Odp: dane 323
MICHAŚ, coś słabo szukałeś http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?pid=517#p517 tutaj jest rozpiska.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Dane techniczne » dane 323
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
MICHAŚ, coś słabo szukałeś http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?pid=517#p517 tutaj jest rozpiska.
dzieki ale właśnie sam znalazłem ale dzięki
Mam pytanie w moim 323a mam czujnik od sprzęgła za bakiem ale do czego on służy proszę o pomoc bo tak w ogule sprzęgło m szwankuje czyli czasami go niema naciskam pedał a on ciągle j jedzie po naciśnięciu parę razy sprzęgło jest a prędzej było dobrze ale ostatnio go odłączyłem i go znowu podłączyłem i się zaczęło.
jak po kilkakrotnym naciśnięciu sprzęgła dopiero zadziała i wysprzegli to prawdopodobnie zapowietrzony masz układ musisz odpowietrzyć pąpkę i będzie oki a ten czujnik jest od załanczania 2 stopnia sprzęgła po wciśnięciu sprzęgła do oporu załaczy się przycisk i zostaje podany impuls ele. do elektrozaworu który podaje powietrze do siłownika.
Ale ja już odpowietrzyłem pompkę w sumie dwie pompki, bo zaczęło się tak poprzedni właściciel powiedział żebym odłączył ten czujnik to sprzęgło będzie lepiej chodziło i odłączyłem i zaczęło się tak dziać i go z powrotem podłączyłem ale to samo:(
Sprzęgło ustawić to nie jest prosta sprawa nie wiadomo co jest dobre a co popsute.Aby ustawić muszę wiedzieć na zgaszonym jaki jest pedał w jakim położenia czujesz opór jak głęboko schodzi jak są ustawione łapki jaki jest odstęp miedzy łapkami a łożyskiem oporowym i czy działa wspomaganie na zapalanym silniku.No to na początek.
ten przycisk koło zbiornika to chyba włącza drugi stopień jeśli to prawda to przy właściwie ustawionej reszcie powinno wszystko działać bez wałka i żółwia
Między łapkami a łożyskiem oporowym powinieneś mieć 5 mm luzu, chodź ja nie wiem czy to nie za dużo.
Widzę że na forum jest zgromadzony ogrom wiedzy na temat ciągników fortschritt . Może któryś z szanownych forumowiczy pokusiłby się o uzupełnienie danych na temat np. ZT 323 w WIKIPEDJI , są tam braki dotyczące niektórych modeli . Zachęcam do działania
Pozdrawiam
predkosci przy 1800
naprzod wstecz uls przod uls tyl
grupa I
1 1,83 1,89 1,41 1,45
2 3,21 3,32 2,47 2,55
3 5,01 5,18 3,85 3,98
4 7,94 8,21 6,10 6,31grupa II
1 2,27 2,35 1,75 1,81
2 3,99 4,13 3,07 3,18
3 6,23 6,45 4,79 4,99
4 9,88 10,22 7,60 7,86
grupa III
1 7,07 5,44
2 12,41 9,55
3 19,36 14,89
4 30,69 23,61
a jak się włancza wsteczny w I grupie
?????? no bo w drugiej to wajcha lekko w lewo i w tył no i siedzi, ale ja nawet nie wiedziałem że jest cos takiego ze sa jeszcze wolniejsze do tyłu.
Tak samo się włącza wsteczny na I grupie, czyli w lewo i do tyłu.
II grupa bieg wsteczny jest po II grupie do przodu no i ciągnę do siebie wajchą, a jak I grupa do przodu to muszę tak w przód popchnąć i wtedy w lewo i do tyłu ????
II grupa jest w lewo i na dół, wsteczny jest jeszcze raz w lewo i na dół.
I grupa jest w lewo i do góry, a wsteczny jest w lewo i na dół. Włączasz go tak samo jak na II grupie, tylko że wajcha jest wyżej.
Aha Ty masz 323 to wajchy są bardziej wyprostowane, ale działa tak samo tylko słowa dół/góra zamień na tył/przód
niom 323 hahaha i mam już go około 7 lat a nawet nie wiedziałem że mam tyle biegów hehee
no i jeszcze dużo nie wiem
dzięki
Wisniak ale z ciebie as....
No jest ten bieg narysowany na blasze od biegów. Dzisiaj testowałem no i wszystko chodzi.
Teraz masz 4 biegi więcej i większy kłopot przy cofaniu, który wybrać
Mam pytanko jak się wymienia łożysko oporowe, czy da się bez ruszania silnika bo nie jestem pewny ?
Wyjąć bez ruszania silnika się da, ale założyć drugie się nie da, przecież żeby założyć to łożysko musisz wysunąć całe sprzęgło z obudowy.
lepiej wyjąć silnik bo szybciej to zrobisz
Dzięki
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Dane techniczne » dane 323
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo