Odp: GG FORUMOWE
A mam. Ale widać źle rozumiałem to zawsze bo myślałem ze to Ma iść z OC sprawcy. I od niego potrzebuje jakieś dane.
Tak mam w PZU
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 548 549 550 551 552 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A mam. Ale widać źle rozumiałem to zawsze bo myślałem ze to Ma iść z OC sprawcy. I od niego potrzebuje jakieś dane.
Tak mam w PZU
Wiatr 9m/s a gość pryskał kukurydzę... Zrobił jeden przejazd od miedzy wczoraj. Dziś wszystko z drugiego przejazdu w mój rzepak. Nagrałem, zdjęcia porobiłem. Zdążył zjechać bo bym zadzwonił na policję. Pryskał od chwastów i wg niego nic nie zwiewa... Najlepszy rzepak na 5 ton... W poniedziałek wybieram się do PIORINU dopytać co i jak.
To że pryskał to jedno a drugie to skąd ty na ten rok weźmiesz rzepak na 5 t ?? podlewasz czy co ? przecież słyszałem że susza ? czy u ciebie jest wody w nadmiarze ??:nie_wiem:
Jeśli o wodę chodzi, to u mnie pada już któryś dzień z kolei. Prognozy mówia, że jeszcze będzie z tydzień lało. Cieszę się choć pszenice niektóre już kładzie. Na wysokie plony rzepaku nie liczę, bo na poczatku wody zabrakło.
Tak mam w PZU
Twoja firma ubezpieczeniowa ma Ci pomóc ściągnąć z jego ubezpieczenia albo wyłożyć i ścigać gnoja.... tak jakoś to działa
Pawel21990 napisał/a:Wiatr 9m/s a gość pryskał kukurydzę... Zrobił jeden przejazd od miedzy wczoraj. Dziś wszystko z drugiego przejazdu w mój rzepak. Nagrałem, zdjęcia porobiłem. Zdążył zjechać bo bym zadzwonił na policję. Pryskał od chwastów i wg niego nic nie zwiewa... Najlepszy rzepak na 5 ton... W poniedziałek wybieram się do PIORINU dopytać co i jak.
To że pryskał to jedno a drugie to skąd ty na ten rok weźmiesz rzepak na 5 t ?? podlewasz czy co ? przecież słyszałem że susza ? czy u ciebie jest wody w nadmiarze ??:nie_wiem:
Wtedy kiedy trzeba popadało. Poza tym 2 klasa i 3a.
Piotrek1990 napisał/a:A mam. Ale widać źle rozumiałem to zawsze bo myślałem ze to Ma iść z OC sprawcy. I od niego potrzebuje jakieś dane.
Tak mam w PZUTwoja firma ubezpieczeniowa ma Ci pomóc ściągnąć z jego ubezpieczenia albo wyłożyć i ścigać gnoja.... tak jakoś to działa
Panowie jaki olej będzie odpowiedni do przekładni (5-cio biegowa mechaniczna) rozrzutnika-transol 320 czy hipol 15f?
Panowie mam ursusa 1614 na kołach 38. Generalnie ok tylko w niektórych pracach nie czuć tych koni- bezorka. Pytanie czy po powrocie do oryginalnych 34 by się nie poprawiło trochę?
Jak duży ten bezorkowy ?
Panowie mam ursusa 1614 na kołach 38. Generalnie ok tylko w niektórych pracach nie czuć tych koni- bezorka. Pytanie czy po powrocie do oryginalnych 34 by się nie poprawiło trochę?
ja do cb z innym pytaniem możesz do mnie podesłać swój nr telefonu mam dwa pytania o części od zt 669700681
a co do kół to zmieniając koła na 34 musisz zmieniać jakiś tryb w skrzyni bo się napęd nie będzie zgrywał chyba ze przednie i tylne założysz rozmiar mniejsze jakoś tak w nich było
Bezorkowiec 11lap a na jesieni 9 na próbę i wielkiej poprawy nie było.
Pytam bo u znajomego w okolicy wrócili do rozmiaru 34 i jest podobno duża różnica.
A o zmianie kół zębatych wiem ale przed ewentualną przeróbka chce zasięgnąć języka czy warto czy to coś da czy poprostu pogodzić się ze to Ursus
Jak nie ma mocy to zrobić wtryski i pompę i wyczyść filtr powietrza, najlepiej wymienić wkłady i będzie moc. Na 34 będzie miał gorszy uciąg.
Koła nie mają tu za wiele do rzeczy. Chyba że różnicy w średnicy zewnętrznej opony nie jesteś w stanie zlikwidować zminą przełożenia. Czyli bieg niżej i masz taką samą prędkość jak na kołach 34.
Rozumiem że jesienią zdjąłeś skrajne łapy i nie odczułeś różnicy nie pojechałeś szybciej tyle że nie zwalniał tak szybko? Też tak mam... A jak założyłem niedawno nowe dłuta i jeszcze 1 cm szersze to ciągnik stwierdził że pier**l i nie ciągnie tego na tym przełożeniu co zwykle NI HUJA!
Krzysiek dokładnie tak jak piszesz. Ja w swoim mam dłuta taki jak mpopis bodajże od kockerlinga.
Silnik dzwon, po remoncie kapitalnym wtryski ,pompa ,turbo nowe także nie ma się czego czepić.
Hmm. A ja chciałem składać na 10 łap
Dajcie spokój. Mało który ciągnik jest w stanie zrobić robotę szerzej niż 2,5m no chyba że na piachach. jak się ma te 9 to lepiej pojechać szybciej albo wcisnąć je ciut głębiej niż zakładać coś więcej.
Coliber Ty chyba masz ciężkie ziemie i pewnie górki więc co tu się dziwić. Sąsiad 11łap 3m i prawdziwy jeleń z 160KM na glinie ma problem brakuje mu z 20KM....
Jak Ci mocy brakuje to go podkręć....
Właśnie przestało padać no jakieś 3 litry dało dobre i to bo wypaleniska się pojawiły w pszenicy...
U mnie dziś dało od wczoraj 9 litrów. Azot idzie...
Ja właśnie myślę zrobić 2.5 metra żeby zdziwienia nie było. Gdzie piochy tam piochy ale gliniane górkę też mam
Ja wczoraj do 23.30 proteusem kropiłem Wydaje mi się że do 4.30 nie spadła ani kropla.
teraz fajnie daje.....
Co pryskales??
Gorczyce
Strony Poprzednia 1 … 548 549 550 551 552 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo