Odp: Żniwa 2020
Zrobiły Ci za darmo nawadnianie, tylko się cieszyć
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2020
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zrobiły Ci za darmo nawadnianie, tylko się cieszyć
Jutro byś przejechał
Pszenica na dobrych ziemiach, łodygi i liście ma zdrowo zielone.... 10 sierpień?
10 sierpień ? gdyby grzało to tak a przy takiej pogodzie to u mnie nie wcześniej jak w połowie.
Moja pszeniczka zaczyna płowieć. Kłosy aż grube. Idą w dół powoli.
Jęczmień jary za to w pełni zielony i miejscami to nieźle kręci . Dobrze że go wykracałem bo leżałby jak decha.
Pszenżyto zależnie od pogody Ale raczej zaraz na początku sierpnia zejdzie.
W okolicy Jęczmienie ozime wszystkie stoją bo nie ma pogody zeby je zebrac
I bardzo dobrze ! tzn w tym roku wróciły żniwa jak za dawnych lat czyli w sierpniu, a nie połowa lipca i po żniwach.
u mnie tez zielone wszystko, byłem wczoraj w lubuskiem na jeziorze sławskim to inny swiat wszystko prawie do koszenia
Rzepaku 4.5 ha może jutro zdesykuję, reszta nie wcześniej jak sobota.
I bardzo dobrze ! tzn w tym roku wróciły żniwa jak za dawnych lat czyli w sierpniu, a nie połowa lipca i po żniwach.
Dokładnie. Przynajmniej ziarno będzie ładne grube a nie drobne jak ryż a owies o wadze pierza...
tak tylko do 15 sierpnia trzeba posiac poplony na EFA
sierpień to sezon urlopowy. Kontroli bardziej bym się bał w ostatni dzień kiedy poplony muszą być na polu.
We wrześniu sprawdzali mi zeszłego roku wszystkie pola ale ze wzgledu na susze nie miałem problemów ze nic nie zasiałem.
Się zdziwicie jak szybko zboża dojrzeją.
dochodzi wszystko w oczach,wydawało mi sie przedwczoraj ze do rzepaku z dwa tygodnie a w ciagu dwóch dni róznica kolosalna. po niedzieli trzeba bedzie wjezdzać
U mnie ziarno pszenżyta na niektórych działkach już do koszenia ale jeszcze słoma potrzebuje 2 dni. Na innych jeszcze mleczko w ziarniakach.
Ja w piątek sobotę jak pogoda dopiszę będę chciał kosić pszenżyto.
I po rzepaku 3.5 z ha średnia. To brata bo ja nie posiałem. A szkoda😪😪 w tym roku się poprawię.
Na firmie dzisiaj jęczmień ozimy poszedł pod kosę. Tak jak u sarasta wyglądu nie miał ale sypał jak wściekły. Jutro pójdzie wszystko przez wagę ale te 8 z dużym plusem na pewno jest.
W agrobiznesie właśnie pokazują forszaja 512 w jęczmieniu. Może to któryś z kolegów? 😎
Ile za młócenie od ha z sieczkarnią i bez? 300 i 320 zł nie za nisko?
Ja w tym roku będę tak brał jak piszesz.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2020
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo