Odp: Fungicydy
ja daję 1l nawet gdzies czytałem w zaleceniach ze jak sie pryska 3 razy to na T1 wystarczy1 l
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Fungicydy
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja daję 1l nawet gdzies czytałem w zaleceniach ze jak sie pryska 3 razy to na T1 wystarczy1 l
Nie będziecie żałować .Efekt po capallo widoczny będzie nawet za za kilka tygodni, gdzie jak się rozchyli łan i porówna z łanem chronionym oszczędnie.
mam totalny metlik nie mam pojecia czym jechac na t2
cen w skupie nie będzie więc po taniości...
ale pasuje zeby cos uroslo
urośnie jak bedzie pogoda to urośnie...
Pasuje żeby coś w portfelu zostało po sprzedaży zbiorów
ja w zbożach na pierwszą dawkę daje prohloraz 1l ładnie robi podstawę źdźbła drugi zabieg 0,5 tebukonazol i 0,5 epoksykonazol skuteczne i rozsądne cenowo . wiadomo witaminki do tego zeby zupa była lepsza:)
Ja w tym roku odpuszczam sobie t2 bo mam dosyć czysto na liściu flagowym i pod flagowym.
A na T1 jechałem Atak 1L + Bumper 0,3L (prochlazor , propikonazol) A na T3 pojadę Sokołem (zamiennik Falcona).
Też kupiłem sokoła, ale na pszenżyto.
Przepisy i rejestracja środków to jedno a życie drugie...
Jest gdzieś jakaś rozpiska co z czym można mieszać? Gdzieś widziałem informację o tym ze topsinu nie mozna mieszać z miedzią nie mogę znaleść.
Generalnie mam problem w porzeczce . Poszedł difeconazol ale liście robią się jasne.... Chcę poprawić, dać topsin (bo zimno) do tego dołożyć tebukonazol ( bo mam ) powinien pomóc bo w sadach ma rejestracje na różne choroby. Mam olympusa azoksystrobina + chlorotalonil substancje te też się przewijają na forach sadowniczych jako "użyteczne". Dobra ale jakie dawki? Na stronach "rządowych" można znaleźć dopuszczalne % pozostałości tych substancji w owocach a rejestracji nie ma i chyba nie było... burdel... w przepisach i mętlik w głowie.
I jeszcze jedno bo nie wiem czy dobrze robię. W porzeczce która ma 80cm wysokosci bo jest młoda daję połowę dawki. No bo przecież co innego 80cm a co innego 2m krzaczory .... dobrze? Powinienem to napisać na innym forum ale ..... sami wiece..
Dokopałem temat bo wiosna blisko
Jakie pomysły na t1?
Proquinazid+ boskalid+ epoksykonazol + protiokonazol
Duet na start??
Proquinazid+ boskalid+ epoksykonazol + protiokonazol
W jakich dawkach planowałeś dawać?
Czym zaprawić gorczycę na grzyby?
fludioksonil?
tiuram
Tiuram wycofany, chyba ze masz zapas, teraz z rejestracją w rzepaku ozimym i jarym jest scenic gold, ta sama rodzina
Scenic Gold jest chyba nieosiągalny dla mnie. Szukam po
Sieci i nie mogę znaleźć. Gdzieś mi kiedyś mignelo
Ale w opakowaniach 200l.
Myślę czy nie zaprawic infinito. Jest tam jedna substancja
Z scenika a druga jest zarejestrowana do podlewania
Sadzonek np kapusty po wysadzeniu do gruntu.
Marek Popis polecał Ascra Xpro do zaprawiania ziarna
Ale pisał chyba o zbozach...
A no tak nie zobaczyłem że chodzi o gorczycę.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Fungicydy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo