Odp: Żniwa 2019
Ogólnie bardzo ciężkie żniwa w tym roku miałem,ale już można dożynkować.
+7/-0
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2019
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ogólnie bardzo ciężkie żniwa w tym roku miałem,ale już można dożynkować.
U nas łatwo nie było a teraz ze słomą pod górkę, od wczoraj do dzisiaj wlało prawie 40 litrów, trzeba brać się za rzepak a tu słoma leży.
ciesz się z deszczu. tydzień temu spadło mi 50l teraz nic
15 litrów w nocy 😄😄😄😄
3l. Popiół ludzie nie sieją czekają...
U mnie 5mm
Jutro kolejny sezon rzepakowy czas zaczac
Też 15 l jutro sieję rzepak, ogólnie z wilgocią u mnie nie jest źle.
Żeby nie było za słodko, podczas wałowania pod ten rzepak zgiąłem tłoczysko siłownika składania wałów.
A u mnie leje i leje, nikt już tego nie mierzy. Nie można dokończyć żniw. O słomie i innych pracach nie wspomnę. Plony rekordowe, ale jak to zebrać...
U nas rekordowe ilości słomy. U kumpla na jednej działce 120ha pszenicy 4000 balotów! Rzepaki w większości posiane
Ta sraczka z siewem w tym roku jest przerazajaca
Ja zasiałem rzepak. Oprysk zrobiony. A na co czekać jak tak sucho ... od nocy kropiło
Jesienie coraz dluzsze a nie dlugo ludzie sialiby w lipcu
Claas zrobiony pompa druga założona wszystko działa jak należy zobaczymy jak się olej rozgrzeje , rzepak można by było siać tylko nawozu nie ma ,jak tylko pogoda pozwoli to Żytko wykosimy i fajrant ogólnie to u nas po żniwach zostało tylko dwóch chaziai co mają zagraniczne kombajny ,czyli my i kolega który ma Mdw ale damy radę
3l. Popiół ludzie nie sieją czekają...
Tu było jeno 2. Podobnie, popiół Ala polu, więc raczej w tym roku odpuszczam rzepak...
Jeszcze jest czas do 5 września może się coś zmieni
32 u nas spadło
A tu będzie 32. Ale stopni ciepła za tydzień 😕
Ja zasiałem rzepak. Oprysk zrobiony. A na co czekać jak tak sucho ... od nocy kropiło
Pryskałeś doglebowo jak tak sucho ?
Mój w ziemi, wilgoci na wschody powinno wystarczyć, oprysk tradycyjnie powschodowo.
Od nocy do 10 nakropiło rzekomo 8 litrów. Cały dzień pochmurny. Jak dla mnie warunki idealne wczoraj na to były. Oprysk robiony na ładną mokrą ziemię .
Ludzie wczoraj zaczęli orać bo myśleli ze będzie dobrze szło. A wywalili suchą białą ziemię. Bo przemkoło może 3 cm. A to co poorane przemokło na dobre 15
Jak na wilgotną to oky.
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2019
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo