Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Rozrzutniki » ROZRZUTNIK POLSKI TANDEM
Strony 1
nie są takie złe ale wywrotne masz widzę 323 to kup se t088 o niebo lepszy
ja narazie jeszcze nie wiem jak się sprawuje bo dopiero co kupiliśmy taki i jeszcze nic nim nie woziłem ale z tym wywracaniem to chyba lekka przesada skoro poprzedni użytkownicy go nie przewrócili, a pochodzi z byłego PGR-u i różni idioci tam pracują
Ładnego Forschritta trzeba zapłacić 14 tys. ogladałem dwa w cenie 9 i 10 tys. praktycznie do remontu. A u nas możę bedzie to chodzić tydzień w roku więc nie widze powodu na wydawanie takiej kwoty na rozrzutnik myślałem coś tak około 6 -7 tys. mam cos ładnego na oku po remoncie.
pieter1982 jeśli można wiedziec jak cena i w jakim stanie oczywiśćie jeśli to nie tajemnica.
kolego pieter1982 rocznie nawożę ponad 30 ha obornikiem miałem dwa tandemy z warfamy teren pagórkowaty ale jak trochę mokro to na głębszej brużdzie trzeba było uważać leżał nie raz ale po nim tego nie było widać ale to było dawno od 7 lat mam t088 i to jest maszyna tak dobra ze 2 lata temu kupiłem drugi
to nie żadna tajemnica daliśmy za niego 3700zł a do remontu jest adapter i do wymiany jedna opona burty powinny wytrzymać jakieś 4 lata za to taśma jest po wymianie, jeszcze nawet cała farba nie jest wytarta na łańcuchach.
a co do wywrotek to widze że będe musiał uważać
Mojego tandema używam około 10 lat i jeszcze wywrotki nie zaliczył,górki też mam ładne jak nie jest mokro to zakładam go do zetora 5211.Jak jest mokro to śmigam forszajem ale odpowiednio szybciej,załadunek z rozrzuceniem jak mam pryzme na polu to jakieś max 15 min.
do tej pory woziliśmy czterotonowymi i jak dobrze szło to załadunek, białoruśką z rozwiezieniem zajmował 10 minut więc myśle że tym zestawem też się wrobie w 15
Chłopaki powiedzcie na co zwracać uwagę przy tandemie ?????
jak kupowaliśmy nasz rozrzutnik to był tam jeszcze jeden który miał skrzywioną oś więc może na to, bo reszta to tak jak w każdym innym polskim
Użytkujemy taki rozrzutnik na wsi. Jest własnością wsi i korzystają z niego wszyscy rolnicy mojej wioski. W tej chwili jest to tylko 5 czy 6 rolników ale jak przypomnę sobie lata wstecz to tym rozrzutnikiem woziło ponad 10 rolników więc sprzęt jest dość mocno eksploatowany. Jest zaczepiany do różnych ciągników: c-360, c-4011, zetory, mtz, a u mnie do 323. Tak na marginesie to c-360 ma co z nim robić. Co do awaryjności to u nas czasem się zdarzają ale to z uwagi na to że przechodzi od rolnika do rolnika i jeden dba a drugi aby do przodu. Ogólnie sprzęt stoi u jednego rolnika który jest odpowiedzialny za naprawy i przed sezonem przechodzi przegląd i potrzebne wymiany. W tym sezonie pękła ośka - chyba z przeładowania i zbyt szybkiej jazdy po dziurach. Z mojego doświadczenia nie mogę złego słowa powiedzieć o tym rozrzutniku i polecam do własnego użytku. Jedyne co denerwuje to wąski rozrzut wrrrr.
ps: na boku leżał kilkakrotnie bez większego uszczerbku na zdrowiu. Jeśli pola na równym to nie wywruci ale jak górki jak u mnie to na bank zaliczy boczek
Strony 1
Forum Fortschritt i IFA » Rozrzutniki » ROZRZUTNIK POLSKI TANDEM
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo