Odp: koła
Prosta rzecz Na pewno ma większy uciąg niż na oryginalnych gumach no i ładniej wygląda
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ jezdny » koła
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Prosta rzecz Na pewno ma większy uciąg niż na oryginalnych gumach no i ładniej wygląda
Mierzyłem swoją i szerokość to 38cm a średnica 102cm więc różnica spora jak tyko będę wymieniał to na pewno na takie.Dzisiaj pomierzyłem dokładniej.
Za 1000 zł można już kupić w dobrym stanie takie oponki . A za taką nową oponkę cenią u mnie 1500zł przynajmniej u mnie .
Ja kupiłem swojego z łysym przodem. o nowych oponach nie było mowy....$. Szukałem używek i miałem szczęście kupiłem 16-20 3 cm bieżnika 16/70 -20 prawie nówka 4 cm różnica w średnic wynosi 0,00 dokładnie mierzyłem po nadmuchaniu. W polu sobie radzi, maiłem okazję z agregatem jeździć w błocie..... ( tył ma około 4 cm)
I powiem tak cała gadka ma sens kiedy rozważamy kupno wszystkich 4 nówek
bo jak mamy z tył 70% bieżnika to średnica spada o 2cm i obwód spada o 1 %
to przy jakim poślizgu włączy się napęd? 5% czy 7% ? nie oczekuje odpowiedzi na to pytanie
Panowie laczki muszą być szerokie i muszą mieć duuużo bieżnika bo szkoda paliwa.
I po temacie
Mnie dwa lata temu komplet opon kosztował 4600zł oczywiście nówki,dodam jeszcze że po jakimś czasie oponki się rozszeżyły około pięciu cm.
W związku z rozmiarami opon to stoję na stanowisku popartym latami doświadczenia, że rozmiar opon to sprawa bardzo umowna i wystarczy przeglądać oferty, żeby stwierdzić, że ten sam rozmiar opony np.:16/70-20 różni się średnicą opony nawet o 40 mm.
Popieram stanowisko kolegów, którzy uważają, że najgorsza nowa opona jest o niebo lepsza od opony używanej. Na dowód tego mam do sprzedania, tanio, opony 12,4-28 z bieżnikiem ok 40%. Sobie kupiłem nowe.
Mam pytanie:
Jak by się sprawowała taka oponka http://www.oponyhurtdetal.pl/product/29 … -156f.html w ZT 323A?
hej:) Jakie jest rozmieszczenie otworów na szpilki w tylnym kole 303?
takie samo jak w osiemdziesiatce Bizonie claasie i pewnie jeszcze paru innych maszynach
No tak a w milimetrach?:)
Dzięki za odp...eh..
Czy ktoś zna odpowiedz na moje pytanie?:(
sasza nie nerwuj się ,chodzi ci o przekątną czy otwór od otworu ?
o przekątną otworu do otworu.:)
zajrzyj tutaj -> http://allegro.pl/item872420982_felga_r … _4_34.html
do rzuce swoje 3 grosze
felga od bizona pasuje do 512
od bizona pasuje do ursusa
a od 512 pasuje do 323 i 303
no.....
dzięki:)
Dobra:) To mam jeszcze takie pytanie. Czy na felge 18,4 /30. założe opone 18.4/34?
sasza a na felgę do swojego samochodu 14 cali założysz oponę 15 cali ?? no sory ale to podstawy jeśli dalej nie rozumiesz o co chodzi to 30 w pierwszym rozmiarze to cale tak samo 34 w drugim rozmiarze to też cale a jeszcze inaczej chcesz założyć oponę większą na mniejsza felgę to raczej nie wykonalne
no dobra .. w moim 303 tylnie koła to 18,4-30 przednie to 16-20 DOBRZE CZY ŻLE OTO JEST PYTANIE czytałem inic ztego nie rozumuje
http://translate.google.pl/translate?hl … PL366PL372
Na tej stronce znajdziesz odpowiedź. W oryginale powinno być 12,5-20 czyli Twoje są trochę za duże co oznacza, że wolne koło jest non-stop zaryglowane i cały czas ciągnie 4x4 z tym, że przód nadbiega w stosunku do tyłu. Na asfalcie powinno to być zauważalne no i słyszalne.
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ jezdny » koła
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo