11,201

Odp: Z cyklu znalezione na Allegro

Ja mam mxl 1600 a to jest to samo. Wysiewa dobrze, nie zapycha się małymi grudkami. Jedynie drobna saletra potrafi między ślimakiem sama lecieć.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

11,202

https://m.olx.pl/oferta/claas-atles-CID757-IDBU8bR.html
cena ciekawa ale gosciu mi powiedzial ze nie odpali jedyne co zrobil to mowil ze breszka na krutko to krecil co moze byc grane znacie handlarza moze z waszych okolic

11,203

Jakby to bzdura byłv to gość naprawiłby go i sprzedał za lepsze pieniadze. Tak pali głupa, że stanu nie zna.

11,204

a zna go moze ktos  zjego okolic jest albo cos o nim slyszal
tak mnie ciekawi co to moze byc ze sie niechce odpalac

11,205

Jak widać że on już na części rozkręcany jest opony podmienione obciazniki zabrane

11,206

Jeden gościu niedaleko kupił forda z Norwegii, stan igła, nie robił w polu tylko przy odśnieżaniu. Wszystko cacy tylko nie chce jechać. Kilku mechaników już do niego zaglądał i nic. Na koniec przyciągnęły to do mojego sąsiada. Diagnoza to popękany blok w skrzyni biegów stąd też brak ciśnienia. Teraz widzę wystawił to na sprzedaż i też że stan igła tylko nie jedzie, prawdopodobnie sprzęgło do zrobienia. Tak więc biorąc traktor nie na chodzie można w niezłe gówno wdepnąć...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11,207

A jak by chciał oddać traktor w którym wyszło coś już po zakupie chodzi mi np o brak możliwości zmiany półbiegi gdy się olej porządnie rozgrzeje (ale tylko przy niskich obrotach) można ugryźć jakoś ten temat?

11,208

leszek to daj link na to ogloszenie zeby nikt z nas w to nie wdepnol

11,209

https://m.olx.pl/oferta/case-sc150-CID757-IDClhsV.html to tu gosciu ma case pisze ze sprzeglo do roboty zezgrzyta przy biegu wlanczaniu chodza pulbiegi i jak ma pelna przyczepe to nie moze uciagnac co uwazacie o tym mamjeszcze mf wszystko chodzi poza polbiegiem a i b ì tez mysle czemu a ciagnik sie nie grzeje

11,210

ja bym w życiu nie kupił takiego ciągnika a już na pewno nic młodszego z takimi awariami części kosmos dostępność też nie wszędzie jest a i o dobrego mechanika od tego z krwi i kości trudno a jak byle kto co powkłada i na chwile to działa to nie ma sensu

Nie ma to jak FORTSCHRITT

11,211

joker-konin napisał/a:

leszek to daj link na to ogloszenie zeby nikt z nas w to nie wdepnol

Chyba o tego chodzi https://www.olx.pl/oferta/ford-7840-CID757-IDCwERj.html

11,212

tomek traktory beda nowsze czy to sie nam podoba czy nie robie wieksza liczbe hektarow wiecej kosze lak potrzebuje traktora który mnie nie zajedzie i dami przedni tuz wom maszyny zaczepie wieksze oszczedze czas mowisz czesci kosmos moze i tak ale mam john deere 6400 mam fortschrita 323  i jest ruznica w fortchricie po 5 godzinach mam dosc johny twardy psuje sie zatko czesci o 2 razy drozsze

11,213

rudemus dodatkowy koszt to oprucz naprawy kolce z opon za te kolce to u nas mandat i dowod zatrzymany

11,214

No to właśnie ten ford

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11,215

hym... mam obudowę skrzyni i większość części... jakby zszedł z ceny to może i warto by było.

Rolnik z powołania:-)

11,216

Pajej kupiłeś go? Dzisiaj z nim gadałem i mówił że poszedł gdzieś tam daleko w lubelskie czy podkarpackie to od razu o Tobie pomyślałem

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11,217

Nie, miałem inne sprawy na głowie i odpuściłem temat

11,218

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-tan … d67df4178c

11,219

Ten otwór na środku to w jakim celu? Podłoga przerdzewiała w miejscu styku z ramą aż widać "wzór" w jaki ułożone są profile. więc trzeba dobrze sprawdzić czy jest do czego lepić nową. A przewody na każdym zdjęciu inne urwane.

11,220

Fajna zabudowa do podwoziu sieczki z sieczkarnia na duży silos

E 516 na części
Telefon 695 076 269