Temat: Jak ustawić pompe na 120KM
Tak jak w temacie.
Jak można ustawić pompę aby mieć 120KM? Czy da się to zrobić samemu czy trzeba wysłać pompę do jakiegoś specjalisty? Proszę o odpowiedź i jakieś pomocne zdjęcia
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ zasilania » Jak ustawić pompe na 120KM
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak jak w temacie.
Jak można ustawić pompę aby mieć 120KM? Czy da się to zrobić samemu czy trzeba wysłać pompę do jakiegoś specjalisty? Proszę o odpowiedź i jakieś pomocne zdjęcia
Ze zdjęć niczego nie wyczytasz, a odpowiedniego ustawienia może dokonać jedynie "odpowiedni" pompiarz, który wie o co chodzi z ustawieniem dawki tak, aby podawane paliwo wytworzyło moc silnika rzędu 120 KM. A skąd wiesz, czy nie masz 120KM ? Jesteś pewien? Musisz też liczyć się z tym, że wzrośnie zużycie paliwa, więc zastanów się czy warto tetrać skoro dobrze chodzi :hmmm:
Silnik tak średnio sobie radzi z 5 grudziądzem z 5 forszaja już nie wspomne:/ Nie wiem może to przez to że mam ciężkie ziemie
Ciekawi mnie czym różni się silnik 100km czy 120km od 140km bez turbo bo znajomy mówił że ma silnik 140km i że ma zwiększoną pojemność a ja nigdy się z takim silnikiem nie spotkałem.
Z tą pojemnością Silnika to chodzi o dobieranie nad wymiarowych tulei i tłoków oryginalny tłok ma średnice 120 mm a ludzie chcąc zwiększyć moc silnika zakładają nad wymiary np 125 mm . Mój znajomy tak ma zrobione I Cągniczek chodzi mu bardzo przyzwoicie i Parę Kucyków mu przybyło
:):):):):smiley:
Znajomy w 4VD ma założone tłoki 125mm ? :wow: No to bajki Ci opowiada. Nie ma takiej możliwości, bo takiego nadwymiaru w ogóle nie ma. W 4VD największy tłok ma rozmiar 122mm. 125mm ma 8VD w nominale.
Silniki takie Tomku, różnią się tylko ustawieniem pompy wtryskowej. 140 koników na 4VD to trochę za dużo.
wrzucam fotkę wnętrza sekcji pompy wtryskowej może się przyda
Tak siedzę i przeglądam.Dzięki Fenol za wstawienie zdjęcia, nigdy się nie interesowałem jak wygląda pompa od środka i od razu mam pytanie pierwsza sekcja od zbiornika paliwa jest w górze (wysunięta).Czy w takiej pozycji sekcja daje ciśnienie?Czyli czy jest wstrysk?
Tak
Dzięki.
A może ktoś wstawi zdjęcie gdzie jest te pokryto od zwiększenia dawki paliwa
Już regulujesz ? było gdzieś zdjęcie pompy...
Wszystko było!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ zasilania » Jak ustawić pompe na 120KM
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo