Odp: ZIMA
Damian to u ciebie wiatr wieje czy śnieg sypie że codziennie śniegu przybywa u mnie nie widac ani wiatru ani sypania śniegu drogi prawie czarne
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » ZIMA
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Damian to u ciebie wiatr wieje czy śnieg sypie że codziennie śniegu przybywa u mnie nie widac ani wiatru ani sypania śniegu drogi prawie czarne
Ja dzisiaj po 3 dniach wróciłem do cywilizacji, prąd zniknął w sobotę po południu, a dziś o 19 już się pojawił z powrotem, woda w kranie wraca wolniej. W PRL-u pamiętam czasy wódki na kartki, ale prąd w gniazdku praktycznie zawsze był, a teraz jakiś kur...ski kapitalizm i super rząd gdzie przez 3 dni może prądu nie być z powodu marznącego deszczu, coś niewiarygodnego.
Tak wyglądał zamarzający deszcz
u mnie jest tak ze w dzień nic nie pada a jak się z ciemno zrobi to pada hehe rano jak wstałem dziś to było z 20 cm śniegu na parkingu ^^
u mnie też tak wygląda świat ale te marznące deszcze to katastrofa, lugi śnieżne nie dają rady tych brył spychać do rowów.
Sprzedam kultywator na szerokich pazurach stan jak na zdjęciu
Znowu dosypało samochodem dojechałem tylko 20 m za bramę
a ta oferta to pic....
nie no tak jak patrze na to zdjecie to wyglada dosyc ladnie....
hahahah dobre
łapy jeszcze sezon pochodźą;D
Podobnie jak u mnie z pogodą świata nie widać.
bart 2 tys i łopata do odśnieżania gratis
Dziś obudziłem potwora. Nie czekałem aż mnie odkopią. Wyprowadziłem 323!!!
No nie obyło się bez problemów. zalałem gorącą wodą, Ale jakoś mało jej weszło. Trudno....
Chce odpalać naciskam przycisk START a tu kontrolka gaśnie a rozrusznik nawet nie drgnie!!!
Kompletna cisza. Okazało się po sprawdzeniu wszystkich połączeń elektrycznych że padł jeden akumulator. Nowy!!! kupiony w lipcu Pójdzie do reklamacji ( centra). Zeszło z tym trochę.
Zacząłem się drapać po głowie czy woda nie zamarzła. Odkręcam dolny kranik a tu sucho!!!!
Wsadziłem śrubokręt sucho nie ma wody. Zamarzło gdzieś wyżej. Palnik gazowy. Podgrzałem króciec przy misce olejowej i puściło.
No i odpalił praktycznie bez problemu ( z Plakiem)
Zaczepiłem wcześniej wydobyty z pod zaspy przy pomocy 15 metrowej liny pług śnieżny na tylny TUZ i dalej
Potem wystarczyło się nauczyć wykorzystywać masę ciągnika, pół godziny i 1 km drogi był przejezdny, sąsiad mógł z mamą do szpitala jechać.... Jutro może być powtórka z rozrywki
Generalnie bez przedniego napędu i obu blokad to sobie można ......
Szkoda ze nie maił mi kto filmu kręcić. A działo się....
Aaaa ja szalałem dzisiaj 60-tką bez blachy, goły kadłub z pługiem;D
I było kręcenie się;D
a ja nigdzie nie szlałem bo mi snieg juz prawie stopniał zostało jakies 10cm plus zaspy gdzie niegdzie
A u mnie sypie właśnie;/
u nas zima na całego ... teraz jeszcze zawiewa ... przynajmniej ladne widoki mamy
to moja 60 po akcji "zima zimą a żyć trzeba"
no i najmłodszy członek rodziny groźny Rocky
aha i panorama moich okolic ...
na dzisiaj to wszystko ... Dziękuję :beer:
ja wczoraj miałem nie przyjemność tkwić w korku na E1 około 5 godzin między łysomicami a stolnem, ciężarówki nie mogły pokonać niewielkich zwniesień bo na drodze był lód i około 5cm śniegu
a ja znów dzisiaj, jade odśnieżac, wjazdy itd;/
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » ZIMA
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo