Odp: ceny ziemi
1,2 % w skali roku to nie mrzonka. Mam tak oprocentowane kredyty z dopłatą agencji. Zabezpieczeniem jest inwestycja. Ceny są różne, od 7- 12tys. Lubelskie pow. chełmski kl.III, IV
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » ceny ziemi
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 33 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
1,2 % w skali roku to nie mrzonka. Mam tak oprocentowane kredyty z dopłatą agencji. Zabezpieczeniem jest inwestycja. Ceny są różne, od 7- 12tys. Lubelskie pow. chełmski kl.III, IV
panowie strasznie tania ziema w waszych stronach, u nas agencyjna cena to ok 17tyś a prywatnie 25-33tys, ta maksymalna cene płacą duzi gospodaże. Kujawsko-pomorskie pow chełmiński
Nie wiem, czytając te posty o tych cenach ziemi w różnych rejonach polski to macie naprawdę bardzo tanio tą ziemie, u mnie jak nie masz 30 tysięcy na ha to nie masz z czym w ogóle startować, taniej niż 30 tysięcy nie kupisz. Byłem u kolesia jakieś 80km ode mnie to tam ziemia chodzi po 60tysięcy za ha i nie ma gdzie co kupić a z miłą chęcią by coś jeszcze dokupił to jest tragedia, ale wracając do mojej okolicy, kumpel sprzedał 7 ha za 350tysięcy to już po prostu idiotyzm wtórny, zamiast tych 7 ha to wolał bym se dom wybudować. Ludzie poszaleli albo ten kraj do reszty głupieje
I tu się zgadzam 100% ja nigdy nie kupię ani ara.Weżmy na przykład kupię 1 ha i dam za niego 30tyś to przy zysku 1tyś w roku muszę go spłacać 30 lat a za 30 lat poco mi ta ziemia żeby dzieci miały co sprzedawać.
Mam rodzinę koło ostrołęnki i tam za hektar ziemi zarośniętej krzakami mokrej prawie bagno dali sto tysięcy to dopiero idiotyzm ponoć tanio dali
heh a co ryż bedą siac ??
Byłem przed wczoraj w Strzegomiu po kamień brukowy,koleś od którego brałem kamień kupił dwa lata temu działeczkę za 30tyś.plnów po przekwalifikowaniu czekał co prawda dwa lata warta jest teraz 400tyś plnów:wow: Czysty zysk.
w strzegomiu powiadasz to na przyszły raz zapraszam na kawe co do kostki brukowej to też mam do sprzedania takową
wojtas ty widzę masz wszystko do sprzedania
no wiesz trzeba coś w życiu robić bo inaczej to się zdechnie z głodu
czary mary będę miał dwa hektary no prawie 2 bo 1,3 ha ale z tymi czary mary to nie żarty bo za 1,3 zapłacę 7 tyś zł i graniczy z moimi polami. Co prawda klasa V i na pochyłym ale grzechem było by nie kupić. tylko szkoda bo miały być nowe gumy do 323
no 2 to bedziesz miał przeliczeniowe
pozatym widze że masz jeszcze jako takich sasiadów bo umnie przybyło by mi 10ha w tym roku od 2 sasiadów to przed żniwami wielcy sasiedzi a po żniwach oddali komu innemy na gorszych warunkach
1 ha V klasy to w zależności od rejonu daje od 0,2 do 0,35 ha przeliczeniowego.
W przypadku zoraka daje to ok 0,40 ha przeliczeniowego
a to nie jest źle myslałem ze gorzej
za to jakie podatki będzie małe płacił
chociaż coś mi się zdaje, że V klasa jest zwolniona z podatku
pole będzie przeznaczone na łąkę - sianka nigdy dość
Plan jest aby wraz z innymi polami położonymi na górach (teraz mam tam łąki) posadzić orzechy włoskie. Rozstaw międzyrzędzi jest duży więc i tak będę zbierał trawę a dodatkowo wpadnie dość spora dotacja.
ZORAK to ty kombinujesz jak prominenci orzechy ros nie musza byle dotacja byla
no co kto kombinuje ten żyje
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 33 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » ceny ziemi
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo