1

Temat: Zwierzęta Czyli co hodujecie???

Ja mam 9 krów 2 koniki 7 psów 4 koty i kury ( nie chce mi sie liczyć xD)
Pisać ile macie zwierząt.

www.koniezimnokrwiste.czo.pl

wchodzić bo konie to potęga

2

Odp: Zwierzęta Czyli co hodujecie???

7 psów ????????????
sprzedajesz je kitajcom na "kurczaka po pekińsku"??
1 pies
1 kot
1 kotka - z przychówkiem (5 małych kotków). kotki oddam w dobre ręce...

3

A ja to tylko dwa psy 3 koty i duuuzooo kur około 200szt;D

Fortschritt ZT-303-D------------A w przyszłości Fortschritt ZT-323-A

Sprzedam lampy zespolone diodowe, diody LED.
Bliższe informacje i zdjęcia na tej stronie:http://www.was.eu/index.php3?action=wyroby&kategoria=diodowe&strona=1&sort=&lang=PL

4

ja mam 2krowy 12 opasów ok600kg kazdy 7 macior 100 tuczników tak by to wygladało moj inwentaż a jeszcze 2 psy 1 kot i kanarek ,i makrela ale to w lodówce hehe

posiadacz jedynego fortschritta w wiosce                                                                                                                     gg    3152125

5

Ja mam 14 krów , 3 opasów , 15 cieląt , 15 świń , 11 rodzin pszczelich no i oczywiście 3 harpaganów tzn psów , 3 koty a poza tym kaczki , kury no i szczury .

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

6

u mnie są 4 krowy, 1 cielak, 5 psów, 5 kotów, około 30 kur, 6 macior, 12 prosiaków,
20 tuczników, 2 króliki. To by chyba było na tyle :gun::walka:

7

Ja mam 2 yorki.1 amstaffa, 2 świnki wietnamskie,2 indyki inne ptactwo ozdobne:)

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

8

Piotrfire dobrze że mi przypomniałeś o królikach też je mam czarne rasa bengalska a i mam psy rasy bokser (7) i mam zamiar kupić owczarka podchalańskiego  a konie to są rasy zimnokrwiste do pracy w lesie i  polu          dam foty tych zwierzątek jak naprawie aparat .

9

Ja  aktualnie  utrzymuje 5 psów 1 kota  5 byków  jakieś 60 kur dla jaj big_smile

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

10

A my mamy 3 psy dwie świnie koty kury dla jaj  i od tego roku tata zrobił gniazdo bocianie i sezonowo  mamy dwa stare bociany i trzy młode :-)

11

nie wiem jak Wy ale boćka nie widziałem tego lata:( co się z nimi stało?
wojtas mam 10kur i nie mam co robić z jajami wink masz stałych odbiorców? szajba jak wychodzisz na opasach? mój zwierzyniec zamyka się na Sabie i Pikusiu- tak dokładnie bardzo upierdliwy piesio wink

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

12 Ostatnio edytowany przez wojtas (2009-08-22 21:50:59)

powiedzmy że mam stałych odbiorców  jednak ludzie sobie zaczynają cenic co polskie to dobre big_smile

marrus to jak hodujesz konie to chyba oglądasz mistrzostwa świata WKKW w strzegomiu (Morawie)  to całkiem nie daleko mnie (5km)

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

13

ale masz  dobrze  ja mieszkam w słopnicach tak ze do ciebie mam około 110 km daleko

14

jak na pasach duzo roboty kupuje za900zl male pod kielcami w bodzentynie na targowisku  potem wykarmiam do 800kg i sprzedaje na rzes cena zalezy od tego czy miesna rasa czy nie teraz cena wacha sie w granicach 6- 7,5kg no teraz sie nawet opłaca

posiadacz jedynego fortschritta w wiosce                                                                                                                     gg    3152125

15

marrus to przeciesz nie daleko  max 2 godzinki drogi big_smiletongue

16

2 maciory,13 tuczasów,2 psy,5 kotów,2 rajskie kurki,1 koguta 28 brojlerów i 480koników w dafie xf no może parę już zdechło

17 Ostatnio edytowany przez bamreras (2011-05-31 16:55:33)

6macior w  cyklu zamkniętym, 50niosek, 80 brojlerów, 3 psy 2 koty.
Nad tymi świnkami się zastanawiam i powoli pomysłów braknie.  u nas dają za wagę żywą 4zł (cena wyjściowa), przy wiekszej ilości i dobrej jakości 4,5zł max. Kobietka z ubojni dzwoni co 2 dzień za świnkami, bo nie mają co robić. Nie ma świnek, a cena jaka była taka jest. Przy takich stawkach zostaje ledwo 10zł na cukierki. Grubo się zastanawiam nad przekwalifikowaniem na inne gałęzie produkcji ale puki co większość wychodzi podobnie (jeśli o zyskowność chodzi).

no nie mówie w planach miałem w pierwszym etapie zwiększyć na 20 macior ale widząc te ceny to się grubo zastanawiam.... Kredyty trzeba spłacać a jak zarobku nie ma nic to prędzej czy później komornik....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

18

Ja mam 2 psy , kota na SPÓLKE Z SĄSIADEM tongue , 13 kur jeszcze jakieś szczury ale po mału  się je tępi smile z opasów zrezygnowałem neutral

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

19

20 macior (w tym roku dojdzie kolejne 10),1 krowa,1jałówka i mały byczek,150 niosek,50 bojlerów, 4 psy, 4 koty

20

30 macior w cyklu zamkniętym 3 krowy i 68 (cielęta i opasy) 2 psy i suczka bernardynka