1,541

Odp: Kukurydza Na Ziarno

U mnie tez po.plony nie najgorsze wilg.27.4cena 410+18

1,542

U nas 5 t z ha cena 420 plus 8 zł za %. Sprzedałem do german po 110 EUR sami zabrali. Porażka ja się poddaję.kuku nie tykam. Muszę odstresowac susze i dzikusy. Jelenie. Brat jeszcze sieje.

Leszek   dla kolegów'

1,543

U nas cena 430 -450 +vat wilgotność od 27 do 35 % czekam kupujący narazie sondóją rynek ile się da ugryżc na rolniku trochę przygrzało słońce i wszyscy dostali sraczki z młóceniem.
Cos za dużo wypiłem i z ortografią nie tak .

1,544

Jak jest pogoda to na co czekać... w nocy wdoiło 15 litrów to dzisiaj chyba nic z koszenia bo u brata miejscami górki z gliną i może być problem.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,545

sarast napisał/a:

U nas 5 t z ha cena 420 plus 8 zł za %. Sprzedałem do german po 110 EUR sami zabrali. Porażka ja się poddaję.kuku nie tykam. Muszę odstresowac susze i dzikusy. Jelenie. Brat jeszcze sieje.

To co jeśli nie kuku? Eko?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,546 Ostatnio edytowany przez sarast (2019-11-21 16:49:21)

Sieje na piachach po kuku zyta ile mogę część na łubiny zostawię i jak zima będzie znowu bez śniegu i wody dzielę gospodarstwo i tymi gorszym ziemiami idę w eko. Z pogodą nie wygram.

Leszek   dla kolegów'

1,547

sfera napisał/a:

U nas cena 430 -450 +vat wilgotność od 27 do 35 % czekam kupujący narazie sondóją rynek ile się da ugryżc na rolniku trochę przygrzało słońce i wszyscy dostali sraczki z młóceniem.

Kto tyle placi???

1,548

jack napisał/a:
sfera napisał/a:

Kto tyle placi???

Płacił szmit w biskupiu i wozniak na kurnikach ale ludki zaczeli kosic i cene obnizyli do 400-410zł +vat

1,549 Ostatnio edytowany przez Pietia (2019-10-20 19:11:59)

ja dziś koniec na ten rok zostały ostatnie dwa kawałki których nie chcieli na kiszonkę plon 6,5-7 ton jedna to pionier druga rosomak pola słabe, rosomak posiany na próbę na samym pomiocie od wiosny  do połowy czerwca pięknie odbił, ale susza zrobiła swoje. wilgotność 23%

1,550

I po żniwach kukurydzianych średnia 5t/h wilgotność 23,8% cena 550 brutto szału nima ale gleba 4-5 klasa i brak wody kumpel z wiochy na bagnach namłucił koło 11 ton a 2 lata temu zrywał ręcznie 1,5 ha bo kombajn się topił.:D

1,551

Kto tam tyle płacił za kukurydzę mokra? Nowinski?

Kompletny noob w temacie Fortschitt

1,552

j aszukam odmian na przyszły sezon

Rolnik z powołania:-)

1,553

szs napisał/a:

Kto tam tyle płacił za kukurydzę mokra? Nowinski?

Wozniak kurniki kleczew 480 zl netto +dopłata od procenta wilgotnosci +vat termin 30 dni zazwyczj wysyła wczesniej kasę.Własnie jekie odmiany LG kupic

1,554

Ja z pionner 8307 jestem bardzo zadowolony zastanawiam sie czy nie spróbowac inventine z dalgety

1,555

ja kiszonka i od kiedy wszedłem w pionnera innych nie chcem

mdw

1,556

Dyskusja na temat id.ian tutaj jest trochę bez sensu, każdy mieszka w innym fyrtlu kraju więc ta sama odmiana w każdym innym miejscu będzie inna. Trzeba samemu próbować u siebie z nasionami i tyle. Pierwszy raz w tym roku miałem dwie odmiany z masseeds i ok. Jedna nową z euralis porażka a za to starsza co już kilka lat ok

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,557

U mnie najpewniejszy jest inventive

1,558

jack napisał/a:

U mnie najpewniejszy jest inventive

a myślałem że nikt tego nie siał. i tak i tak miałem próbować więc teraz bez obaw spróbuje

1,559

To ze wychodzi u mnie nie znaczy ze wyjdzie u ciebie.
Najlepiej popytaj to rolnikach wokol albo podpatrz w coboru

1,560

W tym roku zostawiłem pod qq 5 ha (i to będzie cały mój zasiew wiosenny). Będzie to zarazem qq po qq szukam jakiejś odmiany o niskim FAO, żeby zasiać po niej żyto i pszenżyto, na pszenicę za słabe kawałki.