Temat: szerokie kapcie do mf 255

Witam
Siedzę w domu z rozwalona stopą ( zgnieciony paluch) i rozmyślam.
Muszę kupić nowe kapcie do mf 255. W starych MF były 12,4 / 32 w nowych jest 14,9/28 a ja myślę nad 16,9/ 28 poza tym na podwórku mam wolne 18,4/30 felgi z oponami
tylko jedno ale.... można tak bez karnie wsadzać szersze kółka ? nic mi nie walnie most?
ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie? ciągnik chodzi w siewniku, opryskiwaczu, rozsiewaczu i ciąga przyczepę 13ton po asfaltach, pługiem robi tylko w warzywniaku.
Generalnie za bardzo lgnie  w siewniku 323 nie robi takich kolein

2

Odp: szerokie kapcie do mf 255

a jak zakałdaja  bliźniaki do np. ciągników kombajnów i innego ustrojstwa      i nic im nie siada to czemu akurat ma tobie siąśc cos w tylnym moscie lub skrzyni ??  jedynie co to bardziej będzie silnik odczuwał  szersze kapcie  w polu nic siecej

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

3

lepiej 3 razy zapytać niż raz żałować.  to solidna maszyna. bo np w  u-912 potrafi półoś pierd.....

4

krzysiek weź już nie wspominaj o tych  hmm  ciągnikach  jak się patrze  na tą 914 na moim podwórku to mnie na wymioty zbiera własnie zdechła skrzynia biegów   a dokładnije znikły biegi 1 2 3 na szosowych wstecznym i terenowym   została jedna i jedyna 4 szosowa wsteczna i terenowa    a dopiero była robiona mikropompka   w miedzy czasie  wyłamało  siłownik w plecaku i przestał działac przedni napęd i tak w koło macieju  poprostu masakra juz nie wspomne o rozwalonym łozysku w przedniej osi  ale to przy tym wszystkim to bajka
a może ktoś ma szkrzynie biegów do tego ciagnika ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

5

Kumpel ma 16,9-28 w c-360 i nawet mi się odoba jak targa. Częściej się zadusi niż zagrzebie, ale ciągnie fajnie. Moim zdaniem to dobry pomysł. Kiedyś w podobny sposób tuningowałem klientowi ZTS-a 16245 w serwisie opon. Z tego co pamiętam zo nawlekliśmy mu z tyłu 750/65-38 a z przodu 480/65-24 ale dokładnie już nie pamiętam czy to były dokładnie takie rozmiary przodu. Ogromnie wzrosła trakcja, zużycie paliwa, tarcz sprzęgających przód nie mówiąc o skrzyni. Targa tym cztery skiby obracak OVERUM Piątą zdjął bo były problemy z podnoszeniem i ciągnięciem.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

6

Mój wujek miał założone 16,9/28 przy u 4011 bp jak był kupiony ze szrotu to nie miał kół i były kupione koła kompletne od zetora. Teraz ma już łyse opony, a ma założoną nową kabinę od naglaka tylko że na koła 14,9/28 i musi kupić mniejsze niż teraz. Natomiast na nowych 16,9/28 śmigał szybciej niż wszystkie 60-tki.

7

Witam
Siedzę w domu z rozwalona stopą ( zgnieciony paluch) i rozmyślam.

trzeba było pomyśleć gdzie zadać to pytanie

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

8

a wybrałem złe miejsce ?

9

na allegro bieda.
Nie wiecie gdzie produkują felgi do ciągników
Szukam i nie mogę znaleźć
A watro szukać jak remontowałem opryskiwacz
zaoszczędziłem 700 zł siedzą kilka godzin przed kompem
( a dostałem dokładnie te same części co w agromie )

10 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2010-01-16 16:07:13)

znalazłem  felgi  zapłaciłem za komplet z przesyłką 1200zł  a w sklepie wołali 1700 ..... pare złotych do przodu
Kupiłem w pronaże  dzwoniłem rano następnego dnia dzwonił kurier
Teraz zostało kupić kapcie
Znacie taką markę BKT co to jest?
Bo mam do wyboru BKT za 790zł lub mitasa za 880zł albo DNIEPROSHINA za 1200zł
czekam na opinie

11

BKT to cos mi sie zdaje chińszczyzna  ale nie jeste pewien

12

BKT to made by India czyli opony indyjskie nigdy tym nie handlowałem ani nie używałem. Slyszałem kilka opinii ale to nic konkretnego. Trzeba eksperymentować. Coś słyszałem o dużej ilości reklamacji ale wszystkie uznane.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

13 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2010-03-01 19:48:17)

słuchajcie mam 2 komplety kółek bo kupiłem 14,9/28 i stare 12,4/32 wysokością są identyczne ale jak je spiąć? Co myslie o tym by kupić 4 długie szpilki i skręcić razem, w ten sposób, ze na szpilce będą dwie nakrętki, gwiazda zewnętrznego koła będzie ściśnięta z dwóch stron przez nakrętki....
Sprzęgi....  trochę kosztują a  w tych felgach takie same są tylko rozstawy szpilek .....
czekam na opinie i pomysły
Pozdrawiam