21

Odp: Czy rzepak przezimował?

damian  3 t\ha   ludzie ile jak bym dał byle taka średnią uzyskac big_smile

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

22

no u nas 3t/ha też ciężko uzyskać ale rzepak jest ok i oby tak było do końca

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

23

3t to dopiero koszty produkcji a gdzie jakiś zysk?

24

U mnie na ziemii klasy IIIb-V najniższa średnia jaką uzyskałem to 3 tony z ha.
Nawożenie N na poziomie 170-200 kg, PK - odpowiednio do zasobności gleby
Do tego pełna ochrona grzybowa - jeden zabieg jesienią i dwa wiosną
Kilkukrotne zwalczanie insektów
Czy to się opłaca?? - myślę, że tak - wszystko powyżej 2 ton to zysk

25

Rzepak  w  tym  roku  będzie  po  800  PLN . Parytet  PLN do EUR  maleje   cały  czas  więc  nie  spodziewajmy  się  wysokiej  ceny  za  rzepak,  no  chyba  że  będzie  jakieś  gwałtowne  odbicie , na  co  nie  liczę.

26

ja myślę że rzepak będzie tani a pszenica zdrożeje po zimie 2010

27

Jak jest u Was z chowaczem brukwiaczkiem ???? Zabieg coprawda wykonałem, ale nie obserwuję jakiś "skomasowanych" nalotów. Za to wczoraj zobaczyłem w pułapce chowacza czterozębnego....

28

widzę Rudemenesie że profesjonalnie obchodzisz się z rzepakiem pięknie, ja nie uprawiam niestety.  Ostatnia cena jaką znam to 1120 zł.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

29

Ja dzisiaj też mam jednego chowacza w pułapce,ale to stanowczo za mało.Próg szkodliwości to około 10 szt.w misce w ciągu doby.Troszeczke u mnie za zimno na masowe naloty.

30

ja szczeże mówiąc nawet jeszcze w rzepaku nie byłem od siania nawozów   ale patrzac na zapowiadana pogode na jutro i święta to nie wiem czy owgule coś będzie z tego rzepaku neutral  jutro niby śnieg   na dolnymślasku neutral

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

31

A u mnie po sąsiedzku już dzisiaj pryskają, nawet w tej chwili.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia