10,601

Odp: GG FORUMOWE

to trochę za wolno raptem 600 obr a do 1000 można  to spokojnie kręcić .
Własnie przed chwilą nacisnąłem kup teraz

10,602

Jakoś na początku miesiąca trafił do nas Claas axos  340 chyba ze sto koni  z turem mechaniczny pięć biegów bez połówek tylko reduktor terenowe i szosowe i powiem tak, to że to taki fajny jest ten tur normalnie bajka do kamienia do lasu na podwórku lepsze takie coś niż taczka jestem pod wrażeniem tego ciągnika jak na takiego zwyklaka mechanika ,dziś tatą orał ursusem i coś mu się zepsuło że przestała działać hydraulika najprawdopodobniej pompa albo napęd pompy pojechałem Claasem zaciągnąć pług do domu podczepilismy plug toi tatą mówi że nieda rady podnieść pługa bo on ciężki 1569 kg odziwo podniósł no to runda na polu ciągnie i dosyć dobrze daje radę osiagalem prędkość około 8,5 km/h czyli nieźle pole w miarę proste podejrzewam W na górach by pierdział ale i tak jestem pod wrażeniem że dał radę pług ustawiony na 2 metry , coś nam ten diler brzęczały że go zostawi mam za 50 zł za mtg co o tym myślicie warto ja myślę że warto zobaczymy jak się dogadamy

10,603

Sam widzisz, ursus dobry do puki nie porobisz czymś zachodnim (to samo o rusku można powiedzieć)

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,604

KOlega podstawił mi dziś opryskiwacz do przeróbek i udoskonaleń no i stwierdził że mam mu założyć siłownik do rozkładania.....  85cm skoku z 40 mm średnicy.....  chyba będzie trzeba to zdławić by za szybko się nie rozkładał .... podpowiedzcie czym ?

10,605

Chcę zamówić kilka części do U912 i znalazłem takie 2 sklepy
https://www.agroalex.pl/
https://sklep.mizar.com.pl/
ktoś któryś może polecić?

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

10,606

W mizarze kupowałem nic złego nie powiem. Wystawiają swój towar też na allegro.
Co do jakości towaru to podejrzewam że w obu sklepach jest taka sama....

10,607

Jakoś pewnie tak, tylko chodzi o to żeby się nie okazało później że mi przyjdą inne rzeczy jak te co zamawiałem bo tak już miałem, dlatego pytam.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

10,608

nie zdarzyło mi się żeby mizar coś źle przysłał

10,609

Krzysiek napisał/a:

KOlega podstawił mi dziś opryskiwacz do przeróbek i udoskonaleń no i stwierdził że mam mu założyć siłownik do rozkładania.....  85cm skoku z 40 mm średnicy.....  chyba będzie trzeba to zdławić by za szybko się nie rozkładał .... podpowiedzcie czym ?

Ja zdławiłem kryzami od RSMu 1,2 bodajże. ale bardziej profesjonalnie będzie zastosować zawory dławiąco zwrotne regulowane.
np takie https://allegro.pl/oferta/zawor-hydraul … 5d3c57787e

10,610

Nawet dziś haki w mizarze na telefon zamówiłem, byłem również osobiscie kilka razy. Jak najbardziej na plus.

10,611

Wystarczy na jeden kierunek założyć?

10,612

Ja pokryzowałem wszystko, co by lance nie latały jak same chcą.

10,613

Siłownik dwustronny wystarczy z jednej strony wpiać.

10,614

Tylko Mizar bez problemu i dosyć fachowo namawiałem w Zenox i też nie jest źle ale problem z fv dotej pory nie mam a było to w czerwcu

10,615

Można to zrobić za 2 grosze. Bierzemy dwie jednogroszówki, każdą końcówką wtryskiwacza lekko dziurawimy uderzając delikatnie młotkiem. Grosz musi leżeć na metalu przy uderzaniu. wtedy otworek jest widoczny tylko pod światło. Montujemy pod obydwoma przewodami. Tak mam przydławiony siłownik poziomowania.

10,616

Ja do poziomowania wsadziłem takie coś https://allegro.pl/oferta/dlawik-rozdzi … 7614219176

10,617

No dzięki..... widzę że można to zrobić z byle czego byle dobrze wink No średnica zastanawiałem się czy to 1 czy np 3mm

10,618

Chyba bliżej 1mm

10,619

Panowie  jaka u was jest frekwencja na zebraniach wiejskich?
U mnie mimo że się sołtys stara  ( mi się już nie chce ) na 70 nr przychodzi 8 osób z sołtysem.
Jak były wybory na sołtysa przyszło 23 osoby z czego około 1/2 to małżeństwa.
Chcieliśmy zrobić Andrzejki nie ma dla kogo.... i bynajmniej wieś nie jest wsią emerytów i rencistów...

10,620

Był taki czas że remizie się nie mieściliśmy na ok 600 osób przychodziło 130-150 a raz było ponad 200 ale potem  się podzieliliśmy na dwa sołectwa bo nigdy w 5 miejscowości nie można się było dogadać. Teraz na ok 337 osób przyszło na wybór sołtysa 65 do 70 na fundusz sołecki ok 45 na pozostałe zebrania po 15.