10,721 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2020-01-21 01:04:31)

Odp: GG FORUMOWE

Nie narzekaj masz 6 substancji do wyboru
W tym takie coś jak Movento 100 SC  kolega mówił że robi dobrą robotę. Cieszy się bo jest dopuszczone w porzeczce.

Wyszukiwarka jakotako działa....
https://www.gov.pl/web/rolnictwo/wyszuk … stosowanie

10,722

Movento tez za chwile wyleci

10,723

do tego mega drogie i średnio skuteczne

Rolnik z powołania:-)

10,724

Regenerował może ktoś siłownik wspomagający do Ursusa?

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

10,725

Tak a co się dzieje

10,726

A bo mam siłownik i widać na nim że tłoczysko wyrobione w jednym miejscu i się zastanawiam czy się opłaca czy nie lepiej nowego kupić.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

10,727

Jak nie masz własnej tokarki może nie wyjść taniej. Masz nowsze rozwiązanie zabezpieczenia na drucie czy starsze na nakrętkę? Cieknie Ci olej czy coś?  Wspomagający czyli ten w podnośniku to przecież jest jednostronnego działania i stan tłoczyska zbytnio nie wpływa na wycieki.

10,728

Regenerowałem od zetor to pomogło na 2 sezony potem leciał. Od cyklopa główny z wymianą tłoczyska kosztowało mnie to 550zł a za 650-700 kupi nowy. Jak tłoczysko uszkodzone to nie warto bawić się tylko nowy.

10,729

Generalnie siłownik był w komplecie do ciągnika ale był zdemontowany patrząc na jego stan domyślam się że lał i to chyba dość poważnie szczególnie podczas podnoszenia na maksymalną wysokość.

10,730

To nie są aż tak bardzo drogie rzeczy, kupić nowy.
W forszu po kilku latach jesienią zaczęły delikatnie puszczać odpowietrznikiem, jak że wizualnie bez zarzutu zmienię w tym roku uszczelniacze.

10,731

Jak jest zdarty z jednej strony to pewnie tłoczysko jest krzywe. Moim zdaniem nie warto się bawić za 260zł jest nowy.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

10,732

Tłoczysko ma takie wyrobienie w koło jak się go całkiem wyciągnie.

10,733 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2020-01-25 03:53:36)

Jak ktoś korzysta z geoportalu to taka ciekawostka 
Jest opcja wysoka rozdzielczośc!  Nie obejmuje całego kraju. Jak patrzę gdzie sięga to chyba poprostu pogoda nie dopisała.... a nie że brakło kasy na latanie....

https://images91.fotosik.pl/308/8ce8a530b1d35f8bmed.jpg
To nie drzewa to buraki na polu

10,734

Chyba ściągają się z google maps kto lepsze powiększenie zrobi. 😉

A nie dawno zauważyłem, że na geoportalu podają również wysokości n.p.m., to nowość czy tylka ja jestem taki "szybki"?

Kompletny noob w temacie Fortschitt

10,735

tylko teraz ciężko nr działki i powierzchnie znaleść

10,736

Numery są a powierzchnię można orientacyjnie sobie zmierzyć.

10,737 Ostatnio edytowany przez ojanusz (2020-01-28 01:58:06)

Pod tym linkiem są numery działek , powierzchnia i numery domów.                                                                                                 https://geoportal360.pl/map/

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

10,738

fajne tego mi trzeba. szkoda tylko ze te działki rolne nie sa podpisane numerami tylko trzeba klikac. ale i tak fajne to

10,739

Wczoraj MarekPe mnie odwiedził i zabrał odemnie b231 smile

mdw

10,740

Do opla wsadził?

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38