Odp: Luz na odrzutniku
Powiem tak, ten człowiek ma pomysł i zdolności.
Kto ma do sprzedania tokarkę, już dawno by się przydała.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » młocarnia » Luz na odrzutniku
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Powiem tak, ten człowiek ma pomysł i zdolności.
Kto ma do sprzedania tokarkę, już dawno by się przydała.
W którą stronę najlepiej wybić wał odrzutnika? Śruby na wale odkręciłem, zostało tylko zdemontować ten wiatrak co siedzi na klinie. Chce to wyciągnąć bo trochę wał jest wytarty w miejscu gdzie osadzam lozyska
Ja wyciągałem na stronę wariatora (prawa). W środku odkreciłeś blachy?
ja sie własnie przymierzałem żeby bić z prawej do lewej. Odkręciłem trzy śruby m12 wkręcane do wału, z dwóch stron mam obudowy łożysk sciągnięte i w sumie tyle, coś tam jeszcze jest do wykrecenia przed wybijaniem? Bo z tego co widzę to powinno mi trzymać tylko na klinie
Musisz wejść na wytrząsacze i odkręcić śrubę blokująca odrzutnik na wale
Mówimy o tych śrubach znajdujacych się po lewej i prawej stronie wewnątrz odrzutnika. Nie musiałem na wytrząsacze wchodzić bo mam fajne dojście "od frontu", młocarnie cała mam na zewnatrz
Tak
Powiem Wam że coś schrzanilem z odrzutnikiem. Przesuwa mi się cały wał w prawą stronę, aż sam odrzutnik ociera o blachę kombajnu. Muszę rozbierać raz jeszcze, mam wrazenie że powinienem dokręcić bardziej nakrętkę przy łożysku dwurzedowym
No to nie zazdroszczę ci roboty
ratunku.
czy od strony wariatora niezbedny jest pierscien segera osadzany na wale? Przy dokrecaniu nakretki wału przesuwam calosc tak, ze az z prawej strony odrzutnik dotyka scianki kombajnu. Co ciekawe od strony szerokiego pasa nic nie przeciagam na milimetr. Co robie nie tak?
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » młocarnia » Luz na odrzutniku
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo