Panowie ja nie chciałem....
dario faktycznie wybebeszyłeś temat mam 358, ojciec 6" ddrowski forszaj z socjalistycznego kraju jest jednak lepszy, jd w dużej części produkowany jest w niemczech w manheim, widziałem ich sporo i żaden nie był made in usa, dla polskich farmerów forszaj był czymś (dla mnie nadal jest nie stać mnie na jd) gdy opowiadam kolegom o blokadach i wzmacniaczu na klawisz wzdychają bo oni o TAAAKIM komforcie mogą sobie pomarzyć bo nawet mocniejsze 6" nie ma takich możliwości. firmy ktore kupiły forsza czy też jego pozostałość wyssały resztkę życia, w ostatnim podrygu do życia forszaj wypuścił wiele ciekawych mocno zmodernizowanych maszyn np prasy wielkogabarytowe, czy zwijki. nasz przemysł nie zrobił nic. nie ma to jak offtop
Sławek Dario no to jest nasz 3
Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]