Odp: Pszenica
co tu odważnego? kilimanjaro miałem w zeszłym sezonie plon ok do tego najlepsze parametry
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Strony Poprzednia 1 … 132 133 134 135 136 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
co tu odważnego? kilimanjaro miałem w zeszłym sezonie plon ok do tego najlepsze parametry
Witam chwile mnie nie było .
gdzieś MArekPopis pisał przepis na zaprawę ziarna ... Wiecie gdzie to znaleźć ?? bo nie mam głowy do poszukiwań a muszę obrobić na szybko pole ...
A co Ci zostało z sezonu grzybowego?
To Ci policzę bo sam muszę usiąść i to zrobić
Może to Ci pasuje
https://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.ph … 36#p216436
właśnie , napisz co masz za szuwaksy, to coś się wymyśli. Właśnie zaprawiam swoje Ascra Xpro 260 EC, 30ml/100kg
Ostatnie 10 ha pszenicy zasiane. Testowałem siewnik pronto z horscha. Fajna maszynka
Ja wczoraj prysnąłem Bizonem 7 ha. Zobaczymy jak wyjdzie to
Zasiane po qq bezorkowo calkiem dobrze poszlo
Bizon przepuści chabra.
Bizon przepuści chabra.
To będę reklamować
W piątek zasiałem po poplonie pszenicę i żyto. Nigdy odkąd gospodarzę tak późno nie siałem, zobaczymy co z tego wyjdzie ?
Jak będzie ciepło a szybko wyjdzie to pszenica sobie poradzi, zyto na wiosne podobno sie nie dokrzewia ale na sobie nie sprawdzałem.
Andrzeju Ty się nie denerwuj...... W pszenicy termin siewu do plonu nie ma nic, pod warunkiem że odpowiednio gęsto się posieje. Nie mówię o jakiś ekstremalnych terminach typu 5 września i 5 grudnia. Mój najpóźniejszy siew to 24 październik.... plon rewelacja. Próbowałem też siać 30 listopada ale odpuściłem po nie było warunków za mokro.... Sąsiad siał też po ziemniakach 11 listopada i pięknie rosła....
Ja przeważnie sieje w pazdzierniku wszystko. Jednego roku po qq siałem coś koło 20 grudnia i było git
Ja planuję jeszcze 4,4 ha pszenicy Golem posiać i 0,7 ha żyta Bojko i na spokojnie do 27 bm planuję się wyrobić.
Bojko? a czemu nie zwykłe?
Ja mam chęć spróbować posiać jarą Ostkę Smolnicką na 2,5ha teraz jesienią na piaskach 4-5 klasa.
Bojko? a czemu nie zwykłe?
Bo mogę.
Ja najpóźniej pszenice siałem 13 grudnia była piekna a kiedys posiałem 2 i była lipa po całości, więc z tym reguły nie ma późny siew to loteria. ale w październiku to jeszcze nie późno hehe
No rok temu w połowie listopada zasialiśmy to też był a lipa. Po sąsiedzku agrifarm miał kukurydzę, mówiliśmy tego samego dnia z tym że u nich za kombajnem od razu szedł mulczer i wapno, na drugi dzień uprawa tiger mt a kolejnego dnia siew. U nas do siewu zeszło ze dwa tygodnie i szła orka. Wschody były słabe i nie miała kopa. Z wiosny to samo. Od strony łąk gdzie był niższy teren była ok ale dalej brakowało wody i wyszło po 3 tony. A u nich 5,5 do 6
Mam ostkę i mam urbanusa zobacze która bedzie lepsza. Generalnie chyba się przestawię na ościste bo tego dziki nie ruszają wcale mam to sprawdzone... zwierzyna przez ościste tylko przechodzi...
Strony Poprzednia 1 … 132 133 134 135 136 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo