21

Odp: dobre/tanie klucze

Polecam także klucze Facom potęga i wieczysta gwarancja. Jak uda się urwać taki klucz to dostaje się nowy. Widziałem je w akcji z 3metrowymi przedłużkami. Ja mam pojedyncze nasadki Proxon, Coval, Irvin i Topex ale Topexy przy kluczu pneumatycznym rozciągają się jak by były z plastiku. Reszta daje radę.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

22

Witam. W sumie to parę  ładnych lat temu czytałem na forum o różnych markach kluczy, które polecaliście i teraz pomyślałem, ze fajnie by było, gdyby kazdy wypowiedział swoją opinie i czy klucze, które posiadał dalej słuzą, czy potrzebna była wymiana.                                                       
Pozwolę sobie napisać jako pierwszy po lekturze na forum mój wybór padł na NEO 08-615. Klucze nasadowe przelotowe i powiem dały rade pracuje nimi prawie codziennie nie do zdarcia. Mam tez zestaw stanley śrubokrętów plus torba na narzędzia i jestem zadowolony, ale zeby nie było tak słodko  -  3 miesiące temu kupiłem zestaw imbusów NEO i PORAŻKA wszystkie sie wyrobiły i nawet jeden pękł. Zakupiłem rowniez zestaw kluczy TORX. Jest to duzy zestaw - 3 grzechotki i klucze płaskie oraz nasadowe. Posiadam go od 4 lat, są bardzo mocne, dobrej jakości. Z czystym sumieniem mogę polecić te klucze.

23

Mam Honiton i polecam tylko różne śrubokręty i inne imbusy torxy za suche i pękają.

24

Ja kupuje najzwyklejsze topexy covale i inne pierdy i nie narzekam. Nie pękają nie rozginają się. Tylko k...a giną. Raz na miesiąc trzeba urządzać poszukiwania bo w przeciwnym razie zostaje młotek i to ten który akurat spada z trzonka... A te  Neo to zwykły chinol jak i te które ja kupuje. Owszem zdarza mi się  kupić coś made in poland  np z kuźni polski klucz 32 płasko oczkowy 1 szt 32 zł. Powiem wam że na rynku zostało bardzo mało kluczy które nie nadają się ddo pracy. Rzeczywiście tafiają się trefne śrubokręty i imbusy. Imbusy mam made in USSR z czasów jak bracia ze wschodu wozili towar na lokalne bazary. Zestaw nie do ***... owszem połamałem te najmniejsze ale jak tego nie zrobić gdy się kręci pokrętłem o długości 30 cm *** 4 lub 5...

25

dedra ok, i dextery z leroy merlo coś tam tez daja rade

mdw

26

Potwierdzam

27

Grzegorz89 napisał/a:

Mam Honiton i polecam tylko różne śrubokręty i inne imbusy torxy za suche i pękają.

Właśnie przekopuję internet żeby coś się dowiedzieć o tych kluczach, dostałem prezent, nasadki 10-24 w zielonej walizce, źle o nich nie piszą, jak dla amatora ponoć dobre.
Tylko co powiedzieć o mnie który zagląda darowanemu koniowi w zęby :hmmm: ..... :satan: !

28

Sknera ..... wink

29 Ostatnio edytowany przez Rur3k (2018-12-02 18:15:44)

Ostrożny.

Przegląda przecież by wiedzieć na co stać te klucze by ich nie przeciążyć i nie zrobić sobie krzywdy a nie by znać cenę. Prawda : ??

30

Jedno i drugie wink

31

Kupię sobie pewnie jeszcze jeden komplet nasadowych, honitona bo jednak dobre sa. ,Płaskich już mam 4komplety mieniane za akumulatory,baterie do zlewu a ostatnio za katalizator z audi 80...
andrzeju z nadmiaru czasu patrzysz opinie a w żniwa otworzyłbyś walizkę i poszłyby w robotę wink

32

Potrzebuję klucz 60 mm do ruskiej talerzówki, taki będzie dobry ? https://allegro.pl/oferta/klucz-oczkowy … gJYWPD_BwE

33

Wygląda wiarygodnie.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

34

Ja używam nasadowych za 5 zł szt ( TAAAAKA promocja była)
Pokrętło 1,3m z rury i zęba od brony....

35

Krzysiek napisał/a:

Ja używam nasadowych za 5 zł szt ( TAAAAKA promocja była)
Pokrętło 1,3m z rury i zęba od brony....

Nie było promocji sad zapłaciłem 120 zł za nasadkę tą wyższą

36

Miałem ruska bronę i też się głowiłem żeby kupić ten rozmiar klucza. Kupiłem ostatecznie największa żabę w sklepie i używam często i do tej pory sprawna. Nasadka nie byłaby nawet razu więcej użyta. Po bronie śladu nie ma wink

37

Ja musiałem kupić 3 szt bo ma 3 różne rozmiary nakrętek.
Nasadki się przydają do wielu rzeczy np ......uwaga  do czyszczenia komina zamiast kuli kominiarza wink

38

Ja pospawałem z płaskownika takie oczko i do tego odejście w bok żeby jakaś rurę nałożyć. Trzymał bezproblemowo, do czasu aż spadł i został w polu

E 516 na części
Telefon 695 076 269

39

Koseś, to dopiero  zaszalał :play:

40

Czego?