11,841

Odp: GG FORUMOWE

Hej. A my się właśnie z Enea w sądzie bijemy o zlikwidowanie Lini średniego napięcia która przebiega przez ogrody nieruchomości ustawioną bezprawnie 1974 .bo mogli .twierdza ze się uwlaszczyli choć nigdzie tego nie odnotowali.ani w KW.ani żadnego dokumentu nie posiadają wlezli do dziadka na podwórko postawili i już nigdy za nic nie zaplacili .na nasze starania o przebudowę Lini i wkopanie jej w ziemię nie bo nie bo twierdza ze sie uwlaszczyli i wyglada ich zdaniem ze na calej nieruchomości  a my problem mamy bo ni jak hale postawic bo wszędzie za blisko lini ...teraz sprawa o usunięcie Lini w całości...Sąd Najwyższy uchylił w podobnej sprawie uwłaszczenie i tym samym próbujemy się kopać....z koniem...zobaczymy choć lekko nie będzie...pozdrawiam

Leszek   dla kolegów'

11,842

Wytrwałości!!!

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11,843

Nie ma żadnego uwłaszczenia, są dobrzy lub słabi adwokaci.
"Atak zimy" przerwał prace na mojej nitce  niskiego napięcia. Idą ludziom na rękę, gdzie linia przeszkadza puszczają ziemią.

11,844

U mnie mają wymieniać linię NN. Przyszły dokumenty..... I taki haczyk ze jak wyrażę zgodę na pracę to jednocześnie wyrażam zgodę na to by to dalej zalegało na mojej działce....

11,845

U mnie mieli wymieniać średnie napięcie bo słupy drewniaki od 1962 stoją... Pisma przyszły 15 lat temu, słupy stoją do dziś te same.

11,846

U mnie kilka lat temu wymieniali linie NN, nowe słupy i nowy kabel w pojedynczej izolacji. Zamiast puścić od razu w ziemi to nie, po co. Teraz co robią 400kV to wykop pod słup zakrętowy 30x30 metrów. Skąd pod jakiś bunkier

E 516 na części
Telefon 695 076 269

11,847 Ostatnio edytowany przez androl (Dzisiaj 12:57:13)

W sumie odnośnie mojej nitki NN to ja już nie pamiętam co tam podpisałem. Papiery zaczęły przychodzić z 10 lat temu i tak gdzieś przez 3 lata. Wszystko przez moich kuzynów u których działka siedliskowa jeszcze na brata mojej babci który zmarł w 1974r. Ostatnie pismo było że modernizacja wstrzymana z tego właśnie powodu. Ziemią było w projekcie przez mały lasek. Co roku coś tam obaliło się na linię i przyjazd pogotowia energetycznego.  Ubiegłej zimy zajechały 2 auta jedno z wysięgnikiem i będą rąbać co tylko im podpada. Sąsiad też kuzyn, wyszedł do nich, pytaliście mnie o zgodę ? już mi stąd !. Szef ekipy coś tam się pluł, sąsiada jednak nie przegadał.
Sąsiad wytłumaczył że już kilka lat temu podpisał zgodę na modernizację i puszczenie kabla ziemią przez lasek. Teraz to możecie tylko i wyłącznie ściąć tą gałąź co leży na drutach, no i przyjeżdżali od tej zadymy parę razy do pojedynczych gałęzi.
Aż tu niespodziewanie chyba pod koniec XI zwieźli słupy. Wszystko ładnie grzecznie, nawet sąsiadowi pociągnęli ziemią 80 m dalej za lasek. Czyli można było się postawić, sąsiad powiedział że nie popuści bo kilka razy interweniował w sprawie opuszczonych drutów i był ignorowany, kombajnem trzeba było wykaszać delikatnie wzdłuż drutów.