Temat: ondulina

co sądzicie o tym wynalazku
Na dom garaż wiatę?
czekam na opinie

2

Odp: ondulina

Dziadostwo, szkoda pieniędzy!

3

poczytaj sobie w necie o tym jeśli chcesz na wiate to moze byc ale tak z ciekawości zajżałem na blache trapezową i  blacha trapezowa ocynkowana jest po 13-14zł a najtansza ondulina po 15-16zł     jednak wolał bym blache położyc ta ondulina zabardzo mi przypomina eternit  więc jesli chcesz na wiate to wole blache sam mam w planie z wiaty zrobic potezny garaz by sie mieścił conajmniej ciągnik wraz z przyczepą  i rozwazałem  rużne opcje i wybiore blache trapezowa (żeletke) 0.5mm  big_smile

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

4

Kiedys to kladlem u brata , jak jest goraco to wygina sie jak szmata a jak jest zimno to peka dziadostwo .Moze i dobre ale polozyc to i nie dotykac .

5

u mnie na chlewie leży 10 lat i jest ok lekkie pokrycie a ta blacha po 14 zł to dopieri chińszczyzna

6

czy ja wiem czy to taka chinszczyzna wole juz ta blache  na wiacie połozyc niz jakieś inne badziewie które przez przypadek udeze i peknie albo wyleci  dziura  blache zawsze można zanitowac pospawac migomatem albo cus a to co klejem bede kleił big_smile   ale kazdy ma swój gust a o gustach sie nie rozmawia big_smiletongue ja jeste przekonany do blachy a jak ktos do tej onduliny to niech zakłada onduline

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

7

ja tez wole blache jest sztywniejsza ondulina moze byc ale na odeskowany dach

8

jest blacha i blacha
jest ondulina i ondulina
z blachy kapie a z tego podobno nie
blacha wieczna nie jest  słyszałem o przypadkach ze po 10 latach zaczeła fest rdzewieć
Sąsiad ma tanią onduline z supermarketu klnie bo mu kot rozerwał jak za wróblem gonił
Ale to tania podróbka
A e oferty blachy to takie naciągane tania blacha drobie dodatki
Przyglądam się i widzę że ceny są porównywalne
sam nie wiem

9

ondulina tylko  na dach z ostrym spadkiem tak aby zalegający śnieg nie odkształcał płyty. jeżeli będzie to łagodny spadek musisz położyć znacznie więcej łat, moim zdaniem nie jest to lipa, to fajne rozwiązanie, jest elastyczna i lekka i nigdy nie zardzewieje.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

10

Fenol napisał/a:

... to fajne rozwiązanie, jest elastyczna i lekka i nigdy nie zardzewieje.

ale kot może ją uszkodzić big_smile

11

kot to przesada mam tą ondulinę na płaskim dachu i jest ok bociany po niej smigają latem i nic a tanią blachę to wymieniają na nową też znowu na ta tanią t już dziurawa