ? ma ktoś jakieś doświadczenia

Nie ma to jak FORTSCHRITT

10,360

Krzysiek napisał/a:
androl napisał/a:

Tak jak piszesz.
Komornik mi zabrał.  Sąd po moim odwołaniu zmienił wyrok....

Teraz z wyrokiem i tytułem wykonawczym idziesz do komornika, a nie do firmy windykacyjnej. Mi firma prowadziła sprawe długów, trochę udało się odzyskać przy ich pomocy, później jak przestali mi oddawać poszło do sądu. Wygrałem i z tym poszedłem do komornika, ale to nie jest pewnik że odzyskasz kasę. Poopłacałem wszystko co komornik chciał i za tydzień pismo, że gosc jest niesciągalny....:gun: