10,901

Odp: GG FORUMOWE

androl napisał/a:

Ale ile czasu będą wyświetlać mi się drabiny aluminiowe ?, skoro kurier przywiózł mi już tydzień temu.

Tak długo aż zamówisz gumową lale.... lol:lol::lol:
Albo inny gadżet....

Co do prognoz długoterminowych
http://mapy.meteo.pl/
https://en.meteox.com/en-gb/gfsforecast/europe/
z tym że dłużej niż tydzień do przodu to nie ma sensu patrzeć

A jeżeli chodzi o prognoze na jutro i pojutrze
http://www.meteo.pl/
Model UM aktualizacja co 6 godzin

10,902

Z tej ostatniej korzystam i ja

Siły na zamiary zmierz....

10,903

niewydostanieszsie napisał/a:

Kupiłem przyczepę na poduchach do balotów z dwuobwodową instalacją. Czy zamiast w dwóch ciągnikach zakładać dwa wyjścia nie lepiej założyć inny zawór  w przyczepie? Czy poduchy nie działają w jednoobwodowej instalacji? Na razie mam końcówkę siana to woże na zasadzie podpięcia czerwonego węża w instalacje jednobwodową ale to doraźne rozwiązanie.

Z tego co wiem układ dwuobwodowy ma założony zawór główny z którego przez zawór jednokierunkowy idzie na poduchy (dodatkowo może być po drodze zawór regulacji wysokości w zależności od obciążenia). W pierwszej kolejności pompuje hamulce dopiero poduszki. W jednoobwodowej można by przez trójnik i zawór zwrotny wpiąć się do głównego przewodu zasilającego i też by działało. Wadą jest w przypadku awarii zaworu zwrotnego brak hamowania dopóki nie wyleci całe powietrze z zawieszenia. Można by też wpiąć się między zawór hamulcowy i butlę zakładając zawór zwrotny otwierający się powyżej żądanego ciśnienia (może już taki być w obecnej instalacji) będzie i hamowanie i pompowanie.

10,904

Chłopaki potrzebował bym  zdjęcia i wymiary   wałów ciąganych Expomu   tych na jeden siłownik rozkładanych  mam wały tylko muszę machnąć ramę  a  może ktoś pokaże dokładne zdjęcia  z wymiarami ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

10,905

Panowie pomożecie? Mam problem ze sprzęgłem w alfie. Sprzęgło hydrauliczne, po kilkunastu wciśnięciach sprzęgło robi się coraz twardsze i zaczyna coraz wyżej brać, aż w końcu po dłuższej jeździe zaczyna się ślizgać tarcza sprzęgła przy gwałtownym dodawaniu gazu. Kiedy spuszczę deko płynu z przewodu powraca wszystko do normalnośći. Nic nigdzie nie cieknie. Co to może być? Pomocy!

10,906

Dokładnie tak się działo u mnie w 323, cofałem na wysprzegliku aż uszczelniacze wychodziły. Upuszczanie płynu na chwilę pomagało. Sprawę załatwiła nowa pompka sprzęgłowa.

10,907

Cholerka nie wiem jak się dobrać do tej pompki nawet jej nie widać ;(

10,908

Albo przepuklina w przewodzie elastycznym....

10,909

Tak może być,  rozwarstwił sie przewód gumowy i działa jak zawór zwrotny.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

10,910

Miałem to w samochodzie, tarcza hamulcowa robiła się czerwona, wymiana przewodu elastycznego rozwiązała problem.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

10,911

Ok dzięki panowie sprawdzę najpierw ten przewód.

10,912

Czy jest możliwe dojść do tego czy ślizga się sprzęgło rewersu czy konwerter? Wydaje mi się że w ładowarce am słabszy napęd niż jak kupiłem.  Sprzęgło hydrokinetyczne suche, i one chyba nie zużywa się jakoś w porównaniu do tarczek rewersu. Co myślicie?

10,913

Cioł ktoś może blachodachówke przystawkami na wiartarke czy odpuscić?

mdw

10,914

Grzegorz89 napisał/a:

Czy jest możliwe dojść do tego czy ślizga się sprzęgło rewersu czy konwerter? Wydaje mi się że w ładowarce am słabszy napęd niż jak kupiłem.  Sprzęgło hydrokinetyczne suche, i one chyba nie zużywa się jakoś w porównaniu do tarczek rewersu. Co myślicie?

Stall test  trzeba zrobić i będziesz wiedział czy zmiennik siada , w necie poszukaj jak zrobić w twojej maszynie i jakie parametry ma mieć.

10,915

Może wygooglowałbym sobie, ale w życiu nie wpadłbym sam na to, że ten test bęzie się ta nazywał. Dzięki Tomek jesteś Łebster wink

10,916

yokoslaw napisał/a:

Cioł ktoś może blachodachówke przystawkami na wiartarke czy odpuscić?

Tak idzie 
u mnie dach na stodole robili jakiś miesiąc temu to taki przystawkami docinali ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

10,917

kto ma jakieś informacje gdzie można kupić klamkę drzwi zewnętrzną do 323 moja jedna się rozpada a teraz jak robię remont to już bym nową założył

Nie ma to jak FORTSCHRITT

10,918

W thu mieli kiedyś

10,919

Zobaczę jak moja wyglada i odezwę się.

10,920

jest nowa na thu muszę zadzwonić i dopytać o dostępność niby sie wyświetla że dostępna ale czort ich tam wie

Nie ma to jak FORTSCHRITT