10,481

Odp: GG FORUMOWE

Poniekad pszenica również nie bo była już skosszona..... burdel w tej gminie cholerny.... jutro wydowiem się co i jak i dam znać.

10,482 Ostatnio edytowany przez Rur3k (2019-10-09 21:03:04)

A u mnie oszacowali tylko kukurydzę bo nim komisję powołali to już łubiny i seradele były pozbierane innych gatunków nie szacowali. Wyszło mi 17% strat z całego gospodarstwa. Nie wiem tylko jak z stratami w łąkach jak będą to liczyć. Protokoły poszły do podpisu wojewody w zeszłym tygodniu to może na koniec miesiąca wrócą.

10,483

U mnie na zbozach i kukurydzy zaliczyli 60% ale czy będą za to jakieś pieniądze... Jak do wyborów nie zdążą to wątpię że będzie coś po...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,484 Ostatnio edytowany przez sarast (2019-10-10 05:34:37)

Ma być tak jak w ubiegłym roku. Do ubezpieczonych upraw w gospodarstwie przy stratach powyżej 30% 500 zł.. A nie ubezpieczonych 250 zł. Coś w łąkach zmienili. Czekam na protokół podpisany od Wojewody. Agencja przyjmuje już wnioski. Myślę że wypłacą kiedyś.

Leszek   dla kolegów'

10,485

No to w czym problem.wnioski sklada sie w agencji

10,486

Dziś się zmobilizowałem i złożyłem wniosek w agencji. Protokół to miałem już jakiś czas w domu bo składałem w gminie jako jeden z pierwszych. Łapię się całym gospodarstwem na 500 zł, wieżę w to że kiedyś te pieniądze wpłyną na konto.

10,487

będziesz miał 500+

10,488

U mnie plonów nie było  tego co czytam a protokoły popisane na 30%...

Siły na zamiary zmierz....

10,489

Pod w tryskiem w MB 3,2 CDI uciekała kompresja. Chciałem dokręcić lewo śruba zobaczyła klucz gwint puścił.  Cóż robić samemu albo go do jakiegoś majstra ciągnąć.... Ciągnąć wstyd....
Kupiłem co trzeba między innymi frez do zabielenia gniazda wtrysku, tulejki samogwintujące wiertła.... trzeba było skonstruować wkrętak do tych tulejek bo dziura ma 15 cm głębokości....
POdkładałem  działa. No i  instrukcja mówi że śruba ma być dokręcona na 7Nm + 90 +90
A klucz zaczyna się od 26Nm ..... hmmm  jak to sprawdzić ???

10,490

Dokręć tyle żeby nie ciekło i nie patrz na moment.

10,491

No puki co nie bombluje jak popryskam....

10,492

czyli naprawa udana smile

10,493 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2019-10-10 20:26:08)

Się okaże za np 20tyś km...
Nigdy nie wkręcałem gwintu w amelinium.... jeszcze tak głęboko....
Byle wtrysk nie wyskoczył przez maskę... w razie co mam jeszcze większą wkładkę z gwintem tylko muszę kupić gwintownik bo ta się sama nie gwintuje....
Właśnie muszę poszukać bo musi być długi albo musi mieć z 15 cm

10,494

7 Nm to masz prawie żaden opór. A jak chcesz dokręcić według instrukcji to jeszcze sprawdź czy nie powinna być nowa śruba bo przy tych dokręceniach wydaje mi się, że powinna.

10,495

Właśnie muszę poszukać bo musi być długi albo musi mieć z 15 cm

Kup maszynowy one są długie

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

10,496

Tak patrzę maszynowy jest ok kiedy mamy dziurę przelotową bo połowa gwintownika to "pilot".
Są przedłużki tylko trzeba je obtoczyć tak by łeb miał mniej niż 10mm bo tyle ma otwór....

10,497

może tak tylko pewnie będzie problem z dojściem
https://www.youtube.com/watch?v=rqD3cSKvD7w

10,498

Tak patrzę maszynowy jest ok kiedy mamy dziurę przelotową bo połowa gwintownika to "pilot".

Więc kup maszynowy skrętny do otworów nieprzelotowych .

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

10,499

Dzięki popatrzę...

10,500

10 ha pszenicy do zasiania na koniec tygodnia zostało. Ile sztuk siać w takim terminie?