11,121 Ostatnio edytowany przez Laszek (2020-09-12 18:01:34)

Odp: GG FORUMOWE

Liczyłem na takie reakcje 🤣🤣
A więc tak, pole miało 6 ha. Klasa pewnie coś koło 3-4. Ziemia dobra bo z tego kawałka dało 5,5 hl pszenżyta. Dodam że jak miałem nasypaną nie do pełna pszenicy to było na niej 11620 więc 12 ton spokojnie wchodzi. Orka na 25 cm.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11,122

A na jakie liczyłeś? Dział bajki o fikcja to chyba w innym dziale 😂 choć moj dziadek w dwa konie to jak oral to na dzien mu pół litra starczalo 😂😂😂

11,123

Mówię to co widziałem. Jak kto nie wieży to nie zamierzam na siłę udowadniać. Traktor drogi to fakt bo od JD 8400r droższy o około 200tys ale widać że jest tego jakiś powód. Wiadomo nie jest tak dobry jak Twój fastrac Koseś ale mimo wszystko fajna maszyna. Porównując do 936 na silniku deutza widać różnicę. Choć i ten 936 dużo nie pali bo pełen zbiornik 600 litrów wystarcza na 3 dni siewu z horschem pronto 6dc przez które zasieje jakieś 150ha

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11,124

Mi Ursus 1634 spalil na 6ha 91lita testy jak u korbanka zalewane na polu do pełna,po skończonej pracy do pełna w tym samym miejscu

11,125

Jestem w stanie uwierzyć   bo mam okazje jeździć  deutzem 6215 i on z przyczepą Pronar tridemem  po nierównym i ciężkim terenie spala na godzinę 6l  dodam że nikt go nie oszczędza ...

Orka orce nie równa . Oraz ziemia ziemi ,  tak że  ,,,,
Dla przykładu   w mojej wiosce  popularna C360 będzie orała z 3 skibami  a w wiosce obok  dosłownie  3 km dalej  z 2 ledwo będzie szła ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

11,126

Znajomy dosłownie 30 min  temu zatrzymał się koło mnie, po drodze na swoje pole. Pyta czemu nie sieję jeszcze żyta hybrydowego. Odpowiedziałem że w czwartek bo temp. ma spaść o 10 stopni, po co wysuszać ziemię grzebiąc w takich upałach. Podrapał się po głowie, no nie pomyślałem.

11,127

Hehe często to słyszę 😁 dla niektórych jest ważniejszy termin niz warunki 😁

11,128

Wczoraj skończyłem siewy i wałowanie. Słońce i wiatr mimo niższej temp. momentalnie wysuszają wierzchnią warstwę po siewie.

11,129

To chyba powinno być w RĘCE OPADAJĄ

Plaga  mysz    bo nie wiem jak to inaczej nazwać . jest ich tysiące  lub miliony .
Wykosiły mi już 7ha rzepaku    gniazda mają po 100-150 otworów jak w nie wchodzisz  zapadasz się pod ziemię .  na tą chwilę  wysiałem już 300kg trutki i Powiem że MAŁO ,,,,
Żeby był jakiś  środek gazujący  to do opryskiwacza i jazda w pole ...  Tylko maseczka  przeciw wirusowi  przymusowa żeby sie nie otruć smile)

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

11,130

wojtas napisał/a:

To chyba powinno być w RĘCE OPADAJĄ

Plaga  mysz    bo nie wiem jak to inaczej nazwać . jest ich tysiące  lub miliony .
Wykosiły mi już 7ha rzepaku    gniazda mają po 100-150 otworów jak w nie wchodzisz  zapadasz się pod ziemię .  na tą chwilę  wysiałem już 300kg trutki i Powiem że MAŁO ,,,,
Żeby był jakiś  środek gazujący  to do opryskiwacza i jazda w pole ...  Tylko maseczka  przeciw wirusowi  przymusowa żeby sie nie otruć smile)

To może zacznij je karmić czymś dla odwrócenia uwagi od rzepaku?
A potem dodaj truciny.....

11,131

jak jest tyle da się uszyć futro z mysich cipek tongue

11,132

Ale szybko zanim wejdzie 5 dla zwierząt

11,133

Albo zrobić akcję ekoter**rystyczną i powypuszczać koty ze wszystkich schronisk na DŚ wink

11,134

Za późno, ktoś tę akcję zrobił w mojej stodole. W związku z tym mam dowolną ilość kotów, dowolnej maści. Jak ktoś potrzebuje zapraszam.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

11,135

ja kota sprzedam za 2 worki pszenici i rower hehe

Rolnik z powołania:-)

11,136

Pajej miałem przebić Twoją ofertę. Zaproponować że oddam kota z workiem karmy bo mam ich 8....
Ale jak słyszę co się dzieje to może lepiej niech się kręcą.
ciekawe skąd ta inwazja mysz. Jedzenia w polu jest tyle ile zawsze było. Brak kotów lisóow i ptaków drapieżnych?

11,137

ja tez miedzy 10 a 15 kotów

mdw

11,138

W takim razie władza Cię nie ruszy przy takiej ilości kotów 😁👍

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11,139 Ostatnio edytowany przez Massey (2020-09-23 15:03:27)

U mnie jest 5 albo 6 , myślałem,  że u mnie tylko taka plaga kotów 🤔

11,140

Laszek napisał/a:

W takim razie władza Cię nie ruszy przy takiej ilości kotów 😁👍

Jeszcze kilka psów potrzebne.
Akcja sprzed niespełna godziny pod moją bramą. Dowieźli ON kierowca zwija wąż ja w samochód i biegiem po syna do autobusu, 100 m od domu mijam się z autem *łużba  *elno *karbowa.
Zwolniłem i patrzę a oni koguty i zajeżdżają cysternie wyjeżdżającej z podwórka. Wszystko z mojej strony w porządku zbiornik jest więc luzik jadę po syna nieśpiesznie. Po 15 min dzwoni kierowca gdyby pan był chcieliby papiery zbiornika, mnie przetrzepali ale też nic nie znaleźli.
Kara dla mnie przy braku zbiornika 5 tyś. ja już się nie martwię że go jeszcze nie mam.