Temat: Jaki Pług Do Fortschritta Zt 323

Cześć Wszystkim chciałbym się was zapytać / poradzić  jaki jest najlepszy Pług do tego Ciągnika ???? Bo ja osobiście mam Grudziądzki 5x35 i nie spisuje się za dobrze na moich Glebach klasa ( I,II,III,IV ) a mianowicie pług nie bierze równo pierwsza skiba nie dosypuje całej bruzny .

GG 16238418

2

Odp: Jaki Pług Do Fortschritta Zt 323

standardowo  grudziądz się nie nadaje do forszaja  ale zależy ile masz do wydania na ten pług
oczywiscie możesz se kupic cos z półzawieszanych   forszajowskich lub  coś podobnego  obrotowe troche droższe ale   na klinach  lepsze brak przejazdów oczywiście    mozesz se coś kupic z zawieszanych ale tak czy  siak jak masz kamienie to pod uwage bierz tylko i wyłącznie z zabezpieczeniami

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

3

Kamieni u mnie brak pola w miarę  duże od 2 ha wzwyż . Swojego Grudziądza Chciałbym Sprzedać za jakieś 2500 tyś  no i pewnie 2500 tyś bym dołożył do 3000 tyś . Mi jakoś nie podobają się  forszmitowskie pługi  . Bardziej Ciągnie mnie do PHX 5+1 LUB Overum 5 .

GG 16238418

4

Kamil jaki chcesz obracany czy nie ? smile

Sprzedam U-4514

5 Ostatnio edytowany przez Kamil2610 (2010-01-01 21:39:02)

Fajnie było by znaleźć pół zawieszany obracany za te pieniądze ale to nie możliwe ;/  Najbardziej chciałbym pół zawieszany bo forszaj ma *** uciąg  smile
Na takiego Overuma mam ochotę

http://allegro.pl/item861937444_overum_plug_5_skib.html

Ten  Rabewerk jest też fajniutki i podejrzanie tani ??? Ale coś mi się wydaje ze forszmitek nie dał by z nim rady ;(

http://allegro.pl/item848294927_plug_obrotowy.html

GG 16238418

6

zawsze można jedną skibe odkręcic smile też mi się podoba ten pług ale nie posiadam przedniego tak to bym taki łykną smile)

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

7

moim zdaniem ten pług musi być jakiś felerny ze facet go w takiej  cenie wystawia bo takie same modele chodzą po 20 tyś wzwyż

GG 16238418

8

Wygląda tak jak by był spawany koło koła na tej belce co go trzyma w górze i może dla tego taki tani.

9

Jak dzwoniłem do tego gościa od Rabewerk - a to mówił mi  ze ten pług chodził przy ciągniku JOHN DEERE 8200  a jeśli się nie mylę to ten Jelonek ma jakieś 210-220 koni mechanicznych . Więc ten pług  możliwe ze był gdzieś  połamany /złamany i spawany bo 5 skib na dodatek ażurowych to on nawet nie czuł ze coś ciągnie za sobą  i gdy  np natrafił na jakiś kamień  to coś mogło puścić ... Ale to wszystko przypuszczenia?????

GG 16238418

10

ciągałem taki sam tylko z zabezpieczeniem na sprężynach i forsz dawał sobie radę ale na glebach  IIIi słabszych ,a ten jest tani bo elementy robocze są już do dupy a te spawy koło koła to ten typ tak ma bo to jego słabe miejsce ,wymiana elemętów roboczych to około 8000zł  ale orka piękna  a to mój tylko słba jakość  http://www.youtube.com/watch?v=XnBCZgc5WI4

11

Może i masz racje koseś ze dlatego jest taki tani. ale u mnie z on się nie spisze sad Bo większość gleb w moich okolicach to I klasa i  ja mam 46 ha z czego 34 ti praktycznie I klasa z przebłyskami II a reszta to już III i IV klasa .

GG 16238418

12

to ładne ziemie masz  u mnie  2 klasy to ze świeca można szukac

13

ladne ziemie masz kamil no i nie wiem czy bys dal rade tym owerumem ja mialem takiego samego ale zawieszanego 4 skiby i na pierwszej klasie czy glinie moj 303 pierdzial

Fortschritt zt 423 a razy 2

14

Tak mój FORTSCHRITT prezentuje się zima podczas wywożenia śniegu tyle go nawiało ze 11 takich przyczep wywiozłem. http://www.fothost.pl/upload/10/04/5dda65c5.jpg

15

no to ladnie tego sniegu wywiozles ja wywozilet wczoraj a dzis znowu nawialo tyle samo hehe syzyfowa praca

Fortschritt zt 423 a razy 2

16

Ja znowu będę musiał wywieść bo znowu przez noc nawiało. Zgadzam się Syzyfowa Praca big_smile

17

Kamil2610 a nie lepiej kupić po prostu dobre odkładnice? Pewnie masz te zwykłe a ja kupiłem jakiś czas temu te długie (nazywają się poprawnie 'półśrubowe'). Odkładnica idealnie pierwszą skibę tyle że wiadomo ogólnie pług ciężko idzie. Jak masz mało kasy kup odkładnie i parę lat jeszcze nim porobisz, a jak cię stać to szukaj czegoś z tymi długimi odkładniami. Z tanich i dobrych polecam overuma, droższe to wiadomo lemken i kveneland...

18

Panowie odświeżam z lekka temat i tak jak Kamil w temacie ujął. Jaki pług do zt 323??? na 99% w najbliższym czasie kupie taki ciągnik i muszę dobrać pług do niego. Mam ziemię od IVa do VI, teren mocno pagórkowaty i dość dużo ciężkiej gliny. W tym roku koło 25ha do zaorania ale docelowo do 50- 70 ha będzie, jak na razie kawałki os 1-6ha. Oglądałem PHXa ale przeraża mnie manewrowanie takim kolosem i zastanawiam się czy pod górę w glinie forsz dałby radę.
Myślałem też o takich:
http://allegro.pl/plug-overum-i1459902177.html
http://allegro.pl/plug-kverneland-i1471209649.html

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

19

Ja mogę ci doradzić jedno jak interesuje cię pług na zabezpieczeniach to ja bym kupił atlasa jest tani góra 3 tyś części w każdej agromie i o polowę tańsze od zachodnich jedyny problem to jak są wyrobione prowadnice od ramion skiby.Można jeszcze kupić B201 ciągany i przerobić na podnoszony.A te co pokazałeś to są może i dobre ale cena kosmiczna za takie pieniądze kupisz obrotówkę.

20

A o niej nie myślisz z braku pieniędzy czy nie uznajesz obrotówek ?