21 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2010-02-13 00:20:56)

Odp: Forum czy portal+ forum

Ale to jest taki mało wyraźny dział, "INNE MASZYNY Fortschritt / Inne maszyny" lub "MASZYNY INNYCH MAREK", a mi chodziło o takie bardziej konkretne poddziały, podobnie jak "Pługi", "Agregaty", "Sieczkarnie" itd. w dziale np. "Inne pojazdy i maszyny IFA"? Można by jeszcze dorzucić Multicar'a. Co Ty na to?

Fujitsu97 napisał/a:

Kiedy i gdzie Piotrze ma odbyć się taka impreza??

Fujitsu97, przenosimy się z tym tematem tu http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php … 475#p29475

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

22

Witam.
Kto wybiera się na targi do Poznania dzisiaj albo jutro?
Pozdrawiam.

23

a mi chodziło o takie bardziej konkretne poddziały, podobnie jak "Pługi", "Agregaty", "Sieczkarnie" itd. w dziale np. "Inne pojazdy i maszyny IFA"?

Jasne ale problem w tym że ja nie znam wszystkich maszyn IFY , więc nie bardzo wiem jak to podzielić tematycznie

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

24

No to może PiotrK objął by funkcję moderatora i kontrolowałby nowo powstające wątki dotyczące maszyn będących poza zasięgiem dotychczasowych wodzów. Ja jestem za, obiema recyma.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

25

Tu nie chodzi o moderację bo moderować mozna tematy o których nie ma sie pojęcia , tylko o podział tematyczny

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

26

Wieczorkiem postaram się wszystko jakoś ogarnąć i wrzucę tu moją propozycje.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

27

Piotrze coś stworzyłem może w chwilach wolnych coś zasugerujesz

28 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2010-02-26 13:11:08)

Kurcze, zupełnie z głowy mi to wyleciało.
No więc moje sugestie to byłyby takie:
- IFA W50 - wszystkie odmiany
- IFA L60 - wszystkie odmiany
- ADK - dźwigi
- SHM - Równiarki Baukema
- Koparki i koparko-ładowarki (ze znaczkiem IFA - seria T i KM) wink
- Spycharki i ładowarko-spycharki (IFA/FORTSCHRITT)
- Multicar
- Inne nie wymienione (IFA/FORTSCHRITT, inne silniki IFA, wózki widłowe, walce, agregaty prądotwórcze, lokomotywy, kutry, itp., itd....)

www.rajstop.pl

29

- IFA W50 - wszystkie odmiany
- IFA L60 - wszystkie odmiany

A czy nie są to samochody tylko bardziej szczegółowo? te symbole to dla profesjonalistów a marka ifa jest bardziej znana podobnie z multikarem który też jest samochodem fakt że trochę śmiesznym.

SHM - Równiarki Baukema

myślę że tego nie ma aż tak wiele żeby temu poświęcić cały dział , ale to moje zdanie poza tym wszystko chyba już jest

30

Fakt, to są dwa różne typy samochodów, ale czy nie byłoby to forum wtedy bardziej widoczne i interesujące dla szukających takiego właśnie forum w internecie? Sam nie wiem...
Równiarek jest sporo, ale faktycznie, ludzie zajmujący się nimi, raczej nie szukają o nich informacji w internecie, ale jakby znowu ktoś szukał, to może łatwiej wtedy by trafił na to forum? Nie wiem na co lepiej reagują przeglądarki, na tematy wątków czy na działy?
Multicar ze swoimi wymiarami i ładownością, jest niezastąpiony do prac w ciasnych miastach i obecnie przeżywa swoją drugą młodość. Zobaczcie na www.multicar.de Również w Krakowie mają swój oddział, ale ceny są porażające.

www.rajstop.pl

31

dodając forum do googli podawałem słowa kluczowe (nie może ich być zbyt wiele) potem wyszukiwarki dopiero grzebią wewnątrz. Ale teraz podam przykład na sobie , gdybym kupił ifę , robura , czy cokolwiek innego szukał bym po nazwie a nie po symbolu. Zresztą aby cokolwiek trudnego znalęźć w necie trzeba znać pewne zasady a z tym niestety w naszym społeczeństie jest kiepsko samo sformułowanie zapytania jest bardzo istotne trzeba myśleć jak inni , a nie jak nam wygodniej.

32

W sumie racja, szukanie to nie lada sztuka. Zresztą to jest forum głównie rolnicze, a cała reszta tak przy okazji. Dobrze jest jak jest.

www.rajstop.pl

33

no tak zmiany są wprowadzone i są jak najbardziej ok właściwe to sam narobiłem smrodu z tej niewiedzy że są, myślę jednak że można by zrobić bardzo szerokie tematy i nawet rozdrabniać się na warianty samochodów (mnie one interesują), a zwłaszcza maszyny fortschritta jest tyle maszyn które są tak wypasione i wyprzedzają czas swojej budowy technicznie o generacje do przodu jak np. sieczkarnie 282 czy kombajny 524 czy te ostatnie pokosówki takich perełek nie ma nawet na tych 2  niemieckich stronach o forszaju. jestem fanem tej marki jak większość z nas i najchętniej zamieniłbym wszystko co mam na maszynę z czerwonym logiem z kłosem w środku.
http://www.youtube.com/watch?v=UyT2QQj6HaY 25 lat forszaja smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

34

Witam po długiej przerwie smile

Wybrałem jednak forum + dodatek portalu do tego smile

Zapraszam serdecznie na Portal hodowców bydła  smile:)