Temat: prasa 454
jesli ktos zna ta maszyne to prosze o wypowiedz znajomy zastanawia sie nad taka wlasnie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Prasy » prasa 454
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jesli ktos zna ta maszyne to prosze o wypowiedz znajomy zastanawia sie nad taka wlasnie
Super są te prasy, tylko wymagają 1000 obr na WOMie, no i ciągnika min 80 KM, części typowe, dostępne w Wągrowcu, oraz rzecz najważniejsza, podający presaki na przyczepe musi być mocny, bo ta prasa robi troche większe gabarytowo kostki, szersze i wyższe, długość można sobie ustawić. Co do samej prasy, to przedewszystkim jak wszędzie, jak dbasz tak masz, a maszyna ta potrafi naprawde wiele zrobić.
Witam jestem nowy na forum i troche mnie zaciekawił temat tej prasy czy ktoś może podpowiedziec za jakie pieniądze można kupić ta prase,z jakiego roku bedzie itd.
czyli ta prasa zajeżdziłaby moja żonę
może mi ktoś powiedzieć ile kosztuje lgła do takiej prasy?
nikt mi nie powie ile kosztuje taka igła?
Taka igła to około 100 i ten aluminniowy kawałek też koło 100 , wszystko zależy gdzie kupisz .
Czy ktoś ma pojęcie gdzie można zanabyć części do k-453 (chodzi mi o załącznik napędu wałka aparatów wiążących)?
Spróbuj tu 602643423 , gościu jest ok i ma durzo części .
U mnie w zeszłym roku presował kolo taka prasą (454) i chwalił Sobie ją bardzo. jeżdziła z pronarem. Podobała mi się nawet jej praca, z tym że słomę tylko brali u mnie ale nie dla mnie bo ja nic nie hoduje, i co roku sprzedaje słomę.
Super są te prasy, tylko wymagają 1000 obr na WOMie, no i ciągnika min 80 KM,???Ja swoją k-454 ciągam c-4011 i hektar robie w 50 minut do godziny. Jak słomy nie jest za dużo to zapinam 5 terenową i wałek zalezny. Wtedy to machne 2 ha w godzinkę. Pewnie lepszy byłby traktor z WOMem 1000 obr ale czterdziestka z 1963r też daje rade
ja też pochwalę te prasy, kiedyś staruszek najmował, to inna jakoś towaru po robocie słoma sprasowana a nie ledwie obwiązana sznurkiem i oczywiście prasuje duuuuużo szybciej niż nasze prasy
Chciałbym nawiązać kontakt z kmś kto ma pojęcie o k-454. Ja dopiero drugi sezon zamknąłem i mogę się podzielić swoim doświadczenim. Wobec tego w miarę możliwości i wolnego czsu, chętnie poudzielałbym się na forum.
Witam mam na oku prasę k 454 i tu pytanie na co zwracać szczególna uwagę przy zakupie?
Najpierw sprawdź czy w ogóle wiąże, moja na przykład nie wiązała, obejrzyj igły(u mnie były wyszczerbione i szarpały sznurek), sprawdź w jakim stanie są rolki młota (jest ich tam 11 a każda ma 2 łożyska)(Ja musiałem wymienić wszystkie łożyska i dorobić jedną rolkę bo wytarła kawałek blachy młota i zaginęła). Sprawdź łańcuch napędzający aparaty, jego koła i napinacz bo u znajomego to była przyczyna katastrofy. Poza tym jak nie brakowało jej smarowania to będzie chodzić.
K-454 to sprzęt godny uwagi
ZNALAZŁEM PRASĘ K430 W BARDZO DOBRYM STANIE JAK JEST Z CZĘŚCIAMI DO NIEJ Z CZĘŚCIAMI OTO ONA http://www.allegro.pl/item1062985138_pr … ikiem.html
co myślicie o tej prasie pilna sprawa czekam na szybką odpowiedz ponieważ siano czeka a mój class padł na amen.
Bardzo zadbana ) tylko cena troche duża jak za prase kostkującą ... moim zdaniem nie wiem jak według ciebie
co do części dzwoń po sklepach panków albo cus i sie pytaj o części oni powinni najszybciej ci odpowiedziec
W Polsce z częściami lipa. Igły, supłacze, pręty nagarniacza to jeszcze dostaniesz, ale jakieś poważniejsze naprawy to pozostaje np AGROZEM Opava. Ta mają części i pojęcie.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Prasy » prasa 454
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo