41

Odp: Smoleńsk

w sumie z tego wszystkiego to tylko chyba ALkaida sie cieszy big_smile  jeden zamach i po krzyku big_smile  a tak na serio to na tym Euro to naprawde będzie zabawnie big_smile

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

42 Ostatnio edytowany przez sławek 42 (2010-04-15 23:28:56)

Ewoluuję, najpierw był paciorek siusiu i spać. Jakoś tak przejrzyście. Mów starszym "dzień dobry", przepuść w drzwiach, pełen szacunek. Dobra. Moja matka uparła się, że zaszczytem dla niej byłoby, żeby jaj jedynak został ministrantem. Pożyczona komża, msza, a po niej szamotanina z księdzem przy ołtarzu. Nauczony dobrych manier, chciałem starszego (księdza) puścić przed sobą, a on to samo chciał zrobić ze mną. Cały kościół ludzi, wszyscy się śmiali, do jakiegoś czasu myślałem że ze mnie. Dobrze, że nie zacząłem się moczyć. Później już było tylko lepiej. Do mojej sąsiadki (mężatki, dzieciatki), przyjeżdżał (ten sam ksiądz), przez dziesięć lat. Wtorek, czwartek, sobota. Jak się wracało z zabawy nad ranem w niedzielę, to jeszcze światło w pokoju gościnnym u sąsiadów się świeciło. O 9 rano obowiązkowa msza święta i komunia. Cały czas zastanawiałem się, czy zdążył umyć ręce. Dziś, przy tym stanie wiedzy, raczej bym wąchał .... Miałem wtedy dziesięć lat, jak u Perfektu.
Szkoła nauczyła mnie myśleć i analizować. Nauczyciel twierdzi, że człowiek powstał z małpy, za pół godziny, ksiądz mówi, że człowieka stworzył Bóg z gliny. Pytam (tego księdza) jak to jest. Ano niedawno Watykan stwierdził, że faktycznie człowiek od małpy pochodzi, tylko w pewnym momencie tchnął w to "coś" ducha świętego. Acha, czyli kościół aż tak nieomylny nie jest. Dwadzieścia lat z hakiem szukam gdzie jest PRAWDA. Nie znalazłem i już nie chce mi się szukać - szkoda czasu. Stan na dziś - jestem ateistą.
Mój ojciec był rolnikiem jak ja. Umierał trzy dni pod aparaturą, a wcześniej chorował piętnaście lat. Patrzyłem na to. Jak zmarł, mnie przypadło załatwianie formalności. Proboszcza pytam ile ? Nie będzie mówił ile, ale mi powie ile wziął za ostatni pogrzeb. 600 zł. To ja odliczyłem 800 zł, i mówię, że ma być ful opcja. Pyta czy ma płakać ?, bo kapłanowi trochę nie wypada. Wszystko oprócz płaczu. Co on odpierda..ł na pogrzebie za te dwie stówy górką - sam się za niego wstydziłem. Widać każdy ma swoją cenę. Ale Hrabio, ja nie o tym.
Przyzwoitości trochę, umiaru, taktu.
Dziś wystarczy być BMW, tylko w innym kontekście niż oryginał. Mieć stanowisko z możliwością dysponowania kasą, robić dobrze czarnym wszelakiej maści i autoramentu, (po Polsku, który woła temu dać ), i w odpowiednim stylu odejść z tego łez padołu. Sukces dla własnego ścierwa zapewniony a i w zaświatach można sobie "chody" wyrobić. Budzi to mój niesmak graniczący z obrzydzeniem. Miało być dobrze a wyszło jak zwykle.

Tak na marginesie, tłumy odwiedzają Pałac Prezydencki, czas oczekiwania na wejście ok, 10 godzin. To pytam, kto tam stoi, a kto w tym czasie za niego robi ? Czy to wszystko towarzystwo funkcyjne ? Emeryci, renciści - fizyczni i umysłowi,  kombatanci, zbowidowcy, małoletni, małorolni, małomyślący, bezrobotni, bezwolni idący za psychozą tłumu ?
Do dziś wydawało mi się, że to ja jestem patriotą. Dwa lata poświęciłem służbie dla Ojczyzny, o mało wątroba mi się nie rozpadła - więc zdrowie i życie kładłem na szalę. Odcisk na stopie mam do dziś od lewego kamasza. A ja dziś zamiast patriotyczne łzy wylewać w Warszawie, cały dzień w polu na traktorze. Powinienem się chyba wstydzić !

43

jan070770 napisał/a:

moim skromnym zdaniem prostego rolnika zasłużył sobie aby go pochowano na wawelu chociaż by dlatego,że był patriotą i był dumny z tego,że jest polakiem a przed wszystkim był prezydentem,którego nie musiałem się wstydzić , wszystko co robił robił z myślą o swojej ojczyżnie ,pustki po nim już nikt nie zapełni .

Janie, z całym szacunkiem dla prezydenta, ale to dużo za mało na Wawel. Tam również zginął prezydent Kaczorowski. On również był patriotą i to dużo większym i dużo bardziej zasłużonym niż Kaczyński, również był dumny z tego że był Polakiem i również był prezydentem i co? Czym różnił się od Kaczyńskiego? Ano tym, że nie był na fali... Jeżeli już chować kogoś na wydawałoby się zamkniętym już dawno dla takich uroczystości Wawelu, to właśnie prezydenta Kaczorowskiego, no ale on nie zapewniłby takich zysków naszym czarnym okupantom. Na pochówek na Wawelu nie zgodziła się nawet córka Kaczyńskich i to co klechy zrobiły zrobiły, po cichu i w tajemnicy, kompletnie nie licząc się z głosem rodziny i narodu Kaczyńskiego, to jest coś nieprawdopodobnego, w najgorszyn tego słowa znaczeniu! Dziś już wreszcie podobno wiadomo, kto dzwonił do Dziwisza i kto naciskał na taki właśnie pochówek pary prezydenckiej, ale niestety te nazwiska zostały utajnione i nie zostaną podane publicznie! Żenada i paranoja to mało powiedziane! Przeceż to zapoczątkowało konflikt, który niebawem powróci ze zdwojoną siłą, i to podniesioną do kwadratu! To jeszcze bardziej podzieli między sobą ludzi lubiących i nielubiących Kaczyńskich i kleru. To co się stało obnażyło również cały nasz rząd, premiera i marszałka/prezydenta i pokazało jakie to są mięczaki. Teraz nasze elyty mówią, że decyzje już zapadły i nie można ich odwołać i żeby już o tym nie mówić! Wczoraj Tuskowi oberwało się nawet od jakiejś klechy, że źle klęczał! No to już jest kompletna paranoja! Z tego niestety nic dobrego nie wyniknie....

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

44

Szczerze mówiąc nie rozumiem tego całego rozgoryczenia tym,że prezydent ma być pochowany na wawelu PiotrK z całym szacunkiem dla ciebie ale jak czytam twego posta to jakbym czytał Wyborczą w której aż kipi od nienawiści do ludzi,którzy mają poglądy inne niż euro-rosjo-poddańcze.No ale z tym podobno,utajniono,ktoś naciskał to jest dopiero spiskowa teoria dziejów moje gratulacje .Ale nas panowie łączy forszaj i to jest najważniejsze.pozdr...

45 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2010-04-16 10:48:11)

Nie ma w tym żadnej nienawiści. To jest sprzeciw wobec braku poszanowania naszej, w tym i Twojej, godności. Taką decyzją władza pokazała jak liczy się ze zdaniem swojego narodu i co myśli o jego myślącej części. Z tym utajnianiem i naciskami, to są słowa samego Dziwisza, Komorowskiego i im podobnych, więc nie rozumiem o co Ci chodzi? Nie słuchasz wywiadów w radiu i telewizji? Przyjrzyj się temu dokładnie i posłuchaj różnych wiadomości.

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

46

Skończmy tą bezsensowną dyskusję.

47

szkoda naszych nerwów i literek hehe:)

48

Jest wolny etat, proszę mnie wybrać na prezydenta.
Wdowie po papieżu daję wdowca, coby mu bzdurne myśli do głowy (o ile to coś można tak nazwać) nie przychodziły. Delegalizuję Kościół Katolicki jako wyjątkowo szkodliwy dla naszego narodu, od tysiąca lat z małym hakiem. Katolików do łopaty, funkcjonariuszy umundurowanych KrK, na drzewa - za szyje.
Kaczyński dzielił Polaków za życia i robi to po śmierci. O taką konsekwencję go nie podejrzewałem. Tylko teraz robi to rękoma Dziwisza.
Panowie i Panie, kur.a kto to jest Dziwisz ? Facet bez własnej historii, cały czas w cieniu Mistrza. Podać śniadanie, gazetę, papcie, kaczkę, itd. To on ma decydować kto ma leżeć i gnić na Wawelu ? To może jego Wawel ? Nie kur.a, to nasz Wawel. Może zrobimy użytek ze swoich forszai i rozgonimy to popaprane towarzystwo ? Masz rację Janie, łączy nas forszaj.

49

To nie jest bezsensowna dyskusja. Uważam, że tą nieodpowiedzialną decyzją zrobiono wielką krzywdę L.Kaczyńskiemu i Polsce, bo podzielono nas polaków jeszcze bardziej niż za jego życia. Już teraz zaczyna się burza na ten temat, ale jeszcze wielu, ze względu na żałobę, się hamuje i zwyczajnie powstrzymuje od komentarzy i kłótni. Lont już się pali i bomba zacznie wybuchać już w przyszłym tygodniu. Obym się mylił, ale niestety wszystko na to wskazuje nie i raczej miło nie będzie.

www.rajstop.pl

50 Ostatnio edytowany przez sławek 42 (2010-04-16 22:28:53)

Z sojużu ołtarza z tronem, zawsze dobrze wychodzi ołtarz, bo bez względu na okoliczności i tak wszyscy zwrócą się do Boga. Pijawki dobrze tę prawdę znają i bezwzględnie ja wykorzystują.
Dobry Pan Bóg zabrał całą pojemność samolotu przed swoje oblicze. Jako Bóg wie co robi i po co. Widocznie z Jego punktu widzenia, było to konieczne. Jego słudzy będą mu przez najbliższe 500 lat przypominać kto kim był, i co dobrego (dla Kościoła) zrobił. Czyżby Najwyższy z powodu podeszłego wieku cierpiał na zaniki pamięci ? Jemu cokolwiek trzeba przypominać ? To ja nie chcę mieć Boga cierpiącego na Alzheimera. Po co całe życie plusy u Niego łapać, skoro może o nich w najważniejszym dla mnie momencie o nich zapomnieć.
Po co ta cała wataha purpurowych ? Wiadomo, że żaden z nich nawet nie kichnie za darmo. Kto zapłaci za ten ogromny cyrk ? Cyrkowcy - nie, widzowie.
Że to chory kraj, wiedziałem od lat. Że aż tak chory, sam jestem zaskoczony. Nawet wulkan w odległej Islandii pokazał czarnym faka. Tylko my Polacy nie chcemy lub nie możemy.

Pasażerowie samolotu śmierć mieli piękną. Gdyby była taka możliwość, sam bym sobie taką zamówił - jak pizzę. Już mi nie chodzi o zaszczyty, jam nie godzien. Ostatnie tchnienie z zaskoczenia jest piękne. Nie ma czasu na zastanawianie się i strach.
Rozmawiałem kilka razy z ludźmi, którzy wiedzieli że umierają. Mają strach w oczach. Strach który wszystkim wokół się udziela. Gdybym wiedział, że ostatnich parę lat mojego życia spędzę w szpitalach i cierpieniu - puki jeszcze mogę, zakończę z fasonem ten epizod.
Tamu kto napisał "Od nagłej niespodziewanej śmierci uchowaj nas Panie", życzę paru lat umierania na raty. Sens to ma. Ma być odpowiedni czas na rozdysponowanie swoim zgromadzonym przez całe życie majątkiem. Na tym bazował i dalej to czyni Najświętszy Kościół Katolicki. Samotni przestraszeni ludzie, u schyłku swojego żywota, nagabywani przez czarnych funkcjonariuszy - zbywali na rzecz KrK swoje dobra, całkiem pokaźne. Ohyda.
Czarna wdowa - Dziwisz, podejmując tą kontrowersyjną decyzję, swojego Boga ma przed oczyma - mamonę, kasę, pospolite pinindze.

51

znajazłem w  necie  tzw.  ich bug zapłac big_smile  ja bym nie pogardził ich wypłatami big_smile

Ile zarobi
polski duchowny?

Najuboższy ksiądz, nie uczący w szkole: 600 zł
Ksiądz uczący w szkole: 1600 zł
Wikariusz uczący w szkole, z bogatej parafii: 4000 zł
Proboszcz: 2-10 tysięcy zł
Biskup: 500-700 zł kieszonkowego plus utrzymanie.

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

52

Wojtas, to mało precyzyjne dane, szczególnie jeśli chodzi o biskupów. Biskup ordynariusz diecezji (ten który rządzi), jest udzielnym księciem na swoich włościach. Dyspozycje personalne i władanie skarbcem to ich najważniejsze przywieje. Dla nich tak zaciekle się żrą, kiedy jest wakat.

53 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2010-04-17 00:31:43)

bohater patriota jak można stać się bohaterem i patriota po śmierci? Ciężko będąc nieboszczykiem dokonać czynów dzięki którym zasłuży się na to ....
Przecież do momentu śmierci nasz prezydent jakoś nie zabłysnął.
bo czym ze należał do solidarności i ze do ostatniego dnia swojego życia nie pogodził się z "człowiekiem  legendą " L. Wałęsą?  Moze i był miły  i takie tam....eee szkoda gadać
a tu przykład idiotyzmu
http://wiadomosci.onet.pl/2156565,11,po … ,item.html
ja chyba śnię proszę niech mnie ktoś obudzi.....

Nie obrażając nikogo jakim trzeba być kretynem żeby przez 10 godzin stać w kolejce zeby popatrzeć na trumnę na dodatek pustą :stu: przecież nieboszczyki leżą w lodówkach. wyobraźcie sobie tygodniowe opalone ogniem zwłoki.... a teraz ich zapach.... 
czy ci kolejkowicze nie mają co robić?

milion ludzi na pogrzebie??? po co? no i jak? zasypią  wawel kwiatami? to grozi katastrofą....

czarna szopka i jeszcze ten pył wulkaniczny :crez:

W maju matury na polskim będzie można napisać esej a raczej rozprawkę

L.K. bohater, błazen czy ofiara losu?

oceny będą takie jak preferencje polityczne sprawdzających

54

Panowie czytając wasze posty to aż ciarki po plecach przechodzą skąd tyle braku szacunku dla zmarłych każdy z nas kiedyś umrze.Jeszcze jedno jestem katolikiem w miarę praktykującym no ale mam nadzieję,że mnie nie usuniecie z forum .pozdr.

55

Krzysiu, nikt Cię nie obudzi, bo to nie sen a Polska właśnie.
Nie ma obawy Janie. To wolny kraj, każdy ma prawo wygłaszać swoje poglądy. Gorzej, gdy poglądy grupy rządzącej, przekładają się przez parlament na całe społeczeństwo w postaci aktów prawnych. Wtedy takie poglądy są niebezpieczne. Nie wiem czy do wszystkich dociera informacja, że w Polsce nie wszyscy są katolikami. Jestem Polakiem, pełnoletnim, w pełni władz umysłowych (chyba), płacę podatki. Nie życzę sobie, by w miejscu dla mnie cennym jako patrioty, w krypcie królów na Wawelu spoczęły szczątki Państwa Kaczyńskich. Mam takie prawo. Nie mówię, żeby ich wrzucić na rozrzutnik, roztrząsnąć i przyorać. Mam szacunek dla zmarłych. Są inne godne miejsca na ich pochówek i tego im nie odmawiam.
Nawet w sumie nie dziwię się decyzji Dziwisza. Są atrakcyjne zwłoki - jest atrakcyjna kasa. Zastanawia mnie, kto im czarnym kuta..m (raczej purpurowym), dał prawo decydowania kto i gdzie ma spocząć. Polska jest krajem suwerennym i demokratycznym. Wawel jest dobrem ogólnonarodowym, powinien być zarządzany przez parlament. Dziwisz może sobie rządzić w Watykanie na ile mu szef pozwoli. Tam jest jego ośrodek decyzyjny i tam niech się panoszy. Od Wawelu WARA ! Wypier....ć !

56

nie trudno się z Tobą nie zgodzić Sławek mnie denerwuje że będą leżeć w przedsionku krypty Piłsudskiego. Wawel to coś tak specjalnego i nadzwyczajnego. Kaczyński tak nie ma co zginął pełniąc obowiązki, kilka spraw spartolił, parę popchnął do przodu. Ja oceniam Pana prezydenta Kaczyńskiego źle. W moim odczuciu zasłużył już racji wyboru na prezydenta na pochówek w szacownym miejscu , lecz nie ma Wawel. W tej imprezie widzę zatwardziałość PIS i ich walkę niż robotę kościoła. Dla PIS byli "oni" i my, zwyczajnie dalej budują swój etos...Bohater Kaczyński.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

57

Dokładnie!
Jutro będzie pięknie widać jak ta "wolność" wygląda w Dziwiszowie - dawniej Krakowie. Jutro, po demokracji, nawet najmniejszy ślad tam nie pozostanie, zwłaszcza, że obok siebie będą "szły" trzy czarne walizeczki w rękach trzech smutnych panów w garniturach - obiekt westchnień i bezgranicznego pożądania wszystkich terrorystów na świecie. Od lat jesteśmy pod watykańskim zaborem i cały czas trwa kolejny, tym razem watykański rozbiór Polski. Dawniej Kraków, obecnie Dziwiszowo, jest tego najlepszym przykładem, a w całym kraju ziemie są im oddawane na własność na każde ich skinienie na zasadzie, powiedz tylko gdzie i ile, a dostaniesz panie dwa razy więcej i to za skromne bóg zapłać! To na szczęście będzie można zmienić odpowiednimi ustawami w przyszłości, jeśli tylko ktoś tam w rządzie będzie miał odpowiednie narządy w spodniach, ale tego podziału, po tak skandalicznej, nieprzewidywalnej i czysto politycznej decyzji Dziwisza, jaki właśnie następuje w Polakach tak łatwo nie da się wyeliminować. Poza tym, Dziwisz złamał tym jedno z podstawowych praw prawa kanonicznego, o czym pewnie niebawem i sama tvn wspomni. Ciekawe czy jakiś jego przełożony wyciągnie z tego odpowiednie dla niego konsekwencje? Raczej nie, bo to oznacza grubą mamonę, a ta już dawno w Kościele wyparła samego Boga.
Poza tym ludzie nie mają co do garnków włożyć, matki z dziećmi wyrzucane są na bruk bo nie mogą czynszu opłacić, dziura budżetowa taka, że szkoda gadać, kryzys szaleje, a tu proszę, uczta na całego! Grube miliony na dublujące się uroczystości w Warszawce i Dziwiszowie, nie wspominając o reszcie innych kosztów z tym związanych.

www.rajstop.pl

58

Możemy sobie pogadać. Dymokracja wiąże mi ręce, ale do czasu. Dziwisza i jego chory pomysł chronią poprzez rząd, resorty siłowe - policja, wojsko. On więcej może niż ja. Na starość zostanę terrorystą.

59

ja tez myślałem ze na co naszemu prezydentowi wawel może na zachete jak nobel obamy ale druga rzecz o nieobecnych sie niemówi a powiem wam tak . Smierć prezydenta i podkreślam nie jestem partyjny tak naprawde pomogła tyle w stosunkach Polsko-Rosyjskich co prubowaliśmy zrobić przez 200 lat .Jeśli ktoś mówi zę to rosjanie pijacy mordercy i tak dalej to ma racje aly my terz jesteśmy ludzmi i taksamo znajdą sie u nas pijacy i mordercy rosjanie mieli kgb a my ub inne narody coś innego , Wawel mu sie nalerzy za Katyń bo swoim życiem to dokonał co prawda zbiegiem losu .Rosja i rosjanie to ludzie jak my poznać ich gościnnośc i cierpienie za Lenina Cara czy Stalina to matki ojcowie i tacy jak my to samo żeby to zrozumieć proponuje ksiąrzke MEDALIONY Zofii Naukowskiej bo nie każdy Polak to bohater Rosjanin czekista Niemiec ssman a Zyd to lichwiarz .
Kaczyński zginoł i tyle nic go nie przywróci a my skączmy dysputy MEMENTO MORI
Kościuł do olbrzymi problem a to ze ksieża mają konkubiny to prawda że jest pedofilia terz obecny Papierz nie ma jaj do reformy bo lepsze by było gdyby był 1 kościół na 10 ale pełny prawdziwych katolików i prowadzony przez prawdziwego księdza tylko moim zdaniem celibat to rzart który ciągnie kościól a nie powinien mieć miejsca prawosławni go nie maja w nizszych szczeblach i to dobre i pomaga .Tu jest zresztą cieżko o złoty lek a co do opłat to jestem za podatkiem na kościół pensja dla księdza z podatku za swoją wiare i z tego na kościoły 0 opłat za sakrament ślubu pogrzeby tylko biskupi pewnie sie boją że nagle z 90 procent wiernych zostało by morze 30 a reszta to ateiści .
a co do wiary to nasza sprawa sumienia ja wierrzę w Boga w Jezusa Matke Boża i Swietych wierze w Boga który jestnieogarnietą wyrocznią miłośći a do domu ojca mego chodze nie dla sąsiadów mody przyzwyczaajenia czy ksiedza ale z miłości do niego .
Morze znajdą sie odwarzni którzy zreformują kościół .
Widząc kobiety trzepiące różaniec czy inne modlitwy bez sensu i istoty a zdrugiej strony całkowicie inne za kościołem widze jak człowiek jest obłudny ale mam to w nosie bo nigdze nie jest zapisane czy twój ksiądz biskóp czy prezyden czy papierz dostąpi zbawienia może wiecej Boga jest przy tym z winem pod kioskiem morze morderca ma wiecej skruchy w chwili śmierci niż ten co zupe rozdaje czy to rze ktoś jest rozwiedziony czy ma nieślubne dziecko czy to umniejsza jego wartość w oczach Boga nie , bo Bóg kocha wszystkich tak samo a ludzki umysł nie jest w stanie go pojąć
Dlatego wierze i nigdy nie przestane bo niezbadane są wyroki Pana
kościół to ludzie i to my morzemy go zmienić

60

a co do polityki to naród wybiera władze a nie ona samą siebie