41

Odp: Kontrola ze służby celnej

Fenol  widziałem  kiedys juz patent z tymi wkładkami do zbiornika   poprostu zbiornik  w zbiorniku    taka wkładka  która sie wkłada i przykreca  do wlewu że jak kontrola otwiera wsadza pipete to zasysa  zółta a wokoło niej jest czerwona  albo osobny zbiornik paliwa  w którym jest opałówka a w normalnym  zółta tak samo dwa odstojniki   albo poporsotu zamalowac  odstojnik

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

42 Ostatnio edytowany przez 323piotrek323 (2009-12-12 11:43:07)

Koledzy dziś miałem nalot  na gospodarstwo . Zapytałem się o co im chodzi. Facet odpowiedział mi, że jestem podejrzany o sprzedawanie ON  z Ukrainy  no to niech szukaja myśle  nic nie znalezli. Można coś zrobić ? NP. POZWAĆ ich do sondu o naruszenie prywatności czy coś takiego ?:D   

:gun:

Sprzedam U-4514

43

zagoogluj  :szukaj!: myślę że na tym forum nie ma prawników , ja osobiście zawsze sie tam posiłkuję trochę to zajmuje ale wiele spraw wyjaśnia

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

44

niec nie możesz zrobić oni mogą ci zajrzeć w gacie jak zechcą mają takie prawo regulowane przez nasze państwo

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

45

na przeszukanie trzeba mieć nakaz , już policja dała dupy z kontrolą nawigacji

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

46

buu nie prawda mogą wejść na legitymacje jeśli istnieje uzasadnione przekonanie o dokonaniu przestępstwa a brak reakcji może powodować jego zatajenie lub utrudnić ściganie sprawcy  .ale to można obejść szczelny plot i pies i sa udupieni bo wtedy trzeba nakaz aby usunąć psa a jak nie wyjdzez to cię nie dowala

47

aha ok dzieki smile

Sprzedam U-4514

48

buu nie prawda mogą wejść na legitymacje jeśli istnieje uzasadnione przekonanie o dokonaniu przestępstwa

Jakieś podstawy prawne przedstawisz? to nie dziki zachód , z Twoją teorią to do każdego można wejść w każdej chwili i powiedzieć potem przepraszam.

a tu mały cytat

Uprawnionym do przeszukania jest prokurator lub na polecenie sądu lub prokuratora policjant. Przeszukanie powinno być przeprowadzone z umiarem i poszanowaniem godności osób, bez wyrządzania niepotrzebnych szkód i dolegliwości ( art. 227 kpk).

Osoba, u której ma być przeprowadzone przeszukanie, przed jego rozpoczęciem musi zostać zawiadomiona o celu przeszukania oraz zostać wezwana do wydania poszukiwanych przedmiotów. Zanim funkcjonariusz wejdzie do naszego mieszkania powinien przedstawić postanowienie sądu lub prokuratora ( § 3 art. 220 kpk).

49

ale ty mówisz o przeszukaniu a sprawdz konrola na legitymacje policyjna
prawo jest  po to by je obchodzic
a prawda jest taka ze nasz kraj i prawo to dziki zachód bo jest niejasne zawite pisane za pomocą definicji legalnych i ta właśnie kontrola ma możliwość takiej furtki
a dobry pies i to ze nikt nie wychodzi to zdane przestępstwo i nic nie da sie udowodnić a kto poświeci swoje spodnie w imię sprawiedliwości

50

pokazali jakieś tabliczki nawet sie nie wpatrywałem bo wiem, że nie mam co ukryć big_smile tongue

Sprzedam U-4514

51

no to wlasnie jest kontrola na blache  a na pewno zapytali ci sie czy moga zobaczyc  tak jak podczas kontroli drogowej możesz powiedzec nie no i naprawde sie zdziwia bo to kontrola NA LEGITYMACJE ZWANA DROGOWA polska to nie usa i nie tosamo slowo a diabel tkwi  w slowie

52

dobra a tak odchodząc od tematu czy pałkarz może skontrolować auto podczas kontroli drogowej? sprawdzić zawartość bagażnika, sprawdzić luzy na kierownicy- nawet jak wczoraj wyszedł z przeglądu hmm hmm?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”

53

to z tym to tak może zabrać ci dowód i skierować na ponowne badanie jeśli wizualnie auto nie spełnia standardów dopuszczenia do ruchu  stanowi zagrożenie a wiec tak może wszystko bo ty nie odpowiesz mu ze nie może sobie zajrzec do bagaznika bo prawo jest takie ze na blache jak powiesz ze nie może itak zajrzy

54

Koledzy odnośnie tych wkładek do zbiorników z paliwem albo osobnych zbiorników z opałówką(czerwona) u mnie jak wpadli to kazali mi odkręcić odstojnik paliwa i potem filtr paliwa i stamtąd wzięli próbki. Powiedziałem, żeby sami sobie odkręcali (byłem na czystym ON) i tak zrobili, ale sam musiałem poskładać. Grozili,że mnie ukarają  za utrudnianie wykonania czynności! Krokodyle ich mać!!! Już z każdej strony tego rolnika "duszą"!

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

55

to ich zasrany obowiazek zeby szukac a jesli  nie to moga miec przesrane a zachowanie tego typu to glupota bierzesz dane goscia który kontroluje a jesli ci ich nie poda to po policje dzwon i oni ich wylegitymuja a ty nie powinienes tego nawet dotykac zeb nie mataczyc a jesli ich hcesz dopie.... to rachunek od mechanika za skladanie zawyrzony oczywiscie no bo to ich obowiazek poskladac jak nie znajda

56

Dokładnie Tak Mają Niby Prawo Do Wszystkiego Na Jesień  Była Kontrola Brali Co Się Dało Tylko Na Paliwo To Brali Próbkę Z Przelewu Z Pompy Sam Parę Razy Przechodziłem Przez Kontrole Takie Ale Przeważnie Próbki Ze Zbiornika Przez Wlew Raz Miałem Przez Przelew Przy Busie [lublin]

57

Dlaczego piszesz z dużej litery każde słowo?

W czwartek miałem kontrolę sprawdzili wszystkie zbiorniki, powiedzieli że to ich tylko interesuje, do beczek nie zaglądali. Nie zostawili żadnego raportu, czy mają taki obowiązek? Inna sprawa, konsekwencje, mandat 2700zł, sprawa karna, utrata dopłat do paliwa.
Paliwo pobierane jest pipetą i przelewane do testera- probówki która zabarwi się na różowo gdy wykryje opał. Ostrzegli że będzie rekontrola. W okolicy zapanowała panika.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.&#8221;

58

Fenol kiedy miałeś kontrol  teraz w czwartek 25-o8-2011 bo też widziałem służbe celną w moich okolicach. Post kolegi kris.123.pl jest z 2010 roku i dlatego się pytam.

59

W mojej okolicy to taka kontrola nawet by się przydała i jeszcze kilka innych też.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

60

jamir12 napisał/a:

W mojej okolicy to taka kontrola nawet by się przydała i jeszcze kilka innych też.

kolejny życzliwy