11,321 Ostatnio edytowany przez Andrew89 (2020-04-14 05:18:22)

Odp: Z cyklu znalezione na Allegro

A Df 6.61 ?

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

11,322

Andrew89 napisał/a:

A Df 6.61 ?

No właśnie, 6.21 też by już mi wystarczył, coraz więcej dobrych opinii słyszę o tych ciągnikach.

11,323

Ale tak jak pisałeś o rusku 1221 to też nie jest zły wybór. Komfort wiadomo gorszy jak w zachodnich ale za to spokój ducha jeśli chodzi o naprawy i ich koszt. Ogólnie to twarde sprzęty a te 6 cylindrowy to naprawdę fajnie się zbierają

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11,324

Trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie czy stać nas i nasze gospodarstwo na utrzymanie i ewentualnie naprawy zachodniego sprzętu i wtedy nie ma co się obawiać tylko kupować. wink

11,325

Nie nie, rusek nie wypadł z mojej priorytetowej listy.

11,326

my jesteśmy użytkownikami sprzętu wschodniego i mamy w stajni 1025 i 1221 w lesie pracujące i powiem tak że fakt może komfort jest ciut mniejszy ale nie jest zły kwestia doboru wyposażenia a jeżeli chodzi o eksploatację to jest tania i prosta części są na pólkach i ich nie braknie a i poważnych awarii tam nie będzie już naprawdę trzeba się postarać żeby coś zepsuć no jedyną wadą jaką mają to są wycieki ale idzie sobie z tym poradzić

Nie ma to jak FORTSCHRITT

11,327

Nie jestem zbyt długo na forum, ale coś tam już użytkowników kojarzę...
Pierwsza myśl gdy to mi wpadło w oczy to, że to konstrukcja mpopisa (to oczywiście  żaden przytyk 😉)
https://www.olx.pl/oferta/opryskiwacz-s … DL6E6.html

Kompletny noob w temacie Fortschitt

11,328

Trochę mała moc mi się widzi. Sam pomysł ciekawy. Można by zrobić w miejscu sprężarki pompę hydrauliczną i olejowy napęd pompy opryskiwacza a z wałka zrobić napęd na tylną oś. I brakuje jakieś kabiny.

11,329

Miałem kupić  sobie talerzówkę używana, ale pomyślałem o nowej. Czy możecie mi doradzić czy te talerzowki robia dobra robotę? Szukam coś od4-5m składane do transportu, bo sporo dojazdów. https://www.olx.pl/oferta/talerzowka-br … 1aa0e5e21d
https://www.olx.pl/oferta/brona-taalerz … D0Jkp.html

11,330

U nas był agregat talerzowy strumyk i nie powiem wagowo ciężki także w ziemie się wbijał ale zapychała się jak było trochę bardziej pole zaniedbane, talerze trzeba było dociągać bo się luzy porobiły i do tego się przesuwało na boki na tych gumkach szczególnie te na przodzie bo miały ciężej.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

11,331

https://www.olx.pl/oferta/brona-talerzo … 27fe70ce9c mam z tej firmy dwie maszyny moge polecić , solidna konstrukcja i elementy robcze adekwatne do ceny

mdw

11,332

Ogladalem rolexa na wale oponowym taka polzawieszana.wygladala ok cena 25500 netto ale jakos ta firma nic mi nie mowi.

11,333

Dobrze wchodzi w ziemię jak jest sucho , lub dużo słomy? Zapycha sie?  Wiadomo, nie chodzi mi o skrajne warunki, ale żeby zostawiła jakiś ślad za soba.

11,334

https://autoline.com.pl/-/sprzedaz/bron … 0837239100
Nie lepiej poszukać coś takiego ruskie stali nigdy nie żałowali gdzieś widzialem w Polsce ogłoszenia z maszynami ale nie mogę teraz strony znaleźć

11,335

Musi być krótka. Miałem duże talerzówki, ale jak wjeżdżam na 20arowy kawałek, to rogi sa nie porobione bo wszystko jest za duże. Niestety mam ich sporo.

11,336

zadzwoń najpierw i spytaj o cenę konkretnie skonfigurowanej maszyny, i dopiero decyduj czy kupujesz nową - używaną - czy sam robisz. Jak chcesz mam sprężyny talerze i piasty- komplet na 4m  to 32x300= 9600

11,337

Wał rurowy cena z delikatnym pominięciem vatu za 4m składane 21tys. za5m 23tys. Chciałem porobić dojazdy do garażów, wiatę i do żniw nie będę mieć czasu, a migiem na płytko robić trochę nieporęcznie, choć i tak już przywykłem i całkiem sprawnie idzie.
Myślałem o Tobie Marku, tylko dołożyć stal ihydraulikę wyjdzie koło 15na gotowo.

11,338

Marku ile taki jeden zestaw waży tzn sprężyna, talerz i piasta?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11,339

muszę zważyć, jutro dam znać

11,340

Grzegorz89 napisał/a:

Wał rurowy cena z delikatnym pominięciem vatu za 4m składane 21tys. za5m 23tys. Chciałem porobić dojazdy do garażów, wiatę i do żniw nie będę mieć czasu, a migiem na płytko robić trochę nieporęcznie, choć i tak już przywykłem i całkiem sprawnie idzie.
Myślałem o Tobie Marku, tylko dołożyć stal ihydraulikę wyjdzie koło 15na gotowo.

Może Marek Ci coś sklei?