10,981 Ostatnio edytowany przez Piotrek1990 (2020-05-31 18:12:31)

Odp: GG FORUMOWE

A mam. Ale widać źle  rozumiałem to zawsze bo myślałem ze to Ma iść z OC sprawcy. I od niego potrzebuje  jakieś dane.
Tak mam w PZU

Siły na zamiary zmierz....

10,982

Pawel21990 napisał/a:

Wiatr 9m/s a gość pryskał kukurydzę... Zrobił jeden przejazd od miedzy wczoraj. Dziś wszystko z drugiego przejazdu w mój rzepak. Nagrałem, zdjęcia porobiłem. Zdążył zjechać bo bym zadzwonił na policję. Pryskał od chwastów i wg niego nic nie zwiewa... Najlepszy rzepak na 5 ton... W poniedziałek wybieram się do PIORINU dopytać co i jak.

To że pryskał to jedno a drugie to  skąd ty na ten rok weźmiesz rzepak na 5 t ?? podlewasz czy co ?  przecież słyszałem że susza ?  czy u ciebie jest wody w nadmiarze ??:nie_wiem:

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

10,983

Jeśli o wodę chodzi, to u mnie pada już któryś dzień z kolei. Prognozy mówia, że jeszcze będzie z tydzień lało. Cieszę się choć pszenice niektóre już kładzie. Na wysokie plony rzepaku nie liczę, bo na poczatku wody zabrakło.

10,984

Piotrek1990 napisał/a:

A mam. Ale widać źle  rozumiałem to zawsze bo myślałem ze to Ma iść z OC sprawcy. I od niego potrzebuje  jakieś dane.
Tak mam w PZU

Twoja firma ubezpieczeniowa ma Ci pomóc ściągnąć z jego ubezpieczenia  albo wyłożyć i ścigać gnoja.... tak jakoś to działa

10,985

wojtas napisał/a:
Pawel21990 napisał/a:

Wiatr 9m/s a gość pryskał kukurydzę... Zrobił jeden przejazd od miedzy wczoraj. Dziś wszystko z drugiego przejazdu w mój rzepak. Nagrałem, zdjęcia porobiłem. Zdążył zjechać bo bym zadzwonił na policję. Pryskał od chwastów i wg niego nic nie zwiewa... Najlepszy rzepak na 5 ton... W poniedziałek wybieram się do PIORINU dopytać co i jak.

To że pryskał to jedno a drugie to  skąd ty na ten rok weźmiesz rzepak na 5 t ?? podlewasz czy co ?  przecież słyszałem że susza ?  czy u ciebie jest wody w nadmiarze ??:nie_wiem:

Wtedy kiedy trzeba popadało. Poza tym 2 klasa i 3a.

10,986

Krzysiek napisał/a:
Piotrek1990 napisał/a:

Tak mam w PZU

Twoja firma ubezpieczeniowa ma Ci pomóc ściągnąć z jego ubezpieczenia  albo wyłożyć i ścigać gnoja.... tak jakoś to działa

10,987

Panowie jaki olej będzie odpowiedni do przekładni (5-cio biegowa mechaniczna) rozrzutnika-transol 320 czy hipol 15f?

10,988

Panowie mam ursusa 1614 na kołach 38. Generalnie ok tylko w niektórych pracach nie czuć tych koni- bezorka. Pytanie czy  po powrocie do oryginalnych 34  by  się nie poprawiło trochę?

10,989

Jak duży ten bezorkowy ?

10,990 Ostatnio edytowany przez tomek 323 (2020-06-05 04:18:04)

colibeer napisał/a:

Panowie mam ursusa 1614 na kołach 38. Generalnie ok tylko w niektórych pracach nie czuć tych koni- bezorka. Pytanie czy  po powrocie do oryginalnych 34  by  się nie poprawiło trochę?

ja do cb z innym pytaniem możesz do mnie podesłać swój nr telefonu mam dwa pytania o części od zt 669700681

a co do kół to zmieniając koła na 34 musisz zmieniać jakiś tryb w skrzyni bo się napęd nie będzie zgrywał chyba ze przednie i tylne założysz rozmiar mniejsze jakoś tak w nich było

Nie ma to jak FORTSCHRITT

10,991

Bezorkowiec 11lap a na jesieni 9 na próbę i wielkiej poprawy nie było.
Pytam bo u znajomego w okolicy wrócili do rozmiaru 34 i jest podobno duża różnica.
A o zmianie kół zębatych wiem ale przed ewentualną przeróbka chce zasięgnąć języka czy warto czy to coś da czy poprostu pogodzić się ze to Ursus

10,992

Jak nie ma mocy to zrobić wtryski i pompę i wyczyść filtr powietrza, najlepiej wymienić wkłady i będzie moc. Na 34 będzie miał gorszy uciąg.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

10,993

Koła nie mają tu za wiele do rzeczy. Chyba że różnicy w średnicy zewnętrznej opony nie jesteś w stanie zlikwidować zminą przełożenia. Czyli bieg niżej  i masz taką samą prędkość jak na kołach 34.   
Rozumiem że jesienią zdjąłeś skrajne łapy i nie odczułeś różnicy nie pojechałeś szybciej tyle że nie zwalniał tak szybko?  Też tak mam...   A jak założyłem niedawno nowe dłuta i jeszcze 1 cm szersze to ciągnik  stwierdził że pier**l i nie ciągnie tego na tym przełożeniu co zwykle NI HUJA!

10,994

Krzysiek dokładnie tak jak piszesz. Ja w swoim mam dłuta taki jak mpopis bodajże od kockerlinga.
Silnik dzwon, po remoncie kapitalnym wtryski ,pompa ,turbo nowe także nie ma się czego czepić.

10,995

Hmm. A ja chciałem składać na 10 łap tongue

10,996

Dajcie spokój. Mało który ciągnik jest w stanie zrobić robotę szerzej niż 2,5m no chyba że na piachach.  jak się ma te 9 to lepiej pojechać szybciej albo wcisnąć je ciut głębiej niż zakładać coś więcej.
Coliber Ty chyba masz ciężkie ziemie i pewnie górki więc co tu się dziwić. Sąsiad 11łap 3m i prawdziwy jeleń z 160KM na glinie ma problem brakuje mu z 20KM.... 
Jak Ci mocy brakuje to go podkręć.... 
Właśnie przestało padać no jakieś 3 litry dało dobre i to bo wypaleniska się pojawiły w pszenicy...

10,997 Ostatnio edytowany przez Piotrek1990 (2020-06-05 15:55:41)

U mnie dziś dało od wczoraj 9 litrów.  Azot idzie...
Ja właśnie myślę zrobić 2.5 metra żeby zdziwienia nie było.  Gdzie piochy tam piochy ale gliniane górkę też mam

10,998

Ja wczoraj do 23.30 proteusem kropiłem Wydaje mi się że do 4.30 nie spadła ani kropla.
teraz fajnie daje.....

10,999

Co pryskales??

11,000

Gorczyce