Odp: Jaka jutro pogoda?
Od zarazy(covid 19),wojny(ukry) i głodu (raczej nadejdzie jak unija tak będzie się rządzic ) ochroń nas Panie,a tak na poważnie jest posiane ale nie wiadomo czy będzie co zbierać.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Strony Poprzednia 1 … 60 61 62
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Od zarazy(covid 19),wojny(ukry) i głodu (raczej nadejdzie jak unija tak będzie się rządzic ) ochroń nas Panie,a tak na poważnie jest posiane ale nie wiadomo czy będzie co zbierać.
Mogło być tak pięknie...poszło gdzieś deszczysko ostatnia nadziieja stracona teraz już bez litości po 30 stopni.....I po bały.
Pszenica wykłosila się i odrazu kwitnie.
Zaczynają zwijać się liście...i to na czwórce a
Odliczanie w toku.
Wyglądała na 8t
Teraz jak da 5 będze super
Jak jutro coś nie spadnie to dopiero za tydzień...
Wtedy to trójka będzie pod znakiem zapytania....
Wszyscy czekają na deszcz, ale u mnie sytuacja jest znacznie lepsza
W środę ominęły mnie dwie pokaźne chmury, kurna żal było patrzeć jak parę km dalej pada aż siwo a u mnie ani kropli
skropliny z pompy ciepła do cwu mam wężykiem odprowadzone do bańki 5 l. W ubiegłym roku najdłużej 2 tyg. i była pełna. Obecnie przez 3 tyg nawet litr nie nakapało, taką mamy wilgotność powietrza.
U mnie dziś 2l. Chmury krążą.... Jest nadzieja..
1.5 litra nakapało !! Normalnie się cieszę jak murzyn blaszką
Nic i po 30 w cieniu.....
U mnie nawet kurzu nie zmyło. Robi się bardzo kiepsko z jarzynami, ale nie mam porównania z innymi częściami kraju to nie narzekam.
Do mnie to alerty p.poż przychodzą. Jeszcze 2-3 dni takiej pogody i redukcja plonów o połowę względem ubiegłego rekordowego roku. Czyli średnia co najwyżej 3,5 t i trzymam się tej optymistycznej w tych warunkach wersji.
Strony Poprzednia 1 … 60 61 62
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo