Odp: SW 400 Leyland do ZT323
Pepe mam pytanko czy połoczenie silnika sw400 z kołem zamachowym mocowane jest tylko jedną połówką sprzegła gumowego i na ile śrub masz przykręcone bo mi wszystkie jakoś nie pasują.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » SW 400 Leyland do ZT323
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pepe mam pytanko czy połoczenie silnika sw400 z kołem zamachowym mocowane jest tylko jedną połówką sprzegła gumowego i na ile śrub masz przykręcone bo mi wszystkie jakoś nie pasują.
czesc mam zamiar włożyć silnik deutza 90km do 303 co sodzicie o tym
witamy maciej1, za słaby chyba że ci taki pasuje
Pierwsze Fortschritty chyba miały po 90 kucy wiec powinno wystarczyć, chociaż zależy tez do czego go będziesz używać.
wolałbym więcej ale mam taki silnik od autka a oryginalny mi się skończył muszę podumać jak go zespolić ze sprzęgłem
A co się stało z oryginalnym silnikiem? Może da się go jeszcze zreanimować?
silnik chodził do końca ale słabo zapalał i brał olej był słaby myślę że by mu zrobił górę i dalej by ganiał ciśnienie trzymał dobre ale potrzebuję trochę zwinniejszy motor do prasy myślę że się uda
kurcze Maciek a nie wydasz więcej na adaptację silnika deutza niż na naprawę ifoskiego motoru? nie wspominając o tym iż w ciężarówkach były one taktowane na 125 koni, 35 więcej niż 90.
Fenol dobrze mówi. Może to tylko kwestia pierścieni, zaworów w głowicy, pompy wtryskowej i wtryskiwaczy, albo tylko połowy z tego? Pompę ustawisz na 120 koników i powinno być lepiej niż z Deutz'em.
może macie racje ale ja już niestety się rozkulałem i jutro może zrobię jazdę próbną nawet nieźle pasuje w ramę zobaczymy jak będzie w pracy do moich prac powinno wystarczyć te 90kucy zobaczymy jak przetestuje zdam relacje
Zrób jakieś foty i wstaw na forum
ok postaram się to zrobić mam nadzieje że wszystko zagra jak nie to przeprosimy ifke
narazie ładnie zgrywa sie motor ze skrzynia ale jest troche przeróbek mam nadzieje że jutro zrobie jazde próbną jeszcze tylko wspomaganie z rana i wdroge mam pare fotek to w wolnej chwili wklepni
Witam posiadam forsza ZT 303. Zamontowałem do niego silnik SW 400 Leyland. Chodzi już 4 lata, i mogę powiedzieć że nie żałuje tej decyzji. Dla zainteresowanych służę radą. Za ok. 2 tygodnie będzie do sprzedania.
to napisz jakie spalanie jaki pług ciągałeś na jakich ziemiach i jakim biegiem
Ziemia II i III klasy, bieg zazwyczaj 1 na 3 lub 2 na 2, pług 5 skibowy zagonowy lub 4 skibowy obrotowy. A co do spalania to szczerze powiem że nigdy nie sprawdzałem, oprócz tego zapinany miał jeszcze kultywator 4 metrowy rozkładany hydraulicznie. Ale ogromna różnica między SW 400 a oryginalnym silnikiem 4 cylindrowym.
szkoda ze splania nie sprawdzałeś bo przynajmniej było by jakies porównanie.
wierzę że na pewno ciągnik stał się żwawszy, bo cudów nie ma. Natomiast nie wierzę że przy tej samej ilości paliwa. W sumie jak ktoś potrzebuje więcej mocy przy tej samej masie to Ursiak 1614 jest najlepszym przykładem. Tyle że 200 L to w orce przez dzień łatwo spalić... standardowym forszajem ci się to nie uda
a pierotrans czemu go sprzedajesz jak mozna wiedziec??
Sprzedaje, ponieważ zakupiłem nowe maszyny wraz z ciągnikiem. Trochę go mi jest szkoda, bo spisuje się naprawde nieźle, ale wiadomo kredyt trzeba spłacić.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » SW 400 Leyland do ZT323
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo