Odp: Wybór Auta dla ,, Młodziaka ''
głównie stoi, bo trzeba polówkę dojechać do końca zanim za złom pójdzie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Wybór Auta dla ,, Młodziaka ''
Strony Poprzednia 1 … 49 50 51 52 53 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
głównie stoi, bo trzeba polówkę dojechać do końca zanim za złom pójdzie
No ja szukam właśnie coś typu Berlingo doblo ale nic nie ma, nikt nic nie wie...
Doblo to chyba, że będziesz mieć możliwość obejrzeć dobrze od spodu.
Koseś ja ci się spisuje Mitsubishi?? bo coś mi chodzi po głowie takie cuś dla żony..
ponad 30 tyś w półtora roku i nić nie robione .
jaki masz motor w nim?
2.0 140km
Carnival na haku ma 2tony.
Andrew, masz carnivala ??
Rozglądam się za czymś w tych gabarytach, na razie mam na oku renault espace V6 (diesel) i tego carnivala , ale nic o tym niewiem, szczególnie chodzi o diesla 2,9l.
Wiem że v6 w espace to średnio udany silnik.
heh jak chyba wszystkie v6 w autach i jeszcze pewnie 2.5 tdi
Ja na 2.5 v6 tdi złego słowa nie powiem. Ponad 60 tys zrobiłem i nic się nie sknociło
ja też nie, mam go prawie rok i jest ok zawsze to coś innego pod maską i fajnie brzmi miałem drobne bolączki ale pousuwane na bieżąco działa bez problemu i nawet spalanie idzie mu ograniczyć
Co do silnika to mozna miec pretensje do inżynierów ze do takiego zaj...bistego silnika wsadzili pompe paliwową z mondeo, ktora przy gorszym paliwu albo jego braku zaczyna opiłkować i robi się bajzel. Juz mam to za sobą, kosztowało to 3 tyś. Zima, lato pali od strzała i to bez świec żarowych. Przy testach sprawdź dobrze jak wchodzą biegi bo czasami synchronizatory na 2 i 3 mogą być do wymiany. Do tej pory nie wiem czy te silniki mają dwumas . Poza za tym zawiecha mocna jak skur.....syn , jeździ sie tym jak na poduszkowcu, nie trzeba zwalniać na progach. Cicho ,wygodnie i masa przestrzeni. Przed KIA jezdzilem espacem także to co oferuje espace to taki wiekszy resorak segmentu audi A3 a KIA to limuzyna 7 osobowa. Kokpit przyjemny, wnętrze wykonane starannie, a i klima z ogrzewaniem jest dwustrefowa, w prawym tylnym nadkolu jest schowana nagrzewnica z parownikiem, dobrze by było zeby to działało. Sprawdzaj wszystkie drzwi od dołu od środka bo lubi tam siedzieć kornik, tak samo w progach klapie i masce ale to kwestia jaki egzemplarz sie trafi.
a ile to wyciąga z baku?
8.6 litra, bak ma 65 litrow i robie na tym 750km , z koniowozem albo lawetą 10 litrow. Z powodzeniem ten silnik nadawał by sie do ciągnika
:walka:
Czyli spalanie normalne. Pytam bo znajoma miała chyba 2,9 ropniak i jej palił 12 ale ona pier**l więc .....
144 kuni więc nie ma dużo łbów do karmienia. Zauważyłem pewną zależność co do silników, że ilość paliwa jaka jest potrzebna do przejechania trasy nie ma dużego związku z pojemnością silnika i mocą ,tylko z ciężarem jaki musi przewieźć i chodzi tu o energię jaka jest potrzebna do poruszania sie taką masą. Dla przykładu samochód 1.6 tony z silnikiem 1.9 spali tyle samo co 2.5. Natomiast ten sam silnik ale w innych budach będzie miał inne spalanie. W przypadku diesla to sie sprawdza , nie wiem jak w benzynie bo tam sprawność wykorzystania energii z paliwa jest bodajże 0.3 gdzie diesel ma 0.45 . Dlatego wole silniki o wiekszej pojemnosci ktory bedzie mniej obciążony.
ja jutro wyruszam coś szukać dla kobity bo passat wczoraj odjechał. chcialbym outlandera II po lifcie a coś sensownego za 35 koła cięzko znaleść
Sąsiad dzisiaj przywlókł BMW 1 żona była by zadowolona. Będzie do wzięcia w Twoim budżecie.
Andrew89 napisał/a:Carnival na haku ma 2tony.
Andrew, masz carnivala ??
Rozglądam się za czymś w tych gabarytach, na razie mam na oku renault espace V6 (diesel) i tego carnivala , ale nic o tym niewiem, szczególnie chodzi o diesla 2,9l.
Wiem że v6 w espace to średnio udany silnik.
Miałem Carnivala II, auto ponad 400000 km i silnik be zmian, za to blacha szczególnie na progach i dołach drzwi zrobiona z papieru ryżowego, fajny osobowo dostawczy samochód
Panowie dwu litrowe diesel w opel zafira warto brać? Miało być coś typu Berlingo ale nic nie ma a jak coś jest to zgnite i zajechane. A taka zafira dość tania i pojemna. Ewentualnie usztywnić z tyłu zawieszenie
Strony Poprzednia 1 … 49 50 51 52 53 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Wybór Auta dla ,, Młodziaka ''
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo