Temat: Forum czy portal+ forum

Witam.

Chcialłbym Was uprzejmie prosić o pomoc w rozwiązaniu pewnego dylematu.

Jak wiecie toprolnik nie wypalił ( najpierw problemy ze skryptem, poźniej z hostingiem).

Zastanawiam się jednak nas pewnym ciekawym projektem celowanym do rolników z określonej grupy ( powiedzmy np że tylko i wyłącznie uprawiający zboża)

Mam duży zasób wiedzy na ten temat, dużo ksiązek i poradników z ktorych mógłbym koszystać.

Przygotowanych mam też kilkadziesiąt artykułów

Nie wiem tylko jak rozwiązać kwestię silnika tej strony.

1) Zrobić wylącznie forum z działem w którym bedą artykuły

Z jednej strony dobrze bo forum i można pogadać a z drugiej maly bałagan - bo 2 działy o tym samym i jeden do artykułów a drugi do dyskusji

2) portal

Każdy news byłby widoczny, możliwy do skomentowania jednak brak miejsca na dyskusje

3) Portal + wbudowane forum

Czyli portal na stronie www.mojastrona.pl a forum na www.mojastrona.pl/forum

mam 2 takie skrypty ale jakby nie patrzeć trochę ubogie w funkcje jest to wbudowane forum

4) Forum + modul portalu jako strona glówna.

Z jednej strony dobrze bo i portal gdzie będą nowości i forum gdzie można pogadać tylko problem jak w pkt 1 - albo zrobić dzial z akceptacją każdego tematu ( troche żmudna robota przy wiekszej ilości osob) albo robie 2 takie same dziay co może spowodować dezorientację.

Prosze o pomoc i pozdrawiam.

P.s. Odnośnie forum to robi dla Was różnicę czy jest na platnym czy darmowym skrycie??

Bo zastanawiam sie nad kupnem vb lub  IPB - który skrypt z nich lepszy??

Zapraszam serdecznie na Portal hodowców bydła  smile:)

2

Odp: Forum czy portal+ forum

Rób co chcesz , na mnie nie licz (straciłem cierpliwość )

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

3 Ostatnio edytowany przez rudemenes (2010-02-05 08:47:49)

a możesz po polskiemu ????

4

Na mnie też nie licz, mi wystarcza to forum, zniechęciłem się tym 3 krotnym musem rejestrowania się na toprolnik.

Fortschritt ZT-303-D------------A w przyszłości Fortschritt ZT-323-A

Sprzedam lampy zespolone diodowe, diody LED.
Bliższe informacje i zdjęcia na tej stronie:http://www.was.eu/index.php3?action=wyroby&kategoria=diodowe&strona=1&sort=&lang=PL

5

Nasz formum się rozwija
Mamy juz maszyny i ciagniki innych marek
no to może czas na uprawe i chów

6

Rób co chcesz , na mnie nie licz (straciłem cierpliwość )

DamianBorek  napisał/a:

Na mnie też nie licz, mi wystarcza to forum, zniechęciłem się tym 3 krotnym musem rejestrowania się na toprolnik.

Dziękuje za slowa krytyki. Należa mi się wiadomo za co

Co do pytania w temacie - podjąlem decyzje.

Moje dzielo przedstawie w połowie marca ( sądze że do tej pory nabierze dostatecznej wartości żebym mógł je pokazać i sie tego nie wstydził).

Pozdrawiam.

7

Nie za ma co ,kolego^^

Bliższe informacje i zdjęcia na tej stronie:http://www.was.eu/index.php3?action=wyroby&kategoria=diodowe&strona=1&sort=&lang=PL

8

Też uważam że na naszym forum można poruszyć każdy temat związany z rolnictwem , więc po co mi inne , tu przynajmniej jak zapytam rano to do wieczora odzew jest że szok i dyskusja aż miło , no to pytam po ch.. mi inne forum?

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

9

Jest nas około stu czynnie działających forumowiczów. chyba 99 % uprawia zboża. ( chyba wszyscy poza Piotrem ) Więc czemu nie otworzyć zakładek dotyczących uprawy?
Zboża
Okopowe
Inne

Chów - Hodowla
Kaczki gęsi śledzie i dżdżownice
Po co robić inne forum?
Nasze forum ma przynajmniej klimat

10

Zgadzam się z Tobą Krzysiu całkowicie , tylko Szeryfa trzaby urobić i będzie git.

11

3) Portal + wbudowane forum

Jestem za. Ale pamiętaj im węższy zakres tematów tym mniej userów. To forum ma 3 lata!!! jest jedynym w tym temacie a ilość userów niewielka. Ma za to plusy , znamy się jak łyse konie.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

12

Nie kombinujmy forum jest ***CENZOR*** i tyle, tu jest atmosfera i już;D
Haaa;D

13

no ja jestem tu niedlugo ale niezamienil bym tego na zadne tam agrofoto czy agro forum

14

a i mi sie podoba te forum i nie zamienil bym go na zadne inne .proste przejzyste i tyle po co gmatfac czy denerwowac sie na innym

Fortschritt zt 423 a razy 2

15

Broń Boże coś zmieniać , poprostu dołożyć nowe wątki kto będzie chciał to będzie przeglądał i dyskutował , bo logować się na innych portalach to nie ma po co , i tak nic się nie dowiesz bo bałagan taki że szok  i wogule  nie czytelne te inne fora , normalnie nasze forum to jest takie forum co ma inne fora pod sobą.

16

Dziekuje Ci piotrze za poradę - taką decyzje podjąłem.

Będzie portal+ małe wbudowane forum.

Ja po doświadczeniach z TopRolnik wiem , że lepiej mieć wąską tematykę i mało userów niż mieć forum o wszystkim dla wszystkich i miec bałagan.

17

Moim zdaniem potrzebne jest forum ze szczegółowym podziałem na tematy specjalistyczne dotyczące działów produkcji rolniczej. Konkretne tematy  ( z całym szacunkiem dla szanownego forum) wyeliminują 12tetnich ekspertów, spamowców, którzy piszą czy trzeba czy nie.  Jest nas tutaj za mało żeby można było coś takiego stworzyć. Bardzo dobrym pomysłem jest wariant portalu z wbudowanym forum.  Działaj Marku bo tego właśnie nam potrzeba. Trzymam kciuki i kibicuje.

18 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2010-02-11 19:52:13)

A ja bym tak nieśmiało zaproponował może umieszczenie na "naszym" forum jakiś poddziałów dotyczących wszelkich maszyn związanych z IFĄ. Z reguły są tam te same silniki co w rolnictwie, więc już mamy jakiś wspólny mianownik. Pominąłbym tu wszelkie motorki (simsonki, mzt'ki itd.) i samochody osobowe (trabanty, wartburgi, barkasy), bo te to już mają swoje fora, ale założył działy dotyczące np. samochodów IFA W50, IFA L60, koparek Fortschritt, dźwigów ADK, równiarek Baukema, agregatów prądotwórczych IFA itp. itd.. Nie ma takiego forum w Polsce, więc może? Co na to Szeryf i Szefowie wink ?

Swoją drogą niedługo organizowany jest zlot użytkowników wszystkiego co ma związek z IFĄ i byłaby okazja do zareklamowania "naszego" forum, oraz może do jakiś spotkań? Wie ktoś może coś więcej na ten temat? Zaraz założę nowy wątek o tym zlocie i dam tam parę linków.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

19

Kiedy i gdzie Piotrze ma odbyć się taka impreza??

20

A ja bym tak nieśmiało zaproponował może umieszczenie na "naszym" forum jakiś poddziałów dotyczących wszelkich maszyn związanych z IFĄ.

Piotrze przecież jest

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty