10,581

Odp: GG FORUMOWE

androl napisał/a:

Jutro po śniadaniu szukamy z kolegą wykrywaczem do metalu mojego smartfona, który dziś talerzówką wymieszałem razem z resztkami qq. Kilka już znalazł.

Braciak z ojcem szukali też wykrywaczem ale nie znaleźli. Co chwilę piszczało bo a to jakieś odłamki metalowe albo inne pierdoły. Szukali kilka godzin i dali sobie spokój. Tylko ja agregatem na głęboko zrobiłem.

10,582

A mi kolega szukał wykrywaczem na 7ha i znalazł nakretke od talarzowki John deere bo to calowy gwint był.

10,583

szczęście mieć dobrych sąsiadów, a co ważniejsze żyć z nimi w zgodzie. Godzinkę temu dostałem tel że po wsi chodzi 40 sztuk bydła i chyba moje. Ja w robocie, taty nie ma w domu, telefon do kuzyna ale też w robocie. Telefon do sąsiada żeby zobaczył czy moje. Oddzwania że tak i że pasą się na pszenicy (na szczęście mojej). Proszę żeby przypilnował ja za 30 min przyjadę z roboty, a sąsiad na to "co będziesz jechał, zaraz zorganizuję kilka osób i pozaganiamy". Na końcówkę dojechał tato i właśnie oddzwonił że bydło w zagrodzie.

gg 5118068

10,584

ale w niedziele bedzie cie głowa boleć wink także sę też minusy

mdw

10,585

to swoją drogą ale co się postresowałem to moje, na szczęście stado spokojne.  Coraz gorzej znoszę gospodarowanie i etat - ciało jedzie do roboty a głowa zostaje na gospodarce.

gg 5118068

10,586

Mam dziś syndrom pustego gniazda. i jeszcze ten deszcz ciagły.

10,587

Telewizora nadal nie masz ? wink

10,588

Może na święta się dorobię,chociaż wtedy jak jest czas patrzeć to sama głupota leci smile sprzedałem forszaja.....

10,589

I  już masz na telewizor głowa do góry

10,590

Szkoda kasy .... lepiej przepić ...

10,591

Już zainwestowane, i chyba w najlepszy sprzęt na gospodarstwo. tylko żeby chciało się sprawować bezawaryjnie, zobaczymy. Nic lecę dziś ze studentka do Częstochowy wracam w niedziele pozdro.

10,592

to się wydało na co kasa poszła na wypad ze studentką hehe

Rolnik z powołania:-)

10,593

To ładowarkę już masz?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,594

W przyszlym tygodniu może będzie

10,595

Miałem robić  sprężarkę z silnika ale.... mi się nie chce mam inną robotę..
Da się tym piaskować? https://allegro.pl/oferta/sprezarka-pow … 7287525326
W ciągu roku chciałbym wypiaskować trochę gratów np siewnik, przyczepa, parę innych mniejszych gratów, za usługę musiałbym zapłacić około 3 tyś....
Silnik 11KW mam zbiornik też

10,596 Ostatnio edytowany przez damian9871 (2019-11-13 14:01:51)

Kupiłem takiego chińczyka w zeszłym roku 3x90 tłoki silnik dałem 7.5kw zamocowany na zbiorniku od aspy. W porównaniu do jej pompy dzień do nocy ale jak odmuchuje kombajn to ta się nie wyłącza i daje ok 5 bar wąż 12mm i pistolet. Nie wierz w te wydajności co piszą. Narazie zadowolony. Koszt pięcset pare złotych.

10,597

A jakie masz obroty?

10,598

Dokładnie nie pamiętam ale gdzieś 2/3 tego co miało być. Jutro zmierzę koła i napiszę.

10,599

PAnowie a do takich kompresorów są części?
https://www.olx.pl/oferta/kompresor-spa … 75862c4e57

Oczywiście nie chodzi mi o części do silnika

10,600

silnik 1445 obr, średnica koła 15cm na kompresorze 35cm