Odp: GG FORUMOWE
Hehe nie no lawetą
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 536 537 538 539 540 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hehe nie no lawetą
To była zorganizowana akcja, bo z B231 po drodze, przyjechała Tecnoma 1000l W zasadzie jedno i drugie po zawale i do odbudowy, ale na wszystko jest plan.
No to nowe idzie :beer:
To była zorganizowana akcja, bo z B231 po drodze, przyjechała Tecnoma 1000l W zasadzie jedno i drugie po zawale i do odbudowy, ale na wszystko jest plan.
tak w sumie to już nie daleko miałes. Piotr by ci drogę wytłumaczył. 😄😄😄😄
No tak, ale lawety nie mogłem za długo blokować, bo to nie są tanie usługi. No i serce jeszcze pobolewa, bo te moje zakupy bardziej przypominały obwoźną reklamę skupu złomu, :crez: niż zakup maszyn rolniczych. Ale co się odwlecze... :beer:
Dzisiaj rozłożyłem lance opryskiwacza, miały być 12 metrów, a jest 15 no i tak na oko trzeba jeszcze z tysiaka dołożyć żeby było tak jak ja chcę. Ale z B 231 jest lepsza sytuacja, bo do mojego projektu, jak siłownik za mocno nie cieknie, niemal bezkosztowo się opędzi :dance:
10 lat temu nie ciekł
Posiada może ktoś CZYTELNY schemat instalacji elektrycznej Ursusa 912 lub podobnego wynalazku?
Podobnych nie ma
385 ma najprostszą instalacje tę bez problemu znajdziesz Albo użyjesz tej z c360 bo większych zmian nie ma.
904 ma inną instalacje dochodzi między innymi sygnalizacja ręcznego i zaniku ciśnienia skrzyni oraz alternator z wbudowanym regulatorem. (A ja miałem np instalacje sygnalizacji pracy siewnika/sadzarka)
914 ma już bezpieczniki w dwóch miejscach do tego instalacja pod lampy robocze sygnalizacja blokady (a czasem żólwia) zmienione kable od nawiewów radio itp
W zależności od rocznika były różne zegary raz wszystkie kontrolki były w zegarach a raz miały osobne obudowy do tego dochodzą wersje exporowe z różnych krajów (były np takie z światłami cofania i przeciwmgielnymi co w krajowych nie występowało) zetory też miały inaczej oglądałem tyle ursusów i zetorów w tym roku a w żadnym nie pokryła się instalacja nawet przycisk do palenia był w różnych miejscach (niektóre miały palenie z kluczyka) jedynie kierunkowskazy zawsze w tym samym miejscu za to przełączniki różne.
Tak że pozostaje robić wg wskazań multimetru i kolorów a nie schematu. A co w ogóle zamierzasz robić?
Mam instrukcję napraw od 912 i pochodnych oryginalna z 1988 r chyba , tam powinien być schemat , jak chcesz to wrzucę skan
Nowy nabytek
https://images92.fotosik.pl/313/58bd15fad394dedemed.jpg
Muszę dość do ładu bo nie wszystko jest podłączone i tak szukam. Mam kontrolkę od ręcznego jest tylko kabel masowy, nie działa też od ładowania tzn działała i przestała. Generalnie jest kilka kabli które trzeb gdzieś podpiąć. A schemat w między czasie znalazłem trochę lepszy.
Wieczorem postaram się wysłać skan schematu i co tam jeszcze będzie na temat instalacji z tej mojej instrukcji , możebyć też Ci się przyda. A ogólnie który rocznik tej Twojej 9setki ?
Nowy nabytek
https://images92.fotosik.pl/313/58bd15fad394dedemed.jpg
czy to twoja osobista zabawka ?
bardzo ładny
No na 15 ha 😁 tam gdzie pracuje to właśnie dzisiaj kolega przeprowadził go, młody już nim smigał po placu. Jest kawał smoka...
Żądaj podwyżki !
Widać coś zostaje z tego mleka albo dobrze doje 😁
87 rocznik już z uchylanymi szybami bocznymi.
Gratulacje!! nuwesia chyba !?!
Gratulacje niech się dobrze sprawuje.
Strony Poprzednia 1 … 536 537 538 539 540 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo