Temat: Tanie urządzenie do jazdy równoległej
Szukam taniego urządzenia do jazdy równoległej. Czy macie coś takiego u siebie??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Tanie urządzenie do jazdy równoległej
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Szukam taniego urządzenia do jazdy równoległej. Czy macie coś takiego u siebie??
cześć maksx takie urządzonko to super sprawa tylko że cena dla mnie zaporowa, słabsze wersje ~5 tysięcy te lepsze i bardzo dobre z mocnymi antenami to do 11tysięcy tak na oko stoją. fajna maszynka do siewu, młócenia, oprysków, nawozów. tylko nie ma moją kieszeń jeżlei nabyłeś tą maszynkę napisz jak Ci się sprawuje.
No właśnie super sprawa :-) Ale myślałem że jak chińczycy potrafią nawigację do biedronki zrobić za 150 PLN to i nawigację na pole też potrafią ,przecież ryż też w żądkach muszą sadzić. Chyba że trzeba im coś takiego zlecić . Nie wybiera się ktoś z Was do Honk Kongu??? Tak tylko żartuję:-) Ale kawałek elektroniki przecież w tych czasach nie powinno być aż tak drogie.
sprawdzałem Chińczycy nie robią tego a nawet jak to robią to dla amerykanów a oni to sprzedają dalej. Samo urządzenie można sobie wsadzić w tyłek jeśli nie będzie mogło korzystać z satelit które należą do Obamy i całej reszty.... to troche jak korzystanie telefonu z simlokiem z innej sieci nie da się.... a simloka nie ściągnie bo nie ma z czego
http://www.agleader.com/products/
Krzysiek ale są urządzenia które działają bez satelit bez GPS .Wbija sie na krańcu pola tyczkę lub dwie ,a w ciągniku jest antena która zbiera sygnał i oblicza przejazd obok .ale nie wprowadza sie mapek pola. Ale cena i tak parę tysięcy. Więc i tak lipa.
a to nie wiedziałem
( i chyba na polu muszą być 3 tyczki)
A co myślicie o zwykłym kompasie,jak będę wiosną pryskał to zobaczę jak to się sprawuje.
chyba żartujesz....
wiozłem kompas do ręki mam dobry wzrok a mimo to po kilkunastu sekundach w patrywania się w niego dostaje oczopląsu. poza tym wstrząsy powodują że skazówka się odchyla o +/- 2 stopnie czyli błąd może wnieść 4 stopnie a to na 10 metrach jazdy w złym kierunku daje 73 cm a to pożądany kompas from polish army
mit o kompasie obalony
no chyba że ktoś ma taaaaaaki duży jak kierownica....
http://www.allegro.pl/item882332460_kom … od_ss.html A samoloty i statki kiedyś miały" kompas" i docierały do celu przez wiele tysięcy kilometrów.
no cóż .... znowu zostałem zaskoczony.
jak masz proste pole bez łuków to rzeczywiście może działać.
zdecydowanie prościej pilnować cyferek niż bujającej się szczałki
to moze być naprawdę *** .
http://www.allegro.pl/item890869368_kom … gator.html tańszy
do rozsiewania nawozu pryskania kuźwa dopiero by sąsiedzi patrzeli
***.... go pryska po ciemku a ścieżek nie ma!!
ciężko zrobić skład we mgle a z tym da się
Tomek +
są kompasy i kompasy
chyba kupię i sprawdzę na śniegu
Ja też przetestuję bo jestem naprawdę ciekaw jak to będzie się sprawować.
zrobiłem eksperyment. Nie miałem elektronicznego kompasu z allegro, ale miałem nawigację GPS w której jest programik zastępujący kompas. coś mi się wydaje że oba te urządzenia działaja na tej samej zasadzie, czyli opierają się o GPS. No i cóż, jechałem z rozsiewaczem i obserwowałem wskazania kompasu, niestety gdybym miał się kierować cyfrowym wyświetlaczem to bym urwał kierownicę. Wstrząsy podczas jazdy powodują iż kompas pracuje z dokładnością + - 5 stopni tzn jadę prosto a cyferki skaczą..... czyli dupa. jeszcze by można by się kierować na "wskazówkę" ona w sumie tak nie lata ale za bardzo nie ma możliwości ustawienia tego ustrojstwa tak by była w osi do kierunku jazdy.....
A może jakiś żyrokompas? Taki jak na jachtach.
Całkiem zapomniałem o tym kompasie i dzisiaj zrobiłem testy w pryskaniu i sie nie nadaje za mała dokładność może służyć tylko jako pomoc w określaniu kierunku.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Tanie urządzenie do jazdy równoległej
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo