201

Odp: świnie ?

Niestety nie mogę siedzieć cicho jak czytam artykuły o tym jak to myśliwi troszczą się dobro dzików a w dupie mają interes rolników do kurwy nędzy co jest ważniejsze pieprzone szkodniki czy dobro rolników nie wspominając że rynek wieprzowiny wart jest miliardy.Zastanawiam się dla kogo pracują ci myśliwy dla dobra Polski czy zagranicznych przedsiębiorstw produkujące wieprzowinę na ogromną skalę ,czy czasem nie chcą wyeliminować Polskich rolników z rynku w tak sprzyjających warunkach to znaczy ceny z tygodnia na tydzień rosną w górę .Odpowiedzcie mi dla kogo te kurwy myśliwi pracują ?

202 Ostatnio edytowany przez Laszek (2019-11-30 10:54:21)

Nie kurwy, nie kurwy... Dla własnej przyjemności 🐗 a co tu mają myśliwi do gadania. Rząd jak by chciał zrobić z dzikami porządek to już dawno by zrobił... nie takie rzeczy przechodziły za kadencji tego rządu... A teraz najlepiej zrzucić całą winę na garstkę ludzi jak by wszyscy liczyli się z ich zdaniem... Parodia

E 516 na części
Telefon 695 076 269

203

yokoslaw napisał/a:

izby kuśwa ich ... https://www.farmer.pl/produkcja-zwierze … 90161.html   parodia :stu:

Wystarczylo by ustrzelic kazdego dzika ktory chcialby przekroczyc jakąś granice. Tak jak poludniowi sąsiedzi zrobili. Idzie dzik kulka w łeb i asf sie nie przemieszcza, ciekawy jestem kto stoi za rozpowszechnieniem tego wirusa na aż ta dużą skalę.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

204

Laszek napisał/a:

Nie kurwy, nie kurwy... Dla własnej przyjemności 🐗 a co tu mają myśliwi do gadania. Rząd jak by chciał zrobić z dzikami porządek to już dawno by zrobił... nie takie rzeczy przechodziły za kadencji tego rządu... A teraz najlepiej zrzucić całą winę na garstkę ludzi jak by wszyscy liczyli się z ich zdaniem... Parodia

. To się nie obroni bo wszyscy z tak dużej ilości dzikow się cieszyli oprócz rolnika. Dziś minister dziękuję lasom państwowym a to oni głównie oni ograniczał liczbę odstrzałów przy biernej postawie kół łowieckich bo też się fajnie bawili i mamy co mamy. Wcale mi kolegow myśliwych jakoś nie żal. Każde hobby kosztuje. Tylko dla czego rolnika. Walić do dzika aż lufy gorące bo tu już żadne biadolenie nie pomoże

Leszek   dla kolegów'

205

Andrew89 napisał/a:
yokoslaw napisał/a:

izby kuśwa ich ... https://www.farmer.pl/produkcja-zwierze … 90161.html   parodia :stu:

Wystarczylo by ustrzelic kazdego dzika ktory chcialby przekroczyc jakąś granice. Tak jak poludniowi sąsiedzi zrobili. Idzie dzik kulka w łeb i asf sie nie przemieszcza, ciekawy jestem kto stoi za rozpowszechnieniem tego wirusa na aż ta dużą skalę.

Kto stoi?
Ciekawe czy ktoś wpadł na pomysł i zrobił badania DNA tych dzików? Można by sprawdzić czy przyjechały ze wschodu czy zachodu...

206

Jak myśliwi nie chcą zabijać dzików i wolą aby Polska sprowadzała wieprzowinę za 30zł za kilo bo tak dojdzie niedługo to niech rolnicy zakładają swoje koła łowieckie ja piszę się pierwszy bo uwielbiam zabijać jakieś dwa lata temu tyle wróbli było że wszystkie maszyny obsrane jak w tydzień połowę załatwiłem to do dzisiaj spokój. Macie jakieś pomysły na własne koła łowieckie?

207

A słyszał ktoś żeby w jakimś gospodarstwie padło stado świń na ten afrykański pomór?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

208

Laszek napisał/a:

A słyszał ktoś żeby w jakimś gospodarstwie padło stado świń na ten afrykański pomór?

A słyszałeś debilu jak miliony świń są wybijane ?

209

tomek1974 napisał/a:
Laszek napisał/a:

No ale po co ten ,,epitet,,  !! nieraz jedno z drugim nie ma nic wspólnego, wystarczy  że załapiesz sie w strefę

mdw

210 Ostatnio edytowany przez androl (2019-11-30 21:29:26)

Laszek napisał/a:

12 km ode mnie, zdychały masowo rolnik próbował to ukryć :stu:, długo by pisać. Sam się nieźle wkopał i weterynarz przez niego stracił pracę.
Do zachodniej Polski asf jest wersja, że przyszedł od Angeli. ASF w Zielonej Górze jakby to potwierdzał, ale za Odrą cicho-sza.

211

TA samolotem doleciały . proszę was . mamy zagłębie dzików i chlewni .i kłopot gotowy, Niemcy srają metrowym ogniem !!!! kuzyn robi na chlewni w Niemczech to bio asekuracja już od 2 lat....  a teraz histeria do kwadratu...   Ardanowski przechodzi sam siebie !!!! 4 lat !!!!mieli obowiązek nas ochronić od ASF !!!!! się ekologów bal !!!!i a teraz my bierzemy to na siebie , taki wsciekły jestem na tą głupotę ekologiczną ze szkoda słów . wczoraj na andrzejkowym spotkaniu byli chłopy z regionu sulechowa ,kargowej, i trzymają świnie , ci to mają kłopot , szkoda ludzi !!!!!

Leszek   dla kolegów'

212

Leszek na mapie to od granicy lasy, pól niewiele, mogły piechotą.

213

androl napisał/a:

Leszek na mapie to od granicy lasy, pól niewiele, mogły piechotą.

i ciśnienie opada 😃😃😃😃. Można. Pozd

Leszek   dla kolegów'

214

tomek1974 napisał/a:
Laszek napisał/a:

Licz się ze słowami szmaciarzu!

E 516 na części
Telefon 695 076 269

215

pragnę krwi dzików
https://www.youtube.com/watch?v=oI5UQIePEuw

216

Najpierw trzeba mieć pozwolenie na broń...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

217

Ja by było można legalnie zabrać dzika i legalnie go zbadać to pozwolenie na broń nie jest potrzebne. Żyją jeszcze ludzie co doświadczenie kilkuletnie w pozyskiwaniu dziczyzny posiądą w niektórych przypadkach potwierdzone nawet wyrokiem sądu wink

218

rozmawiałem trochę z posłami i to nie przejdzie bo może doprowadzić do zwiększania rozprzestrzeniania się choroby ale są pomysły o wykorzystaniu obrony terytorialnej i utylizacji na miejscu odstrzelonych dzików ale czy to przejdzie

219

Ta ochrona terytorialna do odszczalu dzików... więcej sami siebie wystrzelają niż tych dzików...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

220

to są dopiero polowania
https://www.youtube.com/watch?v=R1If0eXKQq8&t=821s
https://www.youtube.com/watch?v=ONXMjgKS50U