Temat: ILE to ma koni
Jak w temacie . czy ktoś ma jakieś pewne źródło żeby odpowiedzieć na to pytanie?
GG 5280421 Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » ILE to ma koni
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak w temacie . czy ktoś ma jakieś pewne źródło żeby odpowiedzieć na to pytanie?
A ty masz 4 czy 6 cylindrów?
U mnie na tabliczce też pisze 125 KM. Mam 4 cylindrowy Ify. Ale raczej nie oryginalny - rok produkcji silnika i ciągnika różnią się znacznie.
Wiem, że w instrukcji obsługi Forschritt 323A pisze że ma 100 KM.
Na mojej tabliczce pisze 79 KW co daje 105 koni z hakiem
A jakie maksymalne obroty osiąga taki silnik?
Bo przy moim wskazówka na zegarze idzie daleko powyżej 1800 obr/min. Oceniam je gdzieś na 2400 obr/min.
U mnie pow. 1800 jest już czerwone pole i staram się nie przekraczać ale czasami mi się zdarza i myślę , że wtedy mam jakieś 2200 a prędkość ok 35 -40 Km/h
U mnie powyżej 1800 obr/min jest takie kreskowane pole. Staram się też nie przekraczać tych obrotów. Choć na tabliczce pisze, że przy 2300 obr/min ma maksymalną moc (125 KM).
W kombajnie w 512 cały czas jadę na 2200 obr/min.
Ja w 323 mam oryginalny silnik i pisze 74,5KW przy 1800 to jakieś 100KM.Daje się wkręcic wyżej ale wtedy zaczyna sporo pic.
tatamarty.323a napisal kiedys ze zalezy to od ustawienia pompy skoro tak to tatko powiedz mi czym gdzie ijak przy tej pompie pokrecic aby zwiekszyc moc i czy jest to wykonalne przez takiego laika jak ja i to jeszcze w domowych warunkach bez zadnych specjalistycznych nazedzi
Karlos takie majstrowanie jest dośc ryzykowne lepiej oddaj pompę do sprawdzenia razem z wtryskiwaczami .
Karlos takie majstrowanie jest dośc ryzykowne lepiej oddaj pompę do sprawdzenia razem z wtryskiwaczami .
Możesz wykręcic śrubkę z lewej strony pompy (nie więcej niż 1,5 obrotu ) powinno pomóc a swoją drogą to czemu chcesz go podkręcac ?
bo zescie mnie nastraszyli ze mi agregatu nie potarga jak mu dopier.. kucow to musi isc chyba ze nie
tatamarty.323a napisal kiedys ze zalezy to od ustawienia pompy skoro tak to tatko powiedz mi czym gdzie ijak przy tej pompie pokrecic aby zwiekszyc moc i czy jest to wykonalne przez takiego laika jak ja i to jeszcze w domowych warunkach bez zadnych specjalistycznych nazedzi
Jeśli silniczek chodzi jak sie nalezy, to daj sobie spokój z kombinowaniem przy pompie, bo po zwiększeniu dawki paliwa odczujesz większą moc ale kosztem dużo większego zużycia paliwa, więc nie warto!!!!
bo zescie mnie nastraszyli ze mi agregatu nie potarga jak mu dopier.. kucow to musi isc chyba ze nie
Najpierw spróbuj w go w polu a potem majstruj bo może szkoda paliwa .
no jeszcze nie mam ale chce kupic uprawowo -siewny czynny 3m i mi pisza ze nie podolam
kup lepiej 2,5 lepiej mieć zapas mocy niż później wyprówać flaki z forszaja
2,5 to musze z siewnikiem a to juz kasiorka wieksza musialbym swoj sprzedac i nowy kupic a jak sprzedam i nie kupie to czym posieje a jak nie sprzedam i nie kupie to czym posieje
Miras1232 napisał/a:Karlos takie majstrowanie jest dośc ryzykowne lepiej oddaj pompę do sprawdzenia razem z wtryskiwaczami .
Możesz wykręcic śrubkę z lewej strony pompy (nie więcej niż 1,5 obrotu ) powinno pomóc a swoją drogą to czemu chcesz go podkręcac ?
Kilka dni temu przywiozłem pompę po regeneracji i akurat pytałem o śrubkę o , której wspomniałeś to jest zwiększenie dawki rozruchu
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » ILE to ma koni
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo