Odp: Z cyklu znalezione na Allegro
ale dzik
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Z cyklu znalezione na Allegro
Strony Poprzednia 1 … 570 571 572 573 574 … 583 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ale dzik
O k...a!
Rzut czapką ode mnie. Jak ktoś chętny to mogę potestować i opisać wrażenia :beer:
Niepotrzebne mi już 2 więc wystawiłem do sprzedaży. Warty zainteresowania dla kogoś z niezbyt daleka oczywiście. https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-rusk … 5b5539ee6a
Jestem zainteresowany tym traktorem a trochę mam daleko na oględziny. Może ktoś z forum ma blisko i mógłby go zobaczyć czy jest sens jechać. Z góry dziękuje https://m.olx.pl/oferta/cena-new-hollan … ml?reason=
ogólnie jesli chodzi o ten model to serwisanci z NH odradzali twierdząc że bardzo awaryjne
A mówili konkretnie co z tym modelem nie tak?
Jeżeli na skrzyni 16x16 to taka sama skrzynia jak w moim serii xx40 tu kalibracja dużo powie o jej stanie, pytanie jakie pompy tam są. Co do silnika to nie wiem nie znam.
Pasuje mi dokładnie ten traktor bo facet chce się zamienić na mojego zetora 5245 z moją dopłatą. A przy zamianie nie będziemy płacić podatku
Jeżeli na skrzyni 16x16 to taka sama skrzynia jak w moim serii xx40 tu kalibracja dużo powie o jej stanie, pytanie jakie pompy tam są. Co do silnika to nie wiem nie znam.
i w moim 8340, ale ja 2 razy juz robiłem skrzynie
nie pamietam już dokładnie o co chodził ale utkwiło mi w pamieci że NH z serii ts omijać
a TM?
Piszę mechaniczna więc pewnie 12x12
Pasuje mi dokładnie ten traktor bo facet chce się zamienić na mojego zetora 5245 z moją dopłatą. A przy zamianie nie będziemy płacić podatku
Jakiego podatku chcesz uniknąć? Na VAT jesteś??
VAT swoją drogą ale jeszcze 19% podatku bo tak się rozliczam i nie jestem rolnikiem
Andrew89 napisał/a:Jeżeli na skrzyni 16x16 to taka sama skrzynia jak w moim serii xx40 tu kalibracja dużo powie o jej stanie, pytanie jakie pompy tam są. Co do silnika to nie wiem nie znam.
Piszę mechaniczna więc pewnie 12x12
Pisze mechaniczna ale dźwignie wyglądają na 16x16
Spojrzałem na te zdjęcia i tak lewa dwignia rewers środkowa 4 biegi w kształcie "h" (i półbieg) a prawa trzy zakresy
Więc skrzynia 24x24
Przy 16 chyba było by 8 biegów na środkowej w dwóch zakresach i na prawej dwa zakresy
Po powiększeniu zdjęcia widać na jednej H i dwa guziki a na drugiej h co daje 24 biegi, sorki za zamieszanie.
ktoś się napracował
Do kompletu powinien założyć coś z JD np kabinę i coś z Fenda np siedzenie z podłokietnikiem
Strony Poprzednia 1 … 570 571 572 573 574 … 583 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Z cyklu znalezione na Allegro
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo