Odp: Żniwa 2020
Wczoraj skosiłem ostatnie 6 arów owsa. Ale i tak byl zielony
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2020
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wczoraj skosiłem ostatnie 6 arów owsa. Ale i tak byl zielony
U nas taki jeden jeszcze jest ,ale on zawsze we wrześniu kończy taka u nich tradycja, dziadek, ojciec ,syn ma duży kombajn MDW 527 . My juz tydzień po ale wczoraj jeszcze znajomemu pomagalem kosic pszenżyto bo ruskim vektorem nie daje rady ,pewma firma w Polsce go sprzedaje i chwali ,glosi ze lepszym od zachodniego może i lepszy ale kombajn po 3 sezonach ma poważne wady rura wysypowa luz ze w bizonie takiego nie bylo, moim zdaniem co z tego że on ma duży bęben jak sita mniejsze jak bizonie na moje oko ,kola aluminiowe właściciel mówi ze bedzie próbował dobierać żeliwne od innych maszyn , opony tylne wyjechane jakby zbieznosci nie bylo łożyska siadaja na potęgę , wczoraj uderzył w kamienia całe dno hedera pogięte (jedna blacha) generalnie szrot nie spodziewalem się .W łanie nie nie dawał mi rady jak sypało nie przerabiał, juz nie wspomne o malowaniu purchle aż strach pomyśleć za takie pieniądze takie gówno nie chwale Claasa ale na pewno za ruskim vektorem bym sie nie oglądał nie nie nie
Jest ktoś jescze ze zbożem na polu tak jak ja ?
Nie trap się, Kotlina Kłodzka też w czarnej dupie.
Jestem właśnie w Karpaczu to po drodze nie spotkałem stojącego zboża (polegniętego też nie😁)
ja dziś robię dożynki, wczoraj kolega mi pomógł dokończyć, bo zapowiadali deszcze a mi sie wodzik w forszaju urwał. tak że pomimo że mam swój kombajn ponad 4 tys za usługe zapłaciłem. Do tego dupek na skupiie orżną mnie na kase i to nie mało.
Swoje przyczepy zasypane miałem to wysłałem znajomego z końcówką. Gość na skupie wziął próbe z wierzchu i niby ok po wysypaniu zobaczył że na spodzie była niby wilgotna i z trawą, Pytam przez tel ile miał % to on nie wie ale na oko mokra. Towar wysypany a on że da o 70 zł/t mniej niz sie umawialismy i ze ja chamem jestem bo kiepska pszenice przykryłem ładniejsza. Pierwszy raz z gościem handlowałem i oststni. co za skup że nie ma czym pobrac próbek jak sie należy???
Andrew89 napisał/a:Jest ktoś jescze ze zbożem na polu tak jak ja ?
Nie trap się, Kotlina Kłodzka też w czarnej dupie.
Siema ale nie wiesz co to susza. Historia jak sprzed roku. Gdy cię Marku odwiedziłem.nie wiadomo co lepsze. Pozd
Dla mnie suchy rok to bogaty rok, a bieżący daje popalić.
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2020
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo