1

Temat: You tube- problem

Wiem że to forum raczej o ciągnikach itp ale mam problem związany z  wgraniem filmiku na you tube a mianowicie założyłem konto i  chcem wgrac filmik   dałem tak jak powinno byc(chyba)  wyskoczyło ze filmik  zacza się wgrywac i tak wgrywał sie 2 godziny i nic więc dałem sobie spokój a filmik jest   raczej dosc krótki bo chyba nie całe 5 minut  co jest tym spowodowane że nie chce sie wgrac do konca szukałem odpowiedzi na moje pytanie ale  bezskutecznie :nooo::nie_wiem:

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

2

Odp: You tube- problem

Jaka wielkość jest tego filmu i jaką masz sieć, kto Ci dostarcza internet ? Możliwe że masz jakieś ograniczenie na upload i Cię wycina.

3

a jak ładuje sie inny filmik to też tak długo, bo ja też tak miałem ale to od YT;D

Fortschritt ZT-303-D------------A w przyszłości Fortschritt ZT-323-A

Sprzedam lampy zespolone diodowe, diody LED.
Bliższe informacje i zdjęcia na tej stronie:http://www.was.eu/index.php3?action=wyroby&kategoria=diodowe&strona=1&sort=&lang=PL

4

podłączony jeste do neostrady
film nagrany został  aparatem cyfrowym 
wielkośc pliku jest 203 mb
typ pliku AVI

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

5

Więc według mnie nie powinnno być problemu

6

Nie wiem jak szybką masz neostrade, ale upload czyli wysyłanie jest dosyć ograniczone co do szybkości i wysłanie 203 MB trochę czasu zajmuje. W przeglądarce nie masz zablokowanych javascript ?

7

tak dużego pliku raczej nie wyślesz. 203mb ile to się będzie ściągać żeby obejrzeć

8

za duży ten filmik!!! 50MB max

9

no wiec w jaki sposób zminiejszyc format tego filmiku ?? żeby zamiast mial 203MB to np 103:D

10

Może trochę podpowiem np. przy Neostradzie w opcji 1024/256 (tzw. Jeden Mega) gdzie prędkość ściągania (download) różnych rzeczy, wczytywania filmików, stron itp. z netu wynosi 1024 kbps, a prędkość wysyłania (upload) 256 kbps twój filmik przy pełnym wykorzystaniu łącza będzie wysyłany około 1 godziny 45 minut.

Neostrada według cennika:
256/128   wysyłka pliku będzie trwała 3 godziny 30 minut
512/128   wysyłka pliku będzie trwała 3 godziny 30 minut
1024/256 wysyłka pliku będzie trwała 1 godziny 45 minut
2028/256 wysyłka pliku będzie trwała 1 godziny 45 minut
6144/512 wysyłka pliku będzie trwała 52,5 minuty
itd.

Jak widać wszystko zależy od prędkości wysyłania jaką posiadasz. Więc jak słabe łącze to mogło się wrzucać naprawdę długo.

Co do wielkości wrzucanego pliku to jak wyżej napisał Damian9871 że wrzucając plik o tak dużej wielkości na youtube inni go będą długo ściągać żeby obejrzeć jest nieprawdą ! Pliki wrzucane na youtube są automatycznie kompresowane i dostosowywane wymiarami do potrzeb serwisu. Także nie ma co się bać, będzie się tak wczytywać jak przecięty filmik zamieszczony na youT.

Krzysiek napisał:      "za duży ten filmik!!! 50MB max"    ostatnio serwis youtube zwiększył limit wrzucanych filmików do.... 2048 MB (wcześniej było 1024 MB twój filmik ma 203 MB)! skąd te 50 MB nie wiem. Dość istotnym ograniczeniem jest długość filmu ograniczona do 10 minut.

Według mnie masz dwie możliwości prostą i zaawansowaną smile

Prosta to taka: wrzucić jeszcze raz i czekać tak długo aż się wyśle cały.
Zaawansowana: trzeba najpierw skompresować twój filmik do odpowiednich rozmiarów i wtedy taki  filmik wrzucić na youT  (chodzi o kompresje np. avi na avi zmniejszając bitrate filmu, a nie w plik rar czy zip) naprawdę można dużo zmniejszyć wagę takiego pliku który został skopiowany prosto z aparatu, oczywiście jak ktoś ma trochę pojęcia i chęci. A jak plik będzie miał wielkość np. 50 MB to analogicznie wczytywać się będzie 4 razy szybciej niż plik który ma 203 MB.

Jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi.

11

Ja bym proponował ściągnąć program do konwertowania plików.Niestety pliki AVI dużo ważą co ma wpływ na przesył a potem na buforowanie odczytu.Tak wiec proponuje ściągnąć konwerter i przerobić filmik na inny format np MP4 a najlepiej WMV.to powinno zmniejszyć wagę(rozmiar) pliku mniej więcej o połowę a potem wrzucać na YT.Jest z tym troszkę zabawy ale szybciej się wrzuci i oglądający będą mieli szybszy odczyt poza tym będzie można go oglądać w HQ a jak wrzucisz AVI to chyba nie będzie tej opcji ale nie jestem pewien.

Tylko głupi nie wie że jest głupi a mądry to wie