Odp: Jaka jutro pogoda?
- 5 a jak. Tak było
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Strony Poprzednia 1 … 53 54 55 56 57 … 62 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
- 5 a jak. Tak było
góry pod śniegiem, śnieżka i całe pasmo bialutkie.
Pada ale siewy zakończyłem.
Pada ale siewy zakończyłem.
A jak qq rozmawiałem dziś z sąsiadem zaczeli kosić deszcz ich zgonił wilgotność 27-30 % plon na słabszych kawałkach 6-8 ton
Pietia to wilgotność i plon super, u nas plon co kosili to 6 ton max a wilgotność 37-40%
Ja mam na przyszłą środę kombajn zamówiony cenę dziś podnieśli na 400
u mnie najlepsza cena 360 i trzeba dowieść, a TIRmeni zwariowali z cenami trasa ok 55km a tu cena 800 zł porażka.
Ja nie mam czasu ani czym jechać
U nas lechpol płaci za 30% 420 netto
tylko koszty transportu zjedza cała róźnice w cenie...
420 za 30%. Ale 100 ton pcham na Niemcy po 110 euro za tonę. Na ccc. 😄😄😄😜 Sami z pod kombajnu zabierają. Tylko czy 20 ha na te tony wystarczy.??? Bo 5t z ha to u nas sukces😪
Ja czekam cena poszła nieco w górę co do transportu to nie mam problemu dwie wanny stoją na podwórku.Pajej co do kosztów transportu każdy liczy teraz postojowe pod kombajnem i na skupie trzeba też liczyć koszt kierowcy i paliwo a kierowcy mają teraz duże wymagania.Piątka z przodu codziennie w domu weekend wolny i w dupie mają żeby cokolwiek zrobić przy aucie.
tylko droższy jest człowiek co ma swój samochód niż firma co kierowców zatrudnia. tylko firma ma wszystkie auta zajęte
a dlaczego firma jest tańsza ? bo w firmie auta jeżdżą prawie 24 na dobę i zarabiają na przejechanych kilometrach, tylko kierowcy się zmieniają (napisałeś - wszystkie auta zajęte) a prywaciarz co jeździ sam nie pracuje całą dobę i stawkę ma większą.
jest jak jest ale za trasę 55km w jedną to 800zł to gruba przesada. niskopodwoziówka mnie taniej wyszła za km
Dniówka musi być...
kładę się spać +2,
wstaję o 6 rano +9,
11 godzina +12 w cieniu
w słońcu nie mam termometru ale 20 jest na bank
Jak myślicie rośliny przejdą proces jarowizacji? Na polu na razie widzę tylko gęstą zieloną łąkę. Trzeba było chyba zasiać max 90kg/ha.
Spokojnie, jeszcze jest styczeń a potem luty.
Jak myślicie rośliny przejdą proces jarowizacji? Na polu na razie widzę tylko gęstą zieloną łąkę. Trzeba było chyba zasiać max 90kg/ha.
To miotła i chwastnica
tez sie nad jaworyzacja zastanawiam. ile musi byc minusu i przez jak długo?
Strony Poprzednia 1 … 53 54 55 56 57 … 62 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo