Jesteśmy tylko ludźmi i łzy mamy w swojej naturze, więc dlaczego mamy się ich wstydzić? Nie widziałem tego ratownika, ale z tego co piszecie, to tv chyba trochę przesadziła... Tragedia jest to straszna i obojętnie kto i ile pomoże, to zawsze będzie to i za mało i za późno, ale pomagać trzeba cały czas. Żeby tak jeszcze ludzie przestali ze sobą wojować i skupili się na rozwiązaniu tych najważniejszych problemów dzisiejszych czasów bo bardzo źle jest ten świat urządzony, ale tu już chyba się trochę za bardzo rozpędziłem...
Mnie teraz martwi również coś zupełnie innego i aż boję się to tu poruszyć, ale co tam... Zauważyliście zachowanie ludzi kościoła? Aż zacierają ręce i rwą się do "pomocy". Jakie to nowe możliwości i jaka nowa kasa. Z własnej kieszeni, skarbców i komnat to raczej nie spodziewajmy się aby coś pomogli, ale za to jaki otrzymają teraz dostęp do kasy i funduszy na pomoc, na działalność charytatywną, na wszelkie misje itd. Na działalność jak zwykle pozbawioną jakiejkolwiek kontroli i nadzoru, beż jakiegokolwiek i z kimkolwiek rozliczania się. Jaki to piękny, egzotyczny nowy narybek otrzymają do swoich sierocińców. Jak teraz ładnie można przygadać, że Haiti nie do tego boga się modliło (co zresztą już nie raz miało miejsce), że to kara za złe życie i modły inne niż te jedyne słuszne albo np. znowu przytoczyć opowiastkę o Hiobie.... itd., itd., itd.... Brrr, aż i skóra cierpnie.
www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl - Raj dla stóp
Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal
Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.
Piszę poprawnie po polsku.