Odp: Uśmiechnij się !
Nie ma jak to nowi młodzi napaleni myśliwi, u nas taki był to 70 kabanów w sezonie położył. Ale już powoli się przejadł. Jak dla mnie to oby więcej takich
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Uśmiechnij się !
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie ma jak to nowi młodzi napaleni myśliwi, u nas taki był to 70 kabanów w sezonie położył. Ale już powoli się przejadł. Jak dla mnie to oby więcej takich
Z całym szacunkiem dla porządnych myśliwych ale nie mam o tej grupie dobrego zdania. Dzika zwierzyna niszczy lasy uprawy, nie wspominając już o kolizjach z samochodami. Stada danieli biegają po kilkanaście sztuk a w planie jest odstrzał 4szt rocznie. Mysliwi przywieźli sobie nowe zwierzątka a szkodę robią normalnym ludziom i ekosystemowi.
Pojawiły się wilki w okolicy już się cieszyłem że trochę porządek zrobią ze szkodnikami ale myśliwi nie lubią konkurencji i nawet bardzo się z tym nie kryją że pozbyli się wilków.
Żeby sprawa była jasna to lubię zwierzęta i sarny i jelenie i daniele ale w przyrodzie powinna być równowaga a u nas jest jak sami zobaczcie
https://youtu.be/79DMkCcLHrQ?si=sAjQmhpCBassibOf
U mnie z dzikami od paru lat względy spokój. Za to najgorsza tragedia to żurawie. Kukurydzę wyciągają całymi stadami, żadne odstraszacze, zaprawy itd na to nie działają, odstrzału nie ma bo dziadostwo pod ochroną no dramat.
To nie był komendant wojewódzki policji na emeryturze?
Rok w rok u nas wykonywał min polowę planu
Mieli 45 na rok podczas zasiewów kukurydzy on już miał 25 a całe koło 32.
Ja od dłuższego czasu nie mam nic do myślwych. Korzyści płynące z posiadania ich w rodzinie, przewyższają straty wyrządzane przez zwierzynę. Właśnie dostałem trochę prowiantu na święta
Laszek napisał/a:Nie ma jak to nowi młodzi napaleni myśliwi, u nas taki był to 70 kabanów w sezonie położył. Ale już powoli się przejadł. Jak dla mnie to oby więcej takich
To nie był komendant wojewódzki policji na emeryturze?
Rok w rok u nas wykonywał min polowę planu
Mieli 45 na rok podczas zasiewów kukurydzy on już miał 25 a całe koło 32.
Nie, to kurier DPD. Ale ostatnio już mu trochę chyba obrzydło... Na szczęście jest już następny młody niewyżyty. Teraz nasze koło ma dobre plecy bo kumpel dobrze żyje z dosłownie najwyższym w PZŁ
Ja od dłuższego czasu nie mam nic do myślwych. Korzyści płynące z posiadania ich w rodzinie, przewyższają straty wyrządzane przez zwierzynę. Właśnie dostałem trochę prowiantu na święta
Właśnie o to im chodzi żeby zwierzyny było dużo bo łatwiej upolować
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Uśmiechnij się !
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo