10,821

Odp: GG FORUMOWE

Pytanie do obeznanych. Mam migomat 300A na 3 fazy. Jeden z trzech transformatorów zaczyna się grzać niebawem po rozpoczęciu spawania. Jak się przyjrzy to widać ze uzwojenie lekko poszło ku górze.
A problem zaczął się objawiać w ten sposób, że spawając blachę 3mm na ustawieniu 2 i 2( są dwa przełączniki 5-ciopozycyjne) nagle migomat dostał kopa i zamiast spawać zaczął blachę palić. 
Od tego czasu przełącznik nr 1 jest chyba zwarty bo nie idzie nim praktycznie obracać -jedynie kombinerkami i dziala tylko w pozycji 2 a przełącznik nr 2 działa tylko w pozycji 3 i obraca się z normalbym oporem.
Migomat spawa (robiona próba)

Siły na zamiary zmierz....

10,822

szs napisał/a:

https://www.olx.pl/oferta/silownik-rozs … D9bV2.html

Czy taki siłownik można przerobić na dwustronny?

Dziś jeden taki zamontowałem do swojej amazonki. Jak zacząłem zasięgać języka okazało się że wszyscy je montują, pasują.

10,823

hej znikł mi ten czerwony pasek, wam też, czyżby coś się udało uratować ?

Nie ma to jak FORTSCHRITT

10,824

mi też znikło to czerwone straszydło.

10,825

Ale za to pojawiły się reklamy.

10,826

Już lepsze reklamy niż strata forum🤐

10,827

nie mam żadnych reklam

10,828

Tak, zamiast niego reklamy wyskakują.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

10,829

No ale nie są złe. W związku z tym że wielki brat patrzy są dopasowane do użytkownika
W chwili obecnej przewijają się
Akumulatory do wkrętaki
Siłowniki hydrauliczne
I pehometr..... nie wiem czemu....

10,830

Nieprawda pokazuje oleje do John Deere i tarcze hamulcowe do VW

10,831

A u mnie panienki nie całkiem ubrane. 🤭🤭🤭🤭 Ciekawe dla czego? Ale lepiej niż olej i wkretark😜

Leszek   dla kolegów'

10,832

No nie wiem czy lepiej nam wyświetla to co musimy mieć nowe bo stare nie nadaje się do użytku. Czyli przez analogię czeka Cię wymiana baby a to bywa kosztowna operacja.

10,833

Nowy model nowe wymagania.

10,834

E tam się chwilę rozglądnęłam może jakieś nowe techniki. Obsługi. Się trzeba ponoć rozwijać a że lubiłem bardzo tą robotę.😍😍😍 A dziś to stosownie do wieku🙄 ale apetyt jest. Ale w domu jem. 😪

Leszek   dla kolegów'

10,835

Łasuch 😂😂😂

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,836

K..a ale  ja nie potrzebuję tablicy zegarów do c 360.  Nawet nie mam c 360.
Sarast zapodaj linka może coś podejrzę.... mi niedawno stuknęła czterdziestka i z żoną obalamy seksualne mity...

10,837

Kurde a ja dalej nie mam żadnych reklam

10,838 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2020-02-28 01:07:28)

Krzysiek napisał/a:

K..a ale  ja nie potrzebuję tablicy zegarów do c 360.  Nawet nie mam c 360.
Sarast zapodaj linka może coś podejrzę.... mi niedawno stuknęła czterdziestka i z żoną obalamy seksualne mity...

mi ostatnio z wkrętarką wysłał tzn mojej żonie.... nie wiedzieliśmy że w ten sposób też można jej używać :red:

mdw

10,839 Ostatnio edytowany przez sarast (2020-02-28 03:26:37)

Ale przeprosiłem🤭🤭sam się przestraszyć 🤒. Wstyd stary facet a takie rzeczy młodej i pięknej kobiecie wysłał. Fuj.

Leszek   dla kolegów'

10,840

a no tak, kolejne filmy już były bez użycia narzędzii wink

mdw