Odp: Pszenica
Może juz magnezu jej brakuje. Ten Revyflex jest obiecujacy ale jak zwykle cena zagra pierwsze skrzypce.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Strony Poprzednia 1 … 135 136 137 138 139 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Może juz magnezu jej brakuje. Ten Revyflex jest obiecujacy ale jak zwykle cena zagra pierwsze skrzypce.
Cena zabójcza i na bank nie zastąpi dwóch zabiegów. U mnie standard capalo pójdzie.
Pajej a powiedz co jej dałeś i kiedy siałeś że ma te 6-7 pędów?
siana ok 20 września. sprawdze to napisze dokładnie. Przedplon to groszek później poplon i na to pszenica. Tej najwcześniejszej mam część, trochę też mam "normalnej" sianej w październiku i część co ma 3 liście siana 30go października. T0 polecał mi tylko na tą największą, coprawda są tam grzyby, ale nie wiem czy aż tyle zeby tak drenować kieszeń
Ile od kłoszenia pszenica dochodzi do koszenia? Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, i nie miałem na uwadze, a pierwsze pszenice nieśmiało kłosza się.
Od kwitnienia jakieś 6-7tygodni.
Nie patrzałem we wszystkich odmianach ale przynajmniej w jednej kłosa ma 1,5-2cm
Ja patrzę na pylenie żyta, zawsze blisko jest go sporo i widać jak zawieje białe tumany pyłu. Oznaka że za 6 tyg. żniwa.
Ile od kłoszenia pszenica dochodzi do koszenia? Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, i nie miałem na uwadze, a pierwsze pszenice nieśmiało kłosza się.
Jakoś wcześnie...
Jako ze moja siana 18.X dziś poszedł zabieg t2 na flagowy, pszenżyto zaś na kłos. Myślałem o poniedziałku, jakieś deszcze prognozują (oby się nie mylili) więc przyśpieszyłem.
Jako ze moja siana 18.X dziś poszedł zabieg t2 na flagowy, pszenżyto zaś na kłos. Myślałem o poniedziałku, jakieś deszcze prognozują (oby się nie mylili) więc przyśpieszyłem.
T2 zrobione, azotu też trochę rzuciłem. Pasuje jeszcze trochę modusa podać. Pszenżyto czeka.
Ja T2 też wczoraj pokończylem a potem jechałem jednoliścienne w grochu. Jeszcze proteus w rzepak i fajrant.
Ja T2 też wczoraj pokończylem a potem jechałem jednoliścienne w grochu. Jeszcze proteus w rzepak i fajrant.
Szkodniki są? Mi się jakoś nie uśmiecha wjeżdżać, jest wyższy ode mnie a i ścieżek nie widać.
Zastanawiam się czy pryskać już pszenżyto ale się jeszcze nie wykłosiło.
Dziś byłem i jest na pewno do pryskanią. Trzeba chronić to co zostało. Przymrozki robią swoje a robactwo atakuje z każdej strony.
Jak pryskałeś na płatka, to na pryszczarka nie dodałeś ?
Rzepak w tym roku wyjątkowo długo kwitnie. 4 tydzień leci.
Z innej beczki jakie polecacie odmiany pszenicy i rzepaku na lubelszczyżnie? Rzepak mam kws quartz, w zeszłym roku bida z mojej winy, w tym roku całkiem całkiem. Pszenice mam ale odmiany nie znam w zeszłym roku na najładniejszym kawałku po gryce sypała 8t na 3a. W tym roku chciałbym coś kupić świerzego.
Po żniwach będę miał porównanie RGT Golem i Poezja, ale jedno i drugie warte zachodu na słabszych stanowiskach z niepewnymi warunkami klimatycznymi.
Ja sieję linusa i naprawdę jestem zadowolony. Przy słabym skracaniu i 180N stoi w 98%.
U mnie dobrze wypadł Galerist w tamtym roku, W tym będę miał porównanie z Euforią. Najlepiej do tej pory wypadła Arkadia i stara odmiana Leiffer ale tej nie idzie nigdzie dostać...
Strony Poprzednia 1 … 135 136 137 138 139 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo